Actori români, la cel mai prestigios festival de improvizație din lume
https://www.ziarulmetropolis.ro/actori-romani-la-cel-mai-prestigios-festival-de-improvizatie-din-lume/

Între 20 şi 26 aprilie, trupa Thy Neighbor’s Goat, formată din şapte actori improvizatori români, va participa la cel mai prestigios şi important festival de teatru de improvizaţie din lume – Chicago Improv Festival 2015.

Un articol de Liliana Matei|3 Aprilie 2015

Aflat la cea de-a 18-a ediţie, programul Chicago Improv Festival include peste 200 de trupe de improvizaţie din Statele Unite ale Americii, Elveţia, Mexic, Brazilia şi România, desfăşurându-se în mai mult de 10 teatre pe parcursul celor şapte zile. Comedie, dramă, musical, experimental, stil „Jane Austen”, stil „Star Trek”, membri ai echipelor de la Saturday Night Live, Comedy Central – toate acestea şi multe altele se regăsesc în selecţia atent alcătuită a acestui festival unic în lume.

Echipa României va susţine două spectacole diferite, ambele pe scena studio-ului Stage 773: „ThROugh History”, un spectacol improvizat în trei segmente bazate pe anumite perioade din istoria României, şi „Unsung Heroes”, un musical improvizat pornind de la diverşi români care au avut mari realizări şi totuşi nu au devenit celebri. De asemenea, Thy Neighbor’s Goat va face parte din echipa spectacolului „One World One Stage”, programat în deschiderea Festivalului.

Trupa Thy Neighbor’s Goat este formată din: Andrei Negoiţă, Axel Moustache, Bogdan Untilă, Cătălin Coşarcă, Monica Anastase, Rozana Radu, Vlad Pasencu.

Cei şapte au fost selectaţi pentru a participa la CIF 2015 în octombrie anul trecut, când Sean Cusick, pe atunci selecţioner al Chicago Improv Festival, a participat în calitate de trainer la !MPRO – Festivalul Naţional de Improvizaţie din Bucureşti.

I-au plăcut atât de mult improvizatorii pe care i-a cunoscut, încât a discutat, de la selecţioner la selecţioner, cu Kevin Mullaney, directorul artistic de anul acesta, şi… restul e istorie.

18
/04
/19

Cu o istorie de peste 50 de ani, Colecția de Artă Renault vine pentru prima dară în România, din 19 aprilie. Expoziția „RENAULT ȘI ARTA, O ISTORIE VIE, 1967-2019” face parte din noul sezon expozițional de la Muzeul Național de Artă Contemporană.

18
/04
/19

Lungmetraje regizate de cineaşti precum Jim Jarmusch, Pedro Almodóvar, Ken Loach şi fraţii Dardenne au fost selectate în competiţia oficială a celei de-a 72-a ediţii a Festivalului de Film de la Cannes. România este reprezentată în cursa pentru Palme d'Or de „La Gomera”, de Corneliu Porumboiu, ]n timp ce Alain Delon va primi un Palme d'Or onorific.

18
/04
/19

Unsprezece orașe din România vor organiza concerte în cadrul Festivalului Internațional George Enescu din acest an, față de șapte orașe în ediția anterioară. Publicul va avea ocazia să participe, sub egida festivalului, la concerte susținute de artiști internaționali împreună cu ansambluri și orchestre locale la Cluj-Napoca, Timișoara, Iași, Sibiu, Târgu Mureș, Bacău, Bârlad, Târgoviște, Satu-Mare și Piatra Neamț, pe lângă evenimentele care se desfășoară timp de 23 de zile la București.

18
/04
/19

„La Gomera / The Whistlers”, cel mai recent lungmetraj semnat de regizorul Corneliu Porumboiu, va avea premiera mondială în cadrul celei de-a 72-a ediții a Festivalului Internațional de Film de la Cannes. Filmul a fost inclus în competiția oficială a prestigiosului eveniment care se va desfășura luna viitoare, în perioada 14-25 mai 2019.

18
/04
/19

Plasat în Mexic, la sfârșitul anilor '60, „Sălbaticul” lui Guillermo Arriaga este un roman pe viață și pe moarte, în care scriitorul își arată din plin măiestria, în 725 de pagini de literatură la cel mai înalt nivel.

18
/04
/19

Într-o zi de 18 aprilie (1506) începea construcția bazilicii Sfântul Petru. Bazilica Sfantul Petru se găsește în monumentala Piață Sfantul Petru, în Vatican, fiind unul dintre locașurile sacre ale creștinismului și în special ale catolicismului

17
/04
/19

Teatrul „Mihai Eminescu” din Botoșani tocmai a prezentat la Improteca (un spațiu teatral nou în capitală, amplasat pe strada Comănița, la numărul 9), spectacolul „Artă”, o piesă de Yasmina Reza, regizată de Teodora Câmpineanu. 

17
/04
/19

Festivalul Național de Teatru anunță difuzarea publică a documentarului „Atelier Cehov – Silviu Purcărete” – un making-of al Atelierului Cehov – Purcărete (organizat de FNT la Sinaia în iulie 2018). Documentarul va fi difuzat miercuri, 17 aprilie 2019, de la ora 22.00, în premieră online pe site-ul www.fnt.ro, pe pagina de Facebook a FNT și pe contul de Youtube al UNITER.

16
/04
/19

UNATC „I.L. Caragiale” din București și Centrul de studii și experimente teatrale „Crin Teodorescu” organizează, în perioada 16 aprilie - 21 aprilie 2019, masterclass-ul de artă regizorală “FUNDAMENTELE ARTEI REGIZORALE” sustinut de prof.dr. David Esrig, director al Academiei de Artele Spectacolului Athanor din Passau, Germania si Doctor Honoris Causa al Universitatii de Arte.

16
/04
/19

"Nu sunt nostalgică, obişnuiesc să privesc înainte, dar îmi e dor de momentele magice petrecute cu Visconti şi Fellini." - Claudia Cardinale. Celebra actriţă italiană a împlinit 81 de ani.

15
/04
/19

Un incendiu a izbucnit în aceasta seară la catedrala Notre-Dame din Paris. "Asistăm la prăbușirea celui mai vizitat monument istoric din lume" a declarat, referitor la acest fapt, un istoric francez. Incendiul a izbucnit în jurul orei 18.50, ora locală, 19.50 ora României.

Page 1 of 79112345...102030...Last »