Aaron’s Blood, câștigătorul Țărușului de Aur la Festivalul Internațional de la Sighișoara
https://www.ziarulmetropolis.ro/aarons-blood-castigatorul-tarusului-de-aur-la-festivalul-international-de-la-sighisoara/

Aaron’s Blood (Sângele lui Aaron), în regia lui Tommy Stovall, prezentat în premieră mondială chiar de către protagonistul principal, James Martinez, la prima ediţie a Festivalului Internaţional de Arte şi Film Vampirii de la Sighişoara, a câştigat Țăruşul de Aur la categoria filme de lung metraj.

Un articol de Petre Ivan|30 mai 2016

Aaron’s Blood îi are în rolurile principale pe James Martinez, Trevor Stovall și Michael Chieffo și prezintă povestea unui tată singur, Aaron, care luptă pentru a salva viața fiului său în vârstă de 12 ani, bolnav de hemofilie, după ce a fost infectat cu sânge de vampir.

James Martinez a declarat că Aaron’s Blood este mai mult decât un film cu vampiri și că partea legată de vampiri e ceea ce face ca filmul să fie atât de amuzant, pentru că prezintă transformările fizice prin care trece Tate: „E amuzant să vezi cum el devine încet, încet un mic vampir, cum datorită acestui fapt devine un băiat puternic și le poate face față colegilor de școală care se legau de el”.

Actorul a mai spus că este un mare fan al manifestărilor cu vampiri, iar acest festival unic, International Vampire Film and Arts Festival — IVFAF Sighișoara, poate atrage atenția întregii lumi asupra Transilvaniei.

 

Foto: Aaron’s Blood – facebook

08
/09
/23

Legenda comediei franţuzeşti se dezvăluie drept omul modest şi sensibil Louis de Funès, în documentarul difuzat în premieră la TVR 1 sâmbătă, 9, respectiv 16 septembrie, de la ora 15.30. În aceleaşi zile, de la ora 21.00, telespectatorii TVR 1 urmăresc filmele „Hibernatus” şi „Omul-orchestră”, din colecţia Louis de Funès.

06
/09
/23

Atelierele de film documentar pentru adolescenți organizate de Asociația One World Romania capătă anul acesta o nouă dimensiune: cu scopul de a crea noi contexte de schimb intercultural și de a contribui la incluziunea socială a refugiaților ucraineni aflați în România, fiecare dintre cele 4 ateliere (Oradea, Brașov, Timișoara, București) va aduce laolaltă 16 participanți, dintre care 8 ucraineni.

05
/09
/23

În perioada 6 – 10 septembrie, la Brașov, are loc prima ediție a festivalului „CULMEA: Film și educație de mediu“, primul festival de film pe teme de mediu dedicat copiilor și tinerilor, un demers inițiat de Sabina Baciu – director festival, alături de Raluca Bugnar – director artistic și Alexandra Safriuc – selecționer scurtmetraje.

05
/09
/23

Cinemaul românesc este din nou în centrul atenției cu ocazia evenimentului Noaptea Albă a Filmului Românesc care va avea loc anul acesta pe 𝟏𝟓 𝐬𝐞𝐩𝐭𝐞𝐦𝐛𝐫𝐢𝐞, la 𝐁𝐮𝐜𝐮𝐫𝐞𝐬̦𝐭𝐢, 𝐂𝐥𝐮𝐣-𝐍𝐚𝐩𝐨𝐜𝐚 și 𝐓𝐢𝐦𝐢𝐬̦𝐨𝐚𝐫𝐚.

01
/09
/23

Creativitatea dobândește o nouă definiție la cea de-a 18-a ediție a Festivalului Internațional de Film de Animație Animest. Între 6 și 15 octombrie, singurul eveniment cinematografic din România care califică filme pe lista candidaților eligibili la Oscaruri aduce pe marile ecrane din capitală cea mai bogată și mai diversă selecție de filme de până acum.