Filmul Usturoi, difuzat în penitenciarul de maximă siguranță din Aiud
https://www.ziarulmetropolis.ro/filmul-usturoi-difuzat-in-penitenciarul-de-maxima-siguranta-din-aiud/

Filmul ”Usturoi”, producţia independentă filmată în întregime în Transilvania, a fost difuzat în această săptămână la penitenciarul de maximă siguranţă din Aiud, în cadrul unei proiecţii speciale, la invitaţia serviciului de Educaţie şi Asistenţă Psihosocială din instituţie.

Un articol de Petre Ivan|31 octombrie 2015

Comedia ardelenească neaoșă ”Usturoi” se dorește a fi o frescă a peisajelor frumoase din Transilvania multietnică, adresîndu-se spectatorilor foarte tineri, audienței  de vârstă mijlocie și seniorilor deopotrivă.

Până acum, filmul a fost difuzat de peste 20 de ori în România și în străinătate (New York, Boston – SUA, Chemnitz – Germania, festivalul Nomad – Norvegia) iar în iarna aceasta se dorește lansarea lui în cinematografe.

Proiecțiile de la Cluj din 2014 (TIFF și Comedy Cluj), precum și de la București, la festivalul KINOdiseea, au fost cele mai disputate evenimente ale festivalurilor, filmul fiind difuzat cu casa închisă de fiecare dată.

În iarna 2015-2016 se dorește intrarea filmului în cinematografe la nivel național, iar apoi se vor depune eforturi pentru a face filmul disponibil online și pe DVD/BluRay, pentru audiențele din diaspora.

Despre ”Usturoi”:

Eremia, un copil rom dintr-un sat uitat de lume, se plânge prietenului său cel mai bun Nicuşor de sărăcia familiei sale: fratele său doreşte să se însoare cu fata unui clan bogat din sat, pe nume Usturoi, dar nu are suficienţi bani pentru nuntă.

Pentru a-l ajuta pe acesta şi pentru a-şi depăşi condiţia limitată de copii săraci, cei doi fug la oraş ca să se facă actori şi să îşi asigure astfel o viaţă mai bună pentru ei şi familiile lor. Pe drum trec prin tot felul de încercări, sunt chiar aproape să-şi piardă viaţa, dar în cele din urmă ajung cu bine la Cluj.

Din păcate, planul lor de a deveni actori dă greş şi, ca orice copil fugar, sunt trimişi acasă cu maşina Poliţiei, dar pe drum află un secret care îi va ajuta să salveze situaţia, înlesnind căsătoria fratelui lui Eremia cu fata lui Usturoi.

Foto: Usturoi – facebook

25
/04
/24

Asociația Culturală Control N dă startul înscrierilor la a treia ediție a New Draft. Rezidența de dezvoltare de scenarii dedicată proiectelor din România și Republica Moldova se adresează regizorilor și scenariștilor, proaspeților absolvenți de facultăți de profil și autorilor din medii conexe, cu proiecte în faza de început.

12
/04
/24

„Guvernul Copiilor 2”, filmul vizionar regizat de Ioana Mischie, vine în cinematografe din 26 aprilie și prezintă publicului o lume imaginată de copiii români, cu vârste cuprinse între 7 și 12 ani, din diverse categorii sociale, care au fost intervievați cu privire la societatea ideală pe care ar clădi-o dacă ar deveni lideri.

05
/04
/24

Festivalul Filmului Palestinian, organizat de Centrul Cultural Mahmoud Darwish sub patronajul Ministerului Culturii din Palestina și al Ambasadei Statului Palestina în România, va avea loc între 18 și 21 aprilie la București și pe 28 aprilie în Cluj-Napoca iar programul detaliat și biletele sunt acum disponibile.

21
/03
/24

Cele mai noi filme cu Mads Mikkelsen și Sir Anthony Hopkins în rolurile principale și multipremiatul „All of Us Strangers” (foto) (r. Andrew Haigh) sunt doar câteva dintre titlurile incluse în programul celei de-a 23-a ediții a Festivalului Internațional de Film Transilvania, care va avea loc la Cluj-Napoca între 14 și 24 iunie.

12
/03
/24

Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF) anunță prelungirea perioadei de desfășurare a ediției din 2024 cu o zi față de datele comunicate inițial.

01
/03
/24

Happy Cinema redifuzează filmul Oppenheimer, favorit la Oscar, în perioada 7-10 martie, în toate cinematografele din țară. Oppenheimer este un thriller epic filmat în IMAX® care aruncă publicul în paradoxul palpitant al omului enigmatic care trebuie să riște să distrugă lumea pentru a o salva. Pelicula spune povestea fizicianului J. Robert Oppenheimer și a rolului pe care l-a avut în dezvoltarea bombei atomice.