Celebrii actori Șerban Pavlu și Sergiu Costache joacă două roluri speciale în filmul „Băieții buni ajung în Rai”
https://www.ziarulmetropolis.ro/celebrii-actori-serban-pavlu-si-sergiu-costache-joaca-doua-roluri-speciale-in-filmul-baietii-buni-ajung-in-rai/

Celebrii actori Șerban Pavlu şi Sergiu Costache (colegi de platou în seriale precum „Clanul” şi „Umbre”) joacă două roluri speciale: Dumnezeu şi Sfântul Petru, ce vor putea fi descoperite din 22 martie la cinema, în filmul „Băieţii buni ajung în Rai”.

Un articol de Petre Ivan|29 februarie 2024

Plecând de la o simplă întrebare: „Te-ai gândit ce te așteaptă dincolo?”, filmul regizat de Radu Potcoavă  („Cuscrii”, „Vara s-a sfârșit”, „Vlad”, „Ai noștri”) explorează, într-o notă comică și romantică, felul în care poate fi, pentru fiecare, Purgatoriul sau Raiul.

Biletele pentru comedia romantică produsă de Wearebasca și distribuită de Forum Film („Wish”, „Sărmane creaturi”, „Klaus & Barroso”, „Creatorul”, „Jocurile Foamei – Balada Șerpilor și a Păsărilor Cântătoare”) sunt disponibile din 1 martie.

„De ce trebuie să cred că după moarte o sa ajung imediat într-un loc urât, întunecat și rece? De ce în Lumea de Dincolo nu există tehnologie – Dumnezeu și sfinții sunt chiar atât de fraieri, nu au și ei un Facebook, un WhatsApp acolo? Iar barca aia a Sfantului Petru nu a îmbătrânit, n-a dat-o și el la Programul Rabla să-și ia ceva mai secolul XXI?…”, spune regizorul Radu Potcoavă.

„Nu am dat niciun casting, pentru niciun rol: mi-l imaginasem de atâtea ori pe Bogdan Dumitrache jucând rolul principal, pe Sergiu Costache fiind Sfântul Petru și pe Șerban Pavlu ca Dumnezeu, încât nu mai era nimic de probat, de încercat. Nici măcar pentru celelalte roluri: cu majoritatea dintre actori mai lucrasem deja, cu ceilalți îmi doream de mai multă vreme să lucrez. Rolurile au fost scrise special pentru ei. Am lucrat doar cu oameni cu care îmi face plăcere să lucrez – fie ei actori sau membri ai echipei. Am vrut să ne distrăm împreună, și ne-am cam distrat, cred că se vede asta și în film.”, completează regizorul.

Încă din trailer, vedem că personajul interpretat de Șerban Pavlu (Dumnezeu) este „cool, relaxat, mereu pus pe glume, dă impresia că stă undeva acolo sus, pe un nor, și, din când în când, mai face câte o farsă”.

Sfântul Petru (Sergiu Costache) pune suflet în misiunea sa, iar dacă ar avea de ales o superputere, aceea ar fi ca toata lumea să ajungă în Rai. Are mereu la el o vorbă de împăcare, consolare sau încurajare.

„Cred că subiectul principal al filmului este special și diferit față de ce am întâlnit până acum. Viața de apoi a reprezentat întotdeauna un subiect interesant și discutabil, care a împărțit lumea în mai multe tabere, din cauza convingerilor sau a religiilor diferite, iar faptul că nimeni nu știe cu exactitate ce se întâmplă după moarte ne oferă tuturor posibilitatea de a crea o lume „paralelă”, așa cum ne-o imaginăm fiecare sau cum am vrea să fie. Așa se întâmplă și în „Băieții buni ajung în Rai”, iar Radu Potcoavă, regizorul și scenaristul acestui film, vine cu o idee modernă și originală despre aceasta lume, care cred că va fi primită cu zâmbetul pe buze și entuziasm.”, spune actorul Sergiu Costache.

Șerban Pavlu este unul dintre cei mai apreciați actori români, jucând în peste 30 de producții (filme, seriale) și fiind cunoscut și pentru dublajele pe care le face pentru producții de animație de top. Printre cele mai recente și de succes producții în care a apărut se numără serialele „Clanul” (Pro TV) „RUXX” și „Umbre (HBO Max), filmele „Klaus & Barroso”, „Nunți, botezuri și înmormântări” (regia Adrian Lustig), „Babardeală cu bucluc sau porno balamuc” (regia Radu Jude), „Marocco” (regia Emanuel Pârvu).Șerban Pavlu este câștigător al premiului Gopo 2013 pentru cel mai bun actor în rol principal din comedia „Toată lumea din familia noastră” (regia Radu Jude). A mai fost nominalizat la Premiile Gopo în categoriile Cel mai bun actor în rol principal în 2018 („Meda sau Partea nu prea fericită a lucrurilor”, regia Emanuel Pârvu) și 2019 („Charleston”, regia Andrei Crețulescu), și Cel mai bun actor în rol secundar în 2017 („Inimi cicatrizate”, regia Radu Jude) și 2020 („Monștri.”, regia Marius Olteanu).

