Despre prietenie. Despre schimbări și destin. SINGULARITY – de Ziua Mondială a Teatrului
https://www.ziarulmetropolis.ro/despre-prietenie-despre-asteptari-si-onestitate-despre-schimbari-si-destin-singularity-de-ziua-mondiala-a-teatrului/

Astăzi, 24 martie şi luni, 27 martie, Teatrul Mic şi Teatrul de Artă Bucureşti prezintă spectacolul SINGULARITY după Cornel Mihai Ungureanu, în regia Marianei Cămărăşan. Spectacolul are la bază un text nominalizat la premiul Cea mai bună piesă a anului 2011, în programul UNITER desfăşurat sub egida Casei Regale a României.

Un articol de Petre Ivan|24 martie 2017

Dacă premiera din 27 martie este prilejuită de Ziua Mondială a Teatrului, reprezentația din 24 martie marchează o dată istorică: ziua în care se comemorează 18 ani de la lansarea celei mai ample operațiuni militare a NATO asupra Serbiei,  soldată cu zeci de mii de victime în rândul populației civile.

Bombardarea unui tren civil internațional este punctul de plecare al spectacolului SINGULARITY.

Timpul piesei reprezintă contextul-pretext al spectacolului, iar personajele ne oferă imaginea unor oameni în care ne putem regăsi cu uşurinţă. SINGULARITY este o poveste despre ecoul războiului purtat departe şi care naște utopii (personajele visează o ţară fără graniţe, ca o soluţie de avarie). Dar este, mai ales, o poveste despre oameni: despre frumuseţea întâlnirilor, singurătate, candoare, tristeţe şi visuri, despre locul pe care şi-l caută fiecare în lume și în propria viață, dar şi despre lucrurile pe care le purtăm în noi. SINGULARITY vorbeşte despre nevoia de iubire, despre ratare și împlinire. Lumea în care trăim este tot mai cosmopolită. Nici războiul, și nici iubirea nu au graniţe, iar efectele lor se simt la mii de kilometri. Viaţa de zi cu zi conține trecutul, fiecare om e de fapt un punct de convergenţă a tot ceea ce s-a întâmplat înaintea lui. – Mariana Cămărășan

SINGULARITY – info

Adaptarea textului și regia sunt semnate de Mariana Cămărășan.

Distribuția: Florina Gleznea, Claudia Prec, Mihaela Popa, Bogdan Talașman, Rareș Andrici

Scenografia: Vladimir Turturică

Light design: Ștefan Vasilescu

Asistenţă regie: Amalia Iorgoiu

Singularity este primul spectacol realizat în coproducție de Teatrul Mic și Teatrul de Artă București.

Premiera din 24 martie, ora 20.15 și 27 martie, ora 19.15, are loc la Teatrul de Artă București din str. Sfântul Ștefan nr. 21.

Singularity_Romulus Boicu6 Singularity_Romulus Boicu7 Singularity_Romulus Boicu9 Singularity_Romulus Boicu11 Singularity_Romulus Boicu17 Singularity_Romulus Boicu20 Singularity_Romulus Boicu21 Singularity_Romulus Boicu22

Foto: SINGULARITY – Romulus Boicu

29
/04
/24

După „MANual”, spectacolul care a umplut sala la fiecare reprezentație de la Centrul Național al Dansului București (CNDB), Sergiu Diță, un coregraf în plină ascensiune, revine cu o nouă premieră. Publicul este invitat la „Memetics”, un spectacol de dans contemporan inspirat din cultura digitală, în 11 și 12 mai. Un spectacol care va ajunge viral, însă nu pe Internet, ci pe scenă.

29
/04
/24

Tuturor ne place să călătorim. În locuri exotice, în orașe aglomerate, la capătul lumii sau la doi pași de casă. Dar există și locuri unde poți călători în timp. Iar Râșnov este locul ideal pentru o astfel de experiență.

29
/04
/24

Romanul „Părinți” al Dianei Bădica este romanul unei generații. Este acel moment din proza noastră contemporană în care simți respirația unei scriitoare cu totul speciale, care reușește să surprindă suflul și sufletul unei generații în care s-au întâlnit și s-au ciocnit toate tranzițiile ultimelor decenii.

29
/04
/24

Timp de 12 zile, în perioada 17 mai – 9 iunie, copiii sunt așteptați, alături de părinții lor, la cea de-a opta ediție a Festivalului Opera Copiilor, unde vor fi întâmpinați cu surprize și activități distractive, desfășurate în locurile binecunoscute, dar și în spații recente deschise publicului.

26
/04
/24

Centrul Național al Dansului București (CNDB) anunță programul de spectacole pentru luna mai. Unul dintre evenimentele importante ale lunii este premiera spectacolului de dans contemporan Memetics, în coregrafia lui Sergiu Diță, urmată de trei producții CNDB – BLOT, Bodies on The Line, Patosfera și de Miercurea Lejeră, un proiect care prezintă pe scenă idei unice și irepetabile într-o formă performativă.

25
/04
/24

Asociația Culturală Control N dă startul înscrierilor la a treia ediție a New Draft. Rezidența de dezvoltare de scenarii dedicată proiectelor din România și Republica Moldova se adresează regizorilor și scenariștilor, proaspeților absolvenți de facultăți de profil și autorilor din medii conexe, cu proiecte în faza de început.

25
/04
/24

Cea de-a treia ediție din România a competiției de pictură live Art Battle va avea loc pe 27 aprilie, la Palatul Bragadiru din București (Calea Rahovei nr. 147-153) aducând în fața publicului atât concursul contra cronometru care aduce publicul în fața procesului de creație, alături de re-LEAF, o ediție de "interior" a târgului de artă contemporană LEAF (Limited Edition Art Fair) eveniment organizat de Galeria Celula de Artă în parteneriat cu Săfițicuminți. Biletele pentru public sunt disponibile pe LiveTickets.

24
/04
/24

O nouă traducere din opera lui Paul Auster, unul dintre cei mai spectaculoși și inventivi scriitori ai Americii, a cărui operă a fost publicată în mai mult de patruzeci de limbi, a ajuns de curând în librăriile fizice și online din întreaga țară.

22
/04
/24

6 manageri și 30 de ghizi și muzeografi din toată țara au participat la Râșnov la două sesiuni de training pentru dezvoltarea abilităților de gestionare și management strategic al obiectivelor de patrimoniu istoric, documentarea istorică, interpretarea informațiilor, comunicarea și interacțiunea directă cu publicul vizitator.