Pozitia Copilului, Domestic și Rocker se luptă pentru Trofeul Uniunii Cineaștilor
https://www.ziarulmetropolis.ro/pozitia-copilului-domestic-si-rocker-se-lupta-pentru-trofeul-uniunii-cineastilor/

Uniunea Cineaştilor din România va acorda premiile sale anuale, luni 5 mai, ora 18.00, la Cinema Studio, în cadrul Galei Premiilor Uniunii Cineaştilor.

Un articol de Petre Ivan|30 aprilie 2014

Acest  eveniment reprezintă aprecierea juriului desemnat de UCIN pentru cele mai importante realizări cinematografice și de televiziune ale anului 2013. Premiera producțiilor înscrise în concurs a avut loc în perioada 1 ianuarie – 31 decembrie 2013.

Juriul, alcătuit din Acad. Răzvan Theodorescu (Președinte), Șerban Marinescu, Cristian Tudor Popescu, Doru Mitran, Irina Gărdescu, Mihai Șurubaru, Ioana Corciova, Silvia Cusursuz, Călin Stănculescu, Ștefan Velniciuc și Cornelia Tăutu, a stabilit nominalizările.

Așadar, cele trei lungmetraje care intră în cursa pentru Marele Premiu și Trofeul Uniunii Cineaștilor sunt: Poziția Copilului (r. Călin Peter Netzer), Domestic (r. Adrian Sitaru) și Rocker (r. Marian Crișan).

Autorii celor trei filme – Călin Peter Netzer (alături de Răzvan Rădulescu), Adrian Sitaru și Marian Crișan – mai concurează și pentru Premiul pentru Scenariu.

Domestic (r. Adrian Sitaru), Poziția Copilului (r. Călin Peter Netzer) și O vară foarte instabilă (r. Anca Damian) sunt nominalizările la Premiului pentru Regie, iar Ioana Flora (Déjà vu), Pozitia CopiluluiLuminița Gheorghiu (Poziția Copilului) și Ana Ularu (O vară foarte instabilă) se luptă pentru premiul acordat celei mai bune interprete, în timp ce Dan Chiorean (Rocker), Cristian Ioan Gutău (Killing Time) și Adrian Titieni (Domestic) pentru cel acordat celui mai bun interpret.

Betoniera (r. Liviu Săndulescu), O umbră de nor (r. Radu Jude) și Brigada neagră (r. Andrei Nicolae Teodorescu) sunt nominalizările pentru Premiul pentru scurtmetraj de ficțiune, iar

Premiul pentru film documentar va fi acordat uneia dintre următoarele producții: Afacerea Tănase (r. Ionuţ Teianu), Calea şoaptelor (r. Andrei Măgălie), Căzuţi în cursă (r. Carmen Moise). Dan Chișu, Gabi Antal și Ada Solomon sunt nominalizați pentru premiul care se acordă celui mai bun producător.

Foto cu Pozitia Copilului – Cinemagia

25
/04
/24

Asociația Culturală Control N dă startul înscrierilor la a treia ediție a New Draft. Rezidența de dezvoltare de scenarii dedicată proiectelor din România și Republica Moldova se adresează regizorilor și scenariștilor, proaspeților absolvenți de facultăți de profil și autorilor din medii conexe, cu proiecte în faza de început.

12
/04
/24

„Guvernul Copiilor 2”, filmul vizionar regizat de Ioana Mischie, vine în cinematografe din 26 aprilie și prezintă publicului o lume imaginată de copiii români, cu vârste cuprinse între 7 și 12 ani, din diverse categorii sociale, care au fost intervievați cu privire la societatea ideală pe care ar clădi-o dacă ar deveni lideri.

05
/04
/24

Festivalul Filmului Palestinian, organizat de Centrul Cultural Mahmoud Darwish sub patronajul Ministerului Culturii din Palestina și al Ambasadei Statului Palestina în România, va avea loc între 18 și 21 aprilie la București și pe 28 aprilie în Cluj-Napoca iar programul detaliat și biletele sunt acum disponibile.

21
/03
/24

Cele mai noi filme cu Mads Mikkelsen și Sir Anthony Hopkins în rolurile principale și multipremiatul „All of Us Strangers” (foto) (r. Andrew Haigh) sunt doar câteva dintre titlurile incluse în programul celei de-a 23-a ediții a Festivalului Internațional de Film Transilvania, care va avea loc la Cluj-Napoca între 14 și 24 iunie.

12
/03
/24

Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF) anunță prelungirea perioadei de desfășurare a ediției din 2024 cu o zi față de datele comunicate inițial.

01
/03
/24

Happy Cinema redifuzează filmul Oppenheimer, favorit la Oscar, în perioada 7-10 martie, în toate cinematografele din țară. Oppenheimer este un thriller epic filmat în IMAX® care aruncă publicul în paradoxul palpitant al omului enigmatic care trebuie să riște să distrugă lumea pentru a o salva. Pelicula spune povestea fizicianului J. Robert Oppenheimer și a rolului pe care l-a avut în dezvoltarea bombei atomice.