Frumoasa călătorie a urşilor panda povestită de un saxofonist care avea o iubită la Frankfurt – în această seară, la TVR
https://www.ziarulmetropolis.ro/frumoasa-calatorie-a-ursilor-panda-povestita-de-un-saxofonist-care-avea-o-iubita-la-frankfurt-in-aceasta-seara-la-tvr/

Iubitorii teatrului pot viziona, în această seară, de la ora 20.10, pe TVR 2 şi TVR HD, “Frumoasa călătorie a urşilor panda povestită de un saxofonist care avea o iubită la Frankfurt”, de Matei Vişniec, preluare a spectacolului produs de compania UNTEATRU.

Un articol de Petre Ivan|1 februarie 2016

Matei Vişniec s-a născut la Rădăuţi, în 29 ianuarie 1956. De acolo a plecat să afle cum e lumea. Şi să o povestească. Prin scris, prin personaje, prin situaţii.

Timpul a trecut repede, dar structural vorbind eu sunt tot acelaşi, omul generaţiei ’80. Cred în literatură, care este un spaţiu de rezistenţă. Prin literatură putem rezista împotriva unor forme de manipulare cum este societatea de consum, orânduirea comercială. Lumea de astăzi este condusă de negustori, nu de filozofi, nu de scriitori. Negustorii sunt cei care creează mondializarea. Rezistăm prin literatură. Dacă vrem sa înţelegem ceva, citim. – Matei Vişniec

Frumoasa călătorie a urşilor panda povestită de un saxofonist care avea o iubită la Frankfurt – INFO

Distribuţie:frumoasa

Ea – Iolanda Covaci

El – Marius Călugăriţa

Coregrafie: Galea Bobeicu

Pantomimă: Adrian Nour

Muzica: Mihai Prejban

Regia: Cătălina Buzoianu

Regia TV: Tudor Chirilă

Teatrul de televiziune este un proiect coordonat de CASA DE PRODUCŢIE TVR şi difuzat pe TVR 2 în fiecare seară de luni.

Foto: Frumoasa călătorie a urşilor panda povestită de un saxofonist care avea o iubită la Frankfurt

29
/04
/24

Tuturor ne place să călătorim. În locuri exotice, în orașe aglomerate, la capătul lumii sau la doi pași de casă. Dar există și locuri unde poți călători în timp. Iar Râșnov este locul ideal pentru o astfel de experiență.

29
/04
/24

Romanul „Părinți” al Dianei Bădica este romanul unei generații. Este acel moment din proza noastră contemporană în care simți respirația unei scriitoare cu totul speciale, care reușește să surprindă suflul și sufletul unei generații în care s-au întâlnit și s-au ciocnit toate tranzițiile ultimelor decenii.

29
/04
/24

Timp de 12 zile, în perioada 17 mai – 9 iunie, copiii sunt așteptați, alături de părinții lor, la cea de-a opta ediție a Festivalului Opera Copiilor, unde vor fi întâmpinați cu surprize și activități distractive, desfășurate în locurile binecunoscute, dar și în spații recente deschise publicului.

26
/04
/24

Centrul Național al Dansului București (CNDB) anunță programul de spectacole pentru luna mai. Unul dintre evenimentele importante ale lunii este premiera spectacolului de dans contemporan Memetics, în coregrafia lui Sergiu Diță, urmată de trei producții CNDB – BLOT, Bodies on The Line, Patosfera și de Miercurea Lejeră, un proiect care prezintă pe scenă idei unice și irepetabile într-o formă performativă.

25
/04
/24

Asociația Culturală Control N dă startul înscrierilor la a treia ediție a New Draft. Rezidența de dezvoltare de scenarii dedicată proiectelor din România și Republica Moldova se adresează regizorilor și scenariștilor, proaspeților absolvenți de facultăți de profil și autorilor din medii conexe, cu proiecte în faza de început.

25
/04
/24

Cea de-a treia ediție din România a competiției de pictură live Art Battle va avea loc pe 27 aprilie, la Palatul Bragadiru din București (Calea Rahovei nr. 147-153) aducând în fața publicului atât concursul contra cronometru care aduce publicul în fața procesului de creație, alături de re-LEAF, o ediție de "interior" a târgului de artă contemporană LEAF (Limited Edition Art Fair) eveniment organizat de Galeria Celula de Artă în parteneriat cu Săfițicuminți. Biletele pentru public sunt disponibile pe LiveTickets.

24
/04
/24

O nouă traducere din opera lui Paul Auster, unul dintre cei mai spectaculoși și inventivi scriitori ai Americii, a cărui operă a fost publicată în mai mult de patruzeci de limbi, a ajuns de curând în librăriile fizice și online din întreaga țară.

22
/04
/24

6 manageri și 30 de ghizi și muzeografi din toată țara au participat la Râșnov la două sesiuni de training pentru dezvoltarea abilităților de gestionare și management strategic al obiectivelor de patrimoniu istoric, documentarea istorică, interpretarea informațiilor, comunicarea și interacțiunea directă cu publicul vizitator.