VIDEO Talentatul compozitor şi dirijor francez Vladimir Cosma semnează coloana sonoră a filmului „Funeralii fericite“
https://www.ziarulmetropolis.ro/video-talentatul-compozitor-si-dirijor-francez-vladimir-cosma-semneaza-coloana-sonora-a-filmului-funeralii-fericite/

Impresionat de comedia „Funeralii fericite“, regizată de Horaţiu Mălăele, celebrul compozitor francez Vladimir Cosma a acceptat să semneze pentru prima dată coloana sonoră a unui film românesc.

Un articol de Andrada Văsii|21 mai 2013

Impresionat de comedia „Funeralii fericite“, regizată de Horaţiu Mălăele, celebrul compozitor francez Vladimir Cosma a acceptat să semneze pentru prima dată coloana sonoră a unui film românesc.

Din 7 iunie, muzica talentatului Vladimir Cosma va răsuna pe marile ecrane din Romania, odată cu premiera filmului „Funeralii fericite“, care marchează o nouă colaborare între Horațiu Mălăele şi Adrian Lustig, după succesul înregistrat în 2008 cu lungmetrajul „Nunta Mută“.

Alături de Horațiu Mălăele, din distribuția comediei „Funeralii fericite“ fac parte: Igor Caras-Romanov, Mihai Gruia Sandu, Dorina Lazăr, Alexandru Bindea, Florin Zamfirescu, Crina Semciuc şi Antoaneta Zaharia.

Mălăele, cu destinul scris în palmă

În „Funeralii fericite“, Horaţiu Mălăele este Lionel, un român întors din Franţa unde a lucrat în construcţii, care luptă împotriva destinului şi a propriului viitor. Când o razie duminicală îi pune pe fugă din cârciuma „La imigrantul fericit“, Lionel şi cei doi prieteni ai lui descoperă că viaţa le-a rezervat o ultimă surpriză.

Aceştia ajung lângă un teren viran unde s-a instalat o tabără de ţigani. Ca să se distreze, cei trei plătesc o ţigancă să le ghicească viitorul. Distracţia începe atunci când femeia le prezice data exactă a morţii şi modul în care vor muri.

De-a lungul carierei sale, Vladimir Cosma a primit două premii Cézar pentru „Cea mai bună muzică de film“ pentru contribuția sa în cadrul producțiilor cinematografice: „Diva“ (1982) şi „Balul“ (1984), precum și două premii 7 d’Or pentru „Cea mai bună muzică TV“, în 1986 și 1991.

Publicul din România va avea ocazia să asculte prima coloană sonoră realizată de celebrul Vladimir Cosma pentru un film din România, „Funeralii fericite“, o comedie care va avea premiera în cinematografele din țară pe 7 iunie, fiind distribuită de MediaPro Distribution.

 

Foto credit: MediaPro Distribution

25
/04
/24

Asociația Culturală Control N dă startul înscrierilor la a treia ediție a New Draft. Rezidența de dezvoltare de scenarii dedicată proiectelor din România și Republica Moldova se adresează regizorilor și scenariștilor, proaspeților absolvenți de facultăți de profil și autorilor din medii conexe, cu proiecte în faza de început.

12
/04
/24

„Guvernul Copiilor 2”, filmul vizionar regizat de Ioana Mischie, vine în cinematografe din 26 aprilie și prezintă publicului o lume imaginată de copiii români, cu vârste cuprinse între 7 și 12 ani, din diverse categorii sociale, care au fost intervievați cu privire la societatea ideală pe care ar clădi-o dacă ar deveni lideri.

05
/04
/24

Festivalul Filmului Palestinian, organizat de Centrul Cultural Mahmoud Darwish sub patronajul Ministerului Culturii din Palestina și al Ambasadei Statului Palestina în România, va avea loc între 18 și 21 aprilie la București și pe 28 aprilie în Cluj-Napoca iar programul detaliat și biletele sunt acum disponibile.

21
/03
/24

Cele mai noi filme cu Mads Mikkelsen și Sir Anthony Hopkins în rolurile principale și multipremiatul „All of Us Strangers” (foto) (r. Andrew Haigh) sunt doar câteva dintre titlurile incluse în programul celei de-a 23-a ediții a Festivalului Internațional de Film Transilvania, care va avea loc la Cluj-Napoca între 14 și 24 iunie.

12
/03
/24

Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF) anunță prelungirea perioadei de desfășurare a ediției din 2024 cu o zi față de datele comunicate inițial.

01
/03
/24

Happy Cinema redifuzează filmul Oppenheimer, favorit la Oscar, în perioada 7-10 martie, în toate cinematografele din țară. Oppenheimer este un thriller epic filmat în IMAX® care aruncă publicul în paradoxul palpitant al omului enigmatic care trebuie să riște să distrugă lumea pentru a o salva. Pelicula spune povestea fizicianului J. Robert Oppenheimer și a rolului pe care l-a avut în dezvoltarea bombei atomice.