VIDEO Expediţii în Egiptul Antic, călătorii în Columbia şi Argentina şi ateliere creative, la Antipa
https://www.ziarulmetropolis.ro/video-expeditii-in-egiptul-antic-calatorii-in-columbia-si-argentina-si-ateliere-creative-la-antipa/

Copiii dornici de aventură sunt aşteptaţi la Muzeul „Grigore Antipa” din Capitală, pentru a intra în culisele profesiei de cercetător ştiinţific, dar şi pentru a descoperi misterele Egiptului Antic şi frumuseţile pădurilor amazoniene.

Un articol de Andrada Văsii|4 iulie 2013

Copiii dornici de aventură sunt aşteptaţi, pe toată perioada verii, la Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa” din Capitală, pentru a intra în culisele profesiei de cercetător ştiinţific, dar şi pentru a descoperi misterele Egiptului Antic şi frumuseţile pădurilor amazoniene.

Astfel, potrivit site-ului instituţiei, Şcoala de Vară a Muzeului Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa”, care a început în data de 1 iulie, conţine opt module care vizează studiul plantelor, insectelor, peştilor, amfibienilor, reptilelor, păsărilor şi mamiferelor. Noutatea acestui an este modulul de fotografie de natură.

Jocuri de valorificare a aptitudinilor

În perioada 15 iulie – 6 septembrie, de luni până vineri, între orele 16.00 – 18.00, Muzeul Antipa şi SmartKidsLand îi invită pe copiii cu vârsta cuprinsă între 8 şi 12 ani la Academia Copiilor. Pe parcursul celor 4 module, copiii vor participa la jocuri şi activităţi distractive, având ocazia să-şi valorifice aptitudinile adecvate fiecărei situaţii şi să descopere lucruri noi, care să-i ajute în dezvoltarea lor viitoare. Cursul include module precum comunicare şi negociere, managementul timpului, managementul schimbării şi micul antreprenor.

Ateliere creative

Copiii pot participa şi la ateliere de joacă şi dezvoltare, care se vor desfăşura zilnic, între 29 iulie şi 2 august, activităţile programului ajutând la descoperirea şi aprofundarea unor aspecte precum: comunicarea, încrederea, cooperarea, adaptabilitatea, rezolvarea problemelor, creativitatea şi spontaneitatea, asumarea răspunderii, planificarea, elemente de bază ale lucrului în echipă, înţelegerea competiţiei, analiza problemei şi rezolvarea acesteia, gândirea creativă, asumarea riscului şi lucrul cu termene limită, notează Mediafax.

La Muzeul „Grigore Antipa”, copiii se pot bucura şi de minunata „Corabie a Vacanţei”, iar curioşii cu vârste cuprinse între 6 şi 12 ani pot încerca să îi desluşească misterele. Corabia va pleca într-o sumedenie de călătorii pe parcursul celor opt module.

Astfel, prima călătorie este în Brazilia, între 1 – 5 iulie, o destinaţie exotică în care copiii vor cunoaşte specii de animale şi păsări. Micuţilor le-a fost pregătită o călătorie pe Insula Madagascar, între 8 – 12 iulie, călătorii urmând să descopere un număr însemnat de plante şi animale, în mare parte acestea fiind unice în lume şi specifice acestui loc.

După Brazilia urmează Indonezia

În perioada 15 – 19 iulie, echipajul corabiei a pregătit o minunată călătorie în Indonezia, ţară renumită în lumea largă pentru varietatea speciilor de peşti şi frumuseţea lor unică. Nava se va opri şi în Argentina, între 22 şi 26 iulie, copiii descoperind sudul Americii, cu diversitatea formelor de relief care permite prezenţa multor specii deosebite.

Micuţii vor studia flora şi fauna Argentinei, aflând informaţii interesante despre pume, şerpi şi alte animale. Echipajul corabiei care a planificat itinerariul a decis ca nava să poposească şi în Insulele Tenerife, între 29 iulie – 2 august, în Jamaica, 5 – 9 august şi în Tahiti, între 26 – 30 august.

Ultima destinație – Columbia

Corabia va ancora ultima oară în Columbia, între 2 – 6 septembrie, unde vor fi organizate numeroase trasee prin pădurile de mangrove, pentru a cerceta în detaliu formele de viaţă.

