VIDEO Cinematograful de vară al Muzeului Ţăranului prezintă filme din Germania, Austria şi Elveţia
https://www.ziarulmetropolis.ro/video-cinematograful-de-vara-al-muzeului-taranului-prezinta-filme-din-germania-austria-si-elvetia/

Cinematograful de vară al Muzeului Naţional al Ţăranului Român din Bucureşti va prezenta, de joi până duminică, lungmetraje şi scurtmetraje din Republica Federală Germania, Austria şi Elveţia.

Un articol de Andrada Văsii|4 iulie 2013

Cinematograful de vară al Muzeului Naţional al Ţăranului Român din Bucureşti va prezenta, de joi până duminică, lungmetraje şi scurtmetraje din Republica Federală Germania, Austria şi Elveţia.

Cinematograful de vară va fi deschis joi, la ora 20.00, de reprezentanţi ai celor trei ambasade (Republica Federală Germania, Austria şi Elveţia, n.r), înaintea difuzării filmului artistic austriac „Die Lebenden”, lansat în anul 2012. O tânără îşi explorează trecutul şi caută să afle rolul pe care l-au jucat părinţii şi bunicii în cel de-Al Doilea Război Mondial. Cercetările o conduc în Polonia şi o fac să-şi descopere rădăcinile în România, notează Mediafax.

O cursă nebună

Vineri seara, cinematograful de vară de la Muzeul Ţăranului va prezenta filmul artistic germano-elveţian „Nachtlarm” (2012, în germană, cu subtitrare în engleză/română).Unor tineri părinţi depăşiţi de situaţie li se fură maşina şi bebeluşul care se află înăuntru, în timpul unei dispute într-un loc de popas. Urmează o cursă nebună de urmărire, în care perechea se confruntă cu diferite dificultăţi şi, mai ales, cu propriile sale probleme.

O poveste cu peripeții

În seara de sâmbătă va fi prezentat filmul artistic german „Ganz nah bei dir” (2009, în germană, cu subtitrare în engleză). În acest film se îndrăgostesc două caractere foarte diferite, unul plictisitor, închis, straniu, celălalt plin de poftă de viaţă, mare iubitor de muzică, orb. Din acest amestec se nasc multe situaţii diferite şi amuzante.

Pentru ultima zi a săptămânii, duminică, sunt rezervate şapte scurtmetraje diferite din cele trei ţări, în care sunt abordate cele mai diverse teme.

Info :

Intrarea este liberă în fiecare zi. De joi până duminică, proiecţia este prevăzută să înceapă la ora 21.00.

În caz de vreme nefavorabilă, filmele vor fi difuzate în sala de cinema a muzeului.

Foto credit: Cinemagia

25
/04
/24

Asociația Culturală Control N dă startul înscrierilor la a treia ediție a New Draft. Rezidența de dezvoltare de scenarii dedicată proiectelor din România și Republica Moldova se adresează regizorilor și scenariștilor, proaspeților absolvenți de facultăți de profil și autorilor din medii conexe, cu proiecte în faza de început.

12
/04
/24

„Guvernul Copiilor 2”, filmul vizionar regizat de Ioana Mischie, vine în cinematografe din 26 aprilie și prezintă publicului o lume imaginată de copiii români, cu vârste cuprinse între 7 și 12 ani, din diverse categorii sociale, care au fost intervievați cu privire la societatea ideală pe care ar clădi-o dacă ar deveni lideri.

05
/04
/24

Festivalul Filmului Palestinian, organizat de Centrul Cultural Mahmoud Darwish sub patronajul Ministerului Culturii din Palestina și al Ambasadei Statului Palestina în România, va avea loc între 18 și 21 aprilie la București și pe 28 aprilie în Cluj-Napoca iar programul detaliat și biletele sunt acum disponibile.

21
/03
/24

Cele mai noi filme cu Mads Mikkelsen și Sir Anthony Hopkins în rolurile principale și multipremiatul „All of Us Strangers” (foto) (r. Andrew Haigh) sunt doar câteva dintre titlurile incluse în programul celei de-a 23-a ediții a Festivalului Internațional de Film Transilvania, care va avea loc la Cluj-Napoca între 14 și 24 iunie.

12
/03
/24

Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF) anunță prelungirea perioadei de desfășurare a ediției din 2024 cu o zi față de datele comunicate inițial.

01
/03
/24

Happy Cinema redifuzează filmul Oppenheimer, favorit la Oscar, în perioada 7-10 martie, în toate cinematografele din țară. Oppenheimer este un thriller epic filmat în IMAX® care aruncă publicul în paradoxul palpitant al omului enigmatic care trebuie să riște să distrugă lumea pentru a o salva. Pelicula spune povestea fizicianului J. Robert Oppenheimer și a rolului pe care l-a avut în dezvoltarea bombei atomice.