A aparut trailerul filmului Maria Magdalena, cu Joaquin Phoenix şi Rooney Mara
https://www.ziarulmetropolis.ro/a-aparut-trailerul-filmului-maria-magdalena-cu-joaquin-phoenix-si-rooney-mara/

A aparut trailerul filmului Maria Magdalena, cu Joaquin Phoenix şi Rooney Mara. Protagonista peliculei este Rooney Mara (Carol, The Girl with the Dragon Tattoo), iar Joaquin Phoenix, nominalizat de trei ori la Oscar, va fi Iisus. Pelicula, regizată de Garth Davis, va avea premiera în martie 2018.

Un articol de Petre Ivan|5 decembrie 2017

Maria Magdalena este menţionată în texele biblice ca prima femeie vindecată de Iisus şi cea care i-a arătat apoi un devotament întocmai cu apostolii. I-a stat alături în timpul crucificării şi a fost prima căreia i s-a descoperit învierea sa.

Realizat de producătorii lui The King’s Speech, filmul va fi regizat de australianul Garth Davis, premiera urmând a avea loc în martie 2018.

Maria Magdalena este un personaj puternic, unic pentru vremea în care a trăit, iar povestea ei va oferi publicului ocazia de a înţelege, astfel, mai bine, turbulenţele culturale, pasiunile umane şi devotamentul religios ce au influenţat şi modelat atât de puternic istoria modernă – Peter Kujawski şi Robert Walak de la Universal Pictures.

Rooney Mara nu este prima actriţă care joacă rolul emblematic al Mariei Magdalena. Barbara Hershey a jucat acelaşi rol în filmul lui Martin Scorsese, din 1988, „The Last Temptation Of Jesus Christ“, lungmetraj aspru criticat după o scenă în care Iisus şi Maria îşi desăvârşesc relaţia. În filmul lui Scorsese, Iisus este ispitit de Diavol în timpul răstingnirii să aibă viaţa unui om normal şi să aibă copii cu Maria, deşi, în final, scena se dovedeşte a fi un vis. Filmul a provocat indignare, in multe ţări pelicula fiind interzisa sau cenzurata.

Câțiva ani mai târziu, „Patimile lui Hristos“, de Mel Gibson, a prezentat-o pe Monica Belluci în rolul Mariei. Filmul a avut, de asemenea, un val de critici pentru utilizarea imaginilor cu violenţă excesivă care au dus, în final, la moartea lui Iisus.

Despre noul film care va prezenta povestea Mariei Magdalena,  publicatia „Deadline“ scria că acesta va prezenta un “portret autentic şi uman al uneia dintre cele mai emblematice şi neînţelese figuri spirituale din istorie“.

Foto: Maria Magdalena – facebook

14
/05
/19

Michael Caine a vazut-o pentru prima dată pe Shakira Baksh (fotomodel și actriță, Miss Guyana & locul 3 Miss World) în anul 1971, în pauza de cafea a unei emisiuni TV. Actorul britanic a devenit atunci obsedat de această femeie pe care a considerat-o "the most beautiful... he had ever seen.".

13
/05
/19

LIM | Less is More, platforma europeană de dezvoltare a filmelor cu buget limitat, organizată prin susținerea Creative Europe – Programul MEDIA al Uniunii Europene, a ajuns la cea de-a treia ediție. 19 cineaști din 16 țări din întreaga lume, alături de 4 development angels din 4 țări europene sunt angrenați într-un nou proces de lucru, care își propune să se concentreze pe impulsionarea creativității, descoperirea și dezvoltarea de noi povești în zona proiectelor cinematografice cu buget limitat.

13
/05
/19

Câștigător al unui premiu Oscar și deținător a numeroase alte trofee obținute în festivalurile de film majore din lume de-a lungul unei cariere de aproape patru decenii, actorul, regizorul și producătorul Nicolas Cage va primi Trofeul Transilvania pentru Contribuția Adusă Cinematografiei Mondiale la cea de-a 18-a ediție a Festivalului Internațional de Film Transilvania. Vedeta americană se va afla la Cluj, între 31 mai și 2 iunie, prezența acesteia fiind posibilă mulțumită sprijinului Cemacon.

12
/05
/19

CRONICĂ DE FILM O butadă zice că, pentru un regizor, al doilea film e adevăratul test. După „Lumea e a mea” (2015), un debut proaspăt și plin de energie, Nicolae Constantin Tănase revine cu „Cap și pajură”, un film plat, lipsit de curaj și de fantezie, în ciuda unei premise bune.

10
/05
/19

Audrey Hepburn alături de soțul său, actorul și regizorul american Mel Ferrer, în anul 1955. Cei doi se cunoscuseră doi ani mai devreme, la o petrecere găzduită de prietenul lor comun, Gregory Peck.

08
/05
/19

INTERVIU Pe Alex Călin, îl vedeți pe scenele teatrelor Național, Bulandra, Excelsior, Nottara, dar și în spații independente ca Replika, Macaz sau Linotip, iar din 10 mai îl regăsiți pe marile ecrane, în rolul principal din filmul „Cap și pajură”, în regia lui Nae Constantin Tănase.

08
/05
/19

Enigmatică, temerară și marcată de referințe spirituale și simboluri mistice, cinematografia chineză ajunge pentru prima dată în prim planul unei ediții a Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF) cu o selecție eclectică de filme în premieră, care include nu doar titluri recente și foarte premiate, ci și clasici de referință, în versiuni restaurate.

07
/05
/19

PREVIEW Cu „La Gomera”, Corneliu Porumboiu a ajuns în sfârșit acolo unde îi era locul: în Competiția de la Cannes, cel mai important festival de film. El concurează pentru Palme d`Or cu cineaști-cult ca Almodóvar, frații Dardenne, Jarmusch, Kechiche, Loach, Malick sau Tarantino. La ce să ne așteptăm?

03
/05
/19

Cu adâncă durere în suflet, colegii din Teatrul Național anunță stingerea din viață a celei care a fost și va rămâne pentru totdeauna Minunata Doamnă a Teatrului Românesc ILINCA TOMOROVEANU, care a luminat cu blândețea, profunzimea și puterea harului său numeroasele personaje cărora le-a dat viață pe scenă și pe marele sau micul ecran...

25
/04
/19

Lungmetraje realizate de cineaști precum Pedro Almodóvar, frații Dardenne, Ken Loach și Elia Suleiman, selectate în competiția oficială a celei de-a 72-a ediții a Festivalului de Film de la Cannes vor fi aduse în România de Independenţa Film.

25
/04
/19

Câștigător al unui premiu Oscar (1993, Cel mai bun actor în rol principal pentru "Scent of a Woman"), Al Pacino împlinește astăzi 79 de ani. Iată un frumos omagiu (Epic Tribute) realizat de prietenul publicației noastre, Alexandru Catrina.

24
/04
/19

CRONICĂ DE FILM Turnat în bună măsură în România și premiat pentru regie la Veneția, „The Sisters Brothers” (2018) surprinde cel mai mult prin seriozitatea cu care francezul Jacques Audiard își asumă genul western și prin modul în care comicul se transformă treptat în tragic.