Totodată, la Muzeul Antipa vor fi organizate Ateliere Holy Molly, în perioada 1 iulie – 13 septembrie. Astfel, micuţii îşi pot da frâu liber imaginaţiei, să creeze personaje şi întâmplări despre care nici nu îndrăzneau să vorbească cu voce tare.

Pe parcursul celor cinci module, participanţii la ateliere vor fi prima oară piraţii din Marea Neagră şi vor pleca în căutarea comorilor ascunse, apoi vor pleca într-o croazieră cu submarinul, călătoria fiind o incursiune subacvatică în lumea faunei şi vegetaţiei submarine, iar, la final, micuţii vor descoperi ce ascund piramidele egiptene, prin intermediul unei expediţii în Egiptul Antic.

Foto credit : Muzeul „Grigore Antipa”

29
/04
/24

După „MANual”, spectacolul care a umplut sala la fiecare reprezentație de la Centrul Național al Dansului București (CNDB), Sergiu Diță, un coregraf în plină ascensiune, revine cu o nouă premieră. Publicul este invitat la „Memetics”, un spectacol de dans contemporan inspirat din cultura digitală, în 11 și 12 mai. Un spectacol care va ajunge viral, însă nu pe Internet, ci pe scenă.

29
/04
/24

Timp de 12 zile, în perioada 17 mai – 9 iunie, copiii sunt așteptați, alături de părinții lor, la cea de-a opta ediție a Festivalului Opera Copiilor, unde vor fi întâmpinați cu surprize și activități distractive, desfășurate în locurile binecunoscute, dar și în spații recente deschise publicului.

26
/04
/24

Centrul Național al Dansului București (CNDB) anunță programul de spectacole pentru luna mai. Unul dintre evenimentele importante ale lunii este premiera spectacolului de dans contemporan Memetics, în coregrafia lui Sergiu Diță, urmată de trei producții CNDB – BLOT, Bodies on The Line, Patosfera și de Miercurea Lejeră, un proiect care prezintă pe scenă idei unice și irepetabile într-o formă performativă.

25
/04
/24

Cea de-a treia ediție din România a competiției de pictură live Art Battle va avea loc pe 27 aprilie, la Palatul Bragadiru din București (Calea Rahovei nr. 147-153) aducând în fața publicului atât concursul contra cronometru care aduce publicul în fața procesului de creație, alături de re-LEAF, o ediție de "interior" a târgului de artă contemporană LEAF (Limited Edition Art Fair) eveniment organizat de Galeria Celula de Artă în parteneriat cu Săfițicuminți. Biletele pentru public sunt disponibile pe LiveTickets.

22
/04
/24

6 manageri și 30 de ghizi și muzeografi din toată țara au participat la Râșnov la două sesiuni de training pentru dezvoltarea abilităților de gestionare și management strategic al obiectivelor de patrimoniu istoric, documentarea istorică, interpretarea informațiilor, comunicarea și interacțiunea directă cu publicul vizitator.

18
/04
/24

Cea de-a XII-a ediție a Săptămânii Haferland, cel mai îndrăgit festival cultural și etnologic al sașilor din Transilvania și din diaspora, va avea loc în perioada 8-11 august 2024 sub înaltul patronaj al Alteței Sale Serenissime Prințul Philipp von und zu Liechtenstein și sub auspiciile Familiei Regale a României. Este pentru prima oară când Familia Regală a României acordă în mod oficial susținere organizării acestui eveniment cultural.

12
/04
/24

Asociația Interact Projects (Proiecte Interactive), în calitate de beneficiar, anunță începerea implementării proiectului Venus iese din retrograd, proiect co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN).

11
/04
/24

Luna aprilie aduce în spațiile galeriei neconvenționale Celula de Artă patru noi vernisaje: pe 11 aprilie, la Art Safe (în incinta Combinatului Fondului Plastic, str. Băiculești nr. 29), expoziția artistului Beaver, Gray Area, pe 14 aprilie deschiderea sezonului Galeriei Verticale din incinta Random Space (str. Popa Petre nr. 21) cu expoziția Metal Poetry și un live performance de sculptură susținut de artista Cristina Dinu, pe 19 aprilie Locus Sigilli, a artistei Laura Sima, la Celula de Artă din Bd. Carol, nr. 53 și pe 27 aprilie expoziția de artă cu vânzare re-LEAF, la salonul permanent din Palatul Bragadiru, (Calea Rahovei nr. 147 – 153), un eveniment conex al competiției de pictură live Art Battle, care va avea loc în aceeași dată.