Frumoasa călătorie a urşilor panda povestită de un saxofonist care avea o iubită la Frankfurt – în această seară, la TVR
https://www.ziarulmetropolis.ro/frumoasa-calatorie-a-ursilor-panda-povestita-de-un-saxofonist-care-avea-o-iubita-la-frankfurt-in-aceasta-seara-la-tvr/

Iubitorii teatrului pot viziona, în această seară, de la ora 20.10, pe TVR 2 şi TVR HD, “Frumoasa călătorie a urşilor panda povestită de un saxofonist care avea o iubită la Frankfurt”, de Matei Vişniec, preluare a spectacolului produs de compania UNTEATRU.

Un articol de Petre Ivan|1 februarie 2016

Matei Vişniec s-a născut la Rădăuţi, în 29 ianuarie 1956. De acolo a plecat să afle cum e lumea. Şi să o povestească. Prin scris, prin personaje, prin situaţii.

Timpul a trecut repede, dar structural vorbind eu sunt tot acelaşi, omul generaţiei ’80. Cred în literatură, care este un spaţiu de rezistenţă. Prin literatură putem rezista împotriva unor forme de manipulare cum este societatea de consum, orânduirea comercială. Lumea de astăzi este condusă de negustori, nu de filozofi, nu de scriitori. Negustorii sunt cei care creează mondializarea. Rezistăm prin literatură. Dacă vrem sa înţelegem ceva, citim. – Matei Vişniec

Frumoasa călătorie a urşilor panda povestită de un saxofonist care avea o iubită la Frankfurt – INFO

Distribuţie:frumoasa

Ea – Iolanda Covaci

El – Marius Călugăriţa

Coregrafie: Galea Bobeicu

Pantomimă: Adrian Nour

Muzica: Mihai Prejban

Regia: Cătălina Buzoianu

Regia TV: Tudor Chirilă

Teatrul de televiziune este un proiect coordonat de CASA DE PRODUCŢIE TVR şi difuzat pe TVR 2 în fiecare seară de luni.

Foto: Frumoasa călătorie a urşilor panda povestită de un saxofonist care avea o iubită la Frankfurt

31
/07
/22

„Nu datorez nimic României, nu am fost susținută de acest stat sau de instituțiile lui niciodată în cariera mea, dimpotrivă eu am susținut muzicieni și colegi români, invitându-i în concertele și spectacolele mele, pe onorarii importante, în toată cariera mea“, scrie soprana Angela Gheorghiu într-o postare pe contul ei de Facebook.

28
/07
/22

Din Istanbulul marginalilor magistral creionat de Elif Shafak, pe o insulă grecească, unde regizorul Billy Wilder lucrează și își rememorează destinul, și până la malul Adriaticii, unde două surori înfruntă viața cum pot mai bine, vă invităm într-o călătorie livrescă menită să vă inspire în alegerea lecturilor pentru vara aceasta.

28
/07
/22

Regizat de regretatul Mantas Kvedaravičius, „Mariupolis 2”, care a fost prezentat în premieră mondială în luna mai la Cannes, va deschide cea de-a XIX-a ediție a Festivalului Internațional de Film Independent ANONIMUL 2022, care va avea loc în perioada 8 - 14 august la Sfântu Gheorghe (Delta Dunării).

28
/07
/22

„Obiecte rănite” de George Banu, „Fiicele războiului” de Dinah Jefferies și „Șapte povești care nu se termină bine pentru toată lumea” de Cătălin Ceaușoglu sunt trei dintre titlurile noi propuse de Editura Nemira, care ne atrag atenția în această vară.

27
/07
/22

Aşa cum ne-a obişnuit, Festivalul de Film de la Veneţia a adunat şi în acest an, în competiţie sau în afara ei, multe nume mari ale cinematografiei mondiale: de la Darren Aronofsky, Alejandro G. Inarritu şi Jafar Panahi, la Paul Schrader, Sergei Loznitsa, Oliver Stone şi Lars von Trier.