A IV-a ediție a evenimentului ,,Suflet în culori”, concert caritabil în beneficial copiilor cu autism
https://www.ziarulmetropolis.ro/a-iv-a-editie-a-evenimentului-suflet-in-culori-concert-caritabil-in-beneficial-copiilor-cu-autism/

Autismul e tratat de statul român la fel ca orice altă problemă reală – cu superficialitate. Nu sunt bani pentru multe, dar mai ales pentru aşa ceva. Și nu sunt nici oameni, profesori, pedagogi, terapeuţi, specialişti pregătiţi să ajute copiii care se nasc cu autism sau care dezvoltă acest sindrom mai târziu să se integreze în societate şi chiar să le fie mai bine.

Un articol de Diana Trăncuţă|1 aprilie 2017

În România, tot cei care primesc lovituri de la viață decid să rămână pe baricade și lupte pentru ei și pentru alții ca ei. Eforturile pentru schimbare pornesc dintr-un instinct de supraviețuire, dar, treptat, acesta se transformă într-unul de apărare. Și e nevoie de curaj ca să te aperi. Iar, uneori, curajul vine și de la cei care nu se confruntă neapărat cu problemele tale, dar care sunt dispuși să pună umărul la rezolvarea lor.

Din astfel de forțe comune s-a născut proiectul ,,Suflet în culori”  al Asociației pentru Muzică, Artă și Cultură în parteneriat cu Asociația Help Autism și beneficiind de susținerea Kaufland România. Aflat, anul acesta, la a patra ediție, proiectul își propune informarea și conștientizarea autismului în România, și constă într-un concert de muzică clasică, organizat în scop caritabil.

Vineri, 31 martie 2017, la Centrul Infoeuropa din București, a avut loc conferința de presă dedicată ediției din acest an a evenimentului, în prezența celor trei muzicieni care vor urca sâmbătă, 1 aprilie, pe scena Sălii Radio – Clara Cernat, Thierry Huillet, Gary Cayuelas-Krasznai –,  a lui Doris Theodora Mircea, coordonator al Centrului Infoeuropa, a Danielei Bololoi, președinte al Asociației Help Autism și a lui Mihai Stan, președinte al Asociației pentru Muzică, Artă și Cultură.Suflet în culori

Anul acesta, evenimentul se află sub patronajul Ambasadei Republicii Franceze și, în premieră, duminică, 2 aprilie, de Ziua Internațională a Conștientizării Autismului, va avea loc Noaptea Albastră a Autismului, o inițiativă desfășurată în parteneriat cu mai multe instituții din București, care vor fi iluminate în albastru, în semn de solidaritate cu familiile care se luptă cu autismul și, în același timp, pentru promovarea ideii de acceptare și integrare a persoanelor cu acest diagnostic. Instituțiile care iau parte la acest demers sunt Muzeul Național al Satului ,,Dimitrie Gusti”, Muzeul Național ,,George Enescu”, Sala Radio, Sediul Kaufland din Barbu Văcărescu, creart – Centrul de Creație, Artă și Tradiie al Municipiului București, precum și Palatul Cotroceni.

Mihai Stan: S-au alăturat familiei noastre colorate artiști importanți, cum sunt Clara, Thierry și Gary, le mulțumesc din suflet că au acceptat invitația noastră și și-au rupt din timpul lor – vin de la Madrid, unde au susținut un concert, cântă pentru copiii cu autism în România, și pleacă, din nou, luni la Coruña, tot în Spania. Anul acesta ne-am reîntors pe scena Sălii Radio, de data aceasta pe 1 aprilie. Am simțit că acest proiect a crescut și crește în continuare, pentru că s-au alăturat prieteni noi.

Daniela Bololoi: Chiar dacă reușim, la un moment dat, să găsim fondurile pentru a ajuta un anumit număr de copii, ne este foarte greu să găsim specialiști sau să formăm specialiști sau să indentificăm spațiile în care putem activa. Este un soi de luptă continuă, dar este una cu rezultate, și rezultate frumoase, pentru că orice copil care intră în programe de recuperare obține progrese, unii mai mari, alții mai mici, dar cu toții sunt mai bine sau mult mai bine. Am realizat că ne străduim foarte tare să recuperăm și să integrăm acești copii într-o societate care este mult mai bolnavă decât ei și decât familiile lor.

Concertul caritabil ,,Suflet în culori” are loc sâmbătă, 1 aprilie, de la ora 19.00, la Sala Radio. Biletele sunt disponibile pe www.bilete.ro, în oficiile Poștei Române, în magazinele Inmedio semnalizate Bilete.ro și în magazinele Germanos.