Sergiu Costache a debutat în cinematografie în 2006, la varsta de 16 ani, în scurtmetrajul „Valuri”, regizat de Adrian Sitaru, rol care i-a adus premiul pentru cel mai bun actor în cadrul festivalului „BuSho International Short Film Festival”. Absolvent UNATC (2011), Sergiu a jucat în numeroase producții cinematografice de-a lungul timpului, printre care „Boss” (regia Bogdan Mirică), „Băieși deștepți” (regia (regia Igor Cobileanski), „La Gomera” (regia Corneliu Porumboiu), „Afacerea Est” (regia Igor Cobileanski), „Doing Money” (regia Lynsey Miller), „Charleston” (regia Andrei Crețulescu), „Cuscrii” (regia Radu Potcoavă), dar și seriale precum „Clanul” și „Vlad” (Pro TV) sau „Umbre” (HBO), precum și în piese de teatru care au fost găzduite, printre altele, de către Teatrul Național București, Teatrul Metropolis sau Teatrul Foarte Mic.

„Băieții buni ajung în Rai”, al treilea lungmetraj al regizorului Radu Potcoavă, îi are în rolurile principale pe actorii Bogdan Dumitrache („RUXX”, „Poziția copilului”, „Sieranevada”, „Om câine”, „Pororoca”, „Heidi”,  „Din dragoste cu cele mai bune intenții”) și Cosmina Stratan (“Frere et Soeur”, “Shelley”, “Cobain”, “No One Gets Out Alive”, „Boss”, „După Dealuri”) –  doi foști colegi de liceu care se revăd, după moarte, pe o plajă pustie.Directorul de imagine al filmului este Andrei Butică, montajul a fost realizat de Cătălin Cristuțiu, de sunet s-a ocupat Alexandru Dumitru și de muzică Alin Zăbrăuțeanu, iar Mălina Ionescu semnează scenografia și costumele.

Lungmetrajul a fost produs de Wearebasca; producători: Claudiu Mitcu, Ioachim Stroe și Robert Fița.

Distribuitor: Forum Film

22
/11
/24

După un maraton de 7 zile de evenimente speciale în București, Cluj, Iași, Tulcea, Piatra Neamț, Brăila și Constanța, pelicula Moromeții 3 se lansează azi oficial în cinematografele din întreaga țară. Începând de azi filmul va putea fi văzut în 88 de săli de cinema din 47 de orașe din România. Programul complet poate fi consultat pe site-ul oficial al distribuitorului și va fi updatat săptămânal. 

13
/11
/24

ETERN, o poveste de dragoste pusă la încercare de o amenințare care ar putea însemna sfârșitul lumii, navighează interacțiunea dintre schimbările climatice, alegerile umane și consecințele lor, creând o narațiune bogată în simbolism care cucerește publicul.

04
/11
/24

Miercuri, 6 noiembrie, de la ora 18.30, la Cinema Elvire Popesco are loc deschiderea oficială a celei de-a XI-a ediții a UrbanEye Film Festival București, evenimentul anual care promovează, prin intermediul filmului, dialogul despre oraș și viața urbană și creează un cadru de întâlnire pentru cei preocupați de aceste subiecte.

20
/10
/24

Asociația PATRUPETREI anunță un eveniment special de proiecție a filmelor documentare realizate de elevi ai Școlii Gimnaziale nr. 14 „Sfântul Bartolomeu” (proiectul Focus Plus), respectiv ai Școlii Gimnaziale nr. 31 „Triaj” (proiectul Focus Plus 31), la Centrul Cultural Reduta, duminică 20 octombrie, începând de la ora 15:00, cu intrarea liberă.

15
/10
/24

Timișoara se pregătește să găzduiască din nou Festivalul Taifas, un eveniment dedicat filmului și culturii balcanice! Între 15 și 20 octombrie 2024, ne așteaptă o săptămână de filme, muzică, poezie și mâncare balcanică, toate reunite sub tema libertății. De la proiecții premiate la festivaluri internaționale, până la evenimente culturale și petreceri animate, Taifas promite să aducă împreună oameni de toate vârstele.

07
/10
/24

Săptămâna aceasta începe KINOdiseea - Festivalul internațional de film pentru publicul tânăr, ajuns la ediția cu numărul 16. Între 9 și 13 octombrie, la Sala Gloria și Cinema Muzeul Țăranului din București, publicul va putea descoperi o selecție remarcabilă de filme educative, recunoscute și premiate la festivaluri prestigioase precum Annecy, BUFF Malmö sau Locarno Kids.

07
/10
/24

Un nou film românesc de impact, despre un subiect major și necesar, se lansează în cinematografele din țară pe 11 octombrie. „Clara”, lungmetrajul românesc regizat de Sabin Dorohoi, spune povestea milioanelor de români care sunt nevoiți să plece în străinătate pentru a asigura familiilor lor un trai mai bun.