FITS30 stabilește un nou record la vânzări chiar în prima zi!
https://www.ziarulmetropolis.ro/fits30-stabileste-un-nou-record-la-vanzari-chiar-in-prima-zi/

În doar primele 24 de ore de la punerea în vânzare a biletelor, Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu (FITS) stabileşte noi recorduri.

Un articol de Petre Ivan|28 aprilie 2023

Nu mai puțin de șase spectacole sunt deja sold-out, iar traficul pe site-ul evenimentului a înregistrat creșteri semnificative față de anul trecut în aceeași perioadă. FITS30 are loc între 23 iunie și 2 iulie 2023, iar tema acestei ediții este MIRACOL.

După ce marți, 25 aprilie, Constantin Chiriac, președintele Festivalului, a susținut prima conferință de presă prilejuită de ediția din acest an, iar programul spectacolelor din săli și online a fost făcut public, miercuri organizatorii au pus în vânzare biletele.

În doar 24 de ore, cei mai nerăbdători dintre spectatori au realizat un nou record de vânzări pentru eveniment, cu peste 4500 de bilete vândute, adică peste 20% din totalul biletelor puse în vânzare la această ediție FITS.

Spectacolele ale căror locuri s-au epuizat deja sunt: Să mori… de râs (Israel), Tatăl (România), Soră-sa (România), Masacrul (România), Nuntă în cer (România), Ionesco suite (Franța-Italia).

De asemenea, traficul pe site-ul FITS a crescut cu 30% față de cel înregistrat anul trecut în primele 24 de ore de la punerea în vânzare a biletelor, dar și durata vizitelor pe site s-a prelungit până la aproape zece minute, de la opt, în medie, anul trecut pentru aceeași perioadă.

Alte câteva spectacole incluse în această ediție a FITS mai au foarte puține locuri disponibile:

O catedrală plină cu orgi (Elveția, România, Norvegia) – spectacolulul de deschidere FITS30 în care cele șapte orgi din Catedrala Evanghelică „Sfânta Maria” ne vor încânta cu sunetul lor excepțional într-un concert-eveniment fără precedent (23 iunie, ora 16)

Creatorul de teatru (România) – un spectacol marca TNB ce îl are ca protagonist pe Marcel Iureș, unul dintre cei mai importanți actori români și stelar pe Aleea Celebrităților din Sibiu (23 iunie, Filarmonica de Stat Sibiu)

Povestea prințesei deocheate (România) – o producție TNRS în regia lui Silviu Purcărete, un regal teatral care, chiar în luna viitoare, între 15 și 20 mai, se va afla în turneu la Olimpiada Teatrală de la Budapesta (23 iunie, Fabrica de Cultură Construcții SA – UniCredit)

Jocuri, vorbe, greieri… (România) – un alt spectacol TNRS, de asemenea în regia lui Silviu Purcărete, care îl aduce pe scenă chiar pe Constantin Chiriac, de data aceasta în calitate de actor, alături de alți 16 artiști ai naționalului sibian (25 iunie, Fabrica de Cultură Construcții SA – UniCredit)

Faust (România) – spectacol-eveniment ce nu mai are nevoie de nici o prezentare! (1 și 2 iulie, Fabrica de Cultură Construcții SA – UniCredit)

Băieții de zinc (România) – un spectacol în regia și dramaturgia lui Yuri Kordonsky, după romanul omonim al scriitoarei Svetlana Aleksievici, distinsă cu Premiul Nobel, și care are, de asemenea, o distribuție impresionantă care o include și pe Mariana Mihuț (27 iunie, Fabrica de Cultură Construcții SA – UniCredit)

Seaside Stories (România) – regizorul Radu Afrim și Teatrul de Stat din Constanța ne propun o călătorie la malul mării pentru scurte momente intense decupate din viață pe texte de: Marius Chivu, Lavinica Mitu, Dan Alexe, Simona Goșu, Tudor Ganea, Nicoleta Dabija (25 iunie, Fabrica de Cultură Construcții SA – UniCredit)

08
/05
/24

Echipa Asociației „Albert și zâmbete” este încântată să anunțe „Galeria terapiilor, ediția a treia”, un eveniment unic și inovator dedicat conectării, cunoașterii și inspirației, din credința în șansa copiilor cu nevoi speciale.

30
/04
/24

Violoncelistul de talie internațională Andrei Ioniță va cânta la Iași în cadrul seriei concertelor organizate de Fundația Culturală Gaudium Animae. Recitalul va avea loc joi, 9 mai 2024, ora 19.00, în sala Henri Coandă de la Palatul Culturii Iași.

30
/04
/24

Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” București, prin Departamentul de Cercetare, Dezvoltare, Inovare, și Centrul de Teatru Educațional Replika desfășoarpă, în perioada 27 mai-1 iunie 2024, evenimentul care încheie proiectul european TabThePAST. Taboo History. Fill the Past to Sense the Present (Istoria Tabu. Umple golurile din trecut pentru a percepe prezentul).

30
/04
/24

Luni, pe 29 aprilie, la Teatrului Național ,,I. L. Caragiale’’ din București, a avut loc cea de-a 18-a ediție a Galei Premiilor Gopo, în cadrul căreia au fost celebrate performanțele înregistrate de cinematografia română în ultimii ani.

30
/04
/24

În pofida starturilor false, primăvara pare a se fi împământenit. Asta mai ales dacă te iei după lumina care se filtrează printre copaci. Pare greu de crezut, iar oamenii de la meteo sunt fiecare un soi de Cassandra care a tot strigat „lup” până a rămas fără voce. Dar e suficient să tragem adânc aer în plămâni și, printre moleculele de îndoială își va face loc și aerul proaspăt. În întâmpinarea căldurii, acum că am trecut de cea mai crudă dintre luni, Vanner Collective invită publicul la trei spectacole dezghețate.

30
/04
/24

Galeria Jecza din Timișoara alături de Fundația Interart Triade magnetizează publicul din Veneția cu o expoziție în premieră în orașul celebrei Bienale de Artă, redeschizând vizitatorilor, după un deceniu un spațiu vechi de peste 900 de ani, cu o expoziție intens apreciată de critici, colecționari și iubitori de artă.

29
/04
/24

După „MANual”, spectacolul care a umplut sala la fiecare reprezentație de la Centrul Național al Dansului București (CNDB), Sergiu Diță, un coregraf în plină ascensiune, revine cu o nouă premieră. Publicul este invitat la „Memetics”, un spectacol de dans contemporan inspirat din cultura digitală, în 11 și 12 mai. Un spectacol care va ajunge viral, însă nu pe Internet, ci pe scenă.

29
/04
/24

Tuturor ne place să călătorim. În locuri exotice, în orașe aglomerate, la capătul lumii sau la doi pași de casă. Dar există și locuri unde poți călători în timp. Iar Râșnov este locul ideal pentru o astfel de experiență.

29
/04
/24

Romanul „Părinți” al Dianei Bădica este romanul unei generații. Este acel moment din proza noastră contemporană în care simți respirația unei scriitoare cu totul speciale, care reușește să surprindă suflul și sufletul unei generații în care s-au întâlnit și s-au ciocnit toate tranzițiile ultimelor decenii.