Foto: Suflet în culori – facebook

02
/11
/15

Doi violoniști români, două viori Stradivarius, o singură scenă: Alexandru Tomescu și Răzvan Stoica susțin o reprezentație inedită în fața publicul român, joi, 3 decembrie, de la ora 20.00, în cadrul evenimentului Duo Stradivarius, găzduit și organizat de Palatul Bragadiru în parteneriat cu TVR.

28
/10
/15

Orchestrele și Corurile Radio își reafirmă “promisiunea” adresată publicului la începutul acestei stagiuni, aceea de a invita la Sala Radio tineri muzicieni români care și-au desăvârșit pregătirea artistică în afara țării și sunt deja aplaudaţi pe scene din străinătate. De această dată, în concertul derulat miercuri, 4 noiembrie  (19.00), Orchestra de Cameră Radio, sub bagheta dirijorului său, CRISTIAN BRÂNCUȘI, vă oferă şansa de a asculta la Bucureşti pe unul dintre apreciaţii pianişti români ai noii generaţii, într-un concert 100% MOZART.

28
/10
/15

Intitulat „Magia muzicii de film“, concertul extraordinar cu Ruxandra Maria Urdăreanu (soprană) şi Dan Stoenescu (pian) va avea loc joi, 29 octombrie 2015, de la ora 19:00, în Aula Bibliotecii Centrale (intrarea prin Calea Victoriei nr.88).

27
/10
/15

Fundaţia Calea Victoriei vă invită la un nou eveniment din seria conferinţelor interactive „Vorbe despre Muzică şi Muzicieni”, pe 31 octombrie, de la ora 18.00, la Grand Hotel Continental. Dirijorul Tiberiu Soare va povesti despre compozitorul Gustav Mahler.

27
/10
/15

În continuarea tradiţiei instaurate în stagiunile precedente, ORCHESTRA NAŢIONALĂ RADIO vă invită în jurul datei de 1 noiembrie la un concert special, dedicat ZILEI RADIO ROMÂNIA. La 1 noiembrie 1928, cu 87 de ani în urmă, a avut loc difuzarea primei emisiuni a serviciul public de radio al Societăţii de Difuziune Radiotelefonică, instituţie ce poartă astăzi numele de Societatea Română de Radiodifuziune - SRR (cunoscută sub numele de brand Radio România).

26
/10
/15

În seara asta, la Sibiu, debutează cea de a II-a ediție a Festivalului Internațional de Muzică Clasică Clara Haskil. Ca urmare a colaborării strânse cu Fundația Clara Haskil din Elveția, cel care va deschide ediția din acest an a Festivalului de la Sibiu este muzicianul brazilian de origine română Cristian Budu, cel mai recent câștigător al prestigiosului Concurs Internațional Clara Haskil de le Vevey, Elveția.

26
/10
/15

Am să încerc să vă prezint una dintre aniversări care mi s-a părut cea mai originală, cea mai ieșită cu totul din comun. (...) Am stat pe plajă, în apă, toată ziua. Am vrut la un moment dat să beau o gură din sticla de șampanie, pe care o înghesuisem în nisip în apropierea apei și o băteau valurile ca să o mai răcească. Era atât de caldă și avea un gust atât de rău, încât am preferat să o torn pe mine și să-mi urez singură 'La mulți ani! - Corina Chiriac. Îndrăgita cântăreață şi actriţă împlineşte astăzi 66 de ani.

26
/10
/15

Într-o zi de 26 octombrie (1673) se năştea Dimitrie Cantemir, domnu al Moldovei în două rânduri și important cărturar al umanismul românesc. Printre ocupațiile sale diverse s-au numărat cele de enciclopedist, etnograf, geograf, filozof, istoric, lingvist, muzicolog și compozitor. A fost membru al Academiei de Științe din Berlin.

24
/10
/15

Cel mai proaspăt şi dinamic festival de jazz are loc în Sibiu, între 13 și 15 noiembrie, la Casa de Cultură a Sindicatelor. Si anul acesta au fost invitați artişti cu abordări muzicale spectaculoase, cu povești şi perspective inedite.

24
/10
/15

Doctorandă în anul I la Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti sub îndrumarea prof. univ. dr. Șerban-Dimitrie Soreanu, pianista Mădălina Claudia Dănilă este pentru a doua oară oaspete al Stagiunii de marţi seara, de la Ateneu, pe 27 octombrie.

23
/10
/15

Joi, 29 octombrie, ora 19.30, Jazz:ish te va introduce într-o atmosferă electrică alături de Nils Petter Molvær, unul dintre pionierii “future jazz-ului”, un subgen format prin fuziunea muzicii electronice cu jazz-ul.