Actorul american Burt Reynolds a murit la vârsta de 82 de ani
https://www.ziarulmetropolis.ro/actorul-american-burt-reynolds-a-murit-la-varsta-de-82-de-ani/

Întrebat care ar trebui să fie epitaful său, Burt Reynolds a răspuns: „A avut o viaţă dată naibii şi a făcut tot ce-a putut – chiar tot ce-a putut – ca să nu supere pe nimeni”. Celebrul actor a murit, joi dimineaţa, la vârsta de 82 de ani în urma unui atac de cord.  Burt Reynolds se luptase cu probleme de sănătate în ultimii ani.

Un articol de |7 septembrie 2018

Născut la 11 februarie 1936, Reynolds a crescut în Florida şi a jucat fotbal american la universitatea din acest stat în anii 1950.

A debutat în film în 1961 şi la apogeul carierei, în deceniile 70 şi 80, numele său pe afiş era o garanţie a succesului financiar. A fost premiat cu Golden Globe în 1992, pentru un rol în serialul de televiziune Evening Shade, apoi din nou în 1998 pentru un rol secundar în filmul Boogie Nights, care i-a adus şi o nominalizare pentru Oscar.

Printre cele mai cunoscute filme în care a jucat se numără „Deliverance”, „The Longest Yard” şi „Smokey and the Bandit”.

Cu mustaţa sa binecunoscută şi atitudinea masculină, Burt Reynolds a fost şi un sex-simbol; fotografia sa nud a apărut în revista pentru femei Cosmopolitan în 1972.

A fost căsătorit de două ori, cu actriţele Judy Carne şi Loni Anderson; ambele căsnicii s-au încheiat prin divorţ. A mai avut relaţii de durată cu actriţele Sally Field şi Dinah Shore.

Să fii pensionar trebuie să fie ceva minunat. La urma urmei nu poţi să-ţi tragi burta o veşnicie. – Burt Reynolds.

În 2012, declara într-un interviu că regretă unele roluri alese, deoarece criteriul principal a fost amuzamentul, nu solicitarea profesională. Întrebat care ar trebui să fie epitaful său, actorul a răspuns: „A avut o viaţă dată naibii şi a făcut tot ce-a putut – chiar tot ce-a putut – ca să nu supere pe nimeni”

Foto: Burt Reynolds – facebook

 

24
/07
/13

Cinematografia mondială a oferit în istoria sa numeroase portrete remarcabile de rebeli. Însă şi filmul românesc din timpul comunismului a avut propriii tineri nonconformişti, spirite libere şi periculoase pentru un întreg sistem.

24
/07
/13

Cei care au zilele astea drum prin Ungaria, aproape de graniţa cu România, la câţiva kilometri vest de Debreţin, încă îl mai pot întâlni pe actorul român Dragoş Bucur pe platoul de filmare al unui western foarte modern, „Mirage“.

18
/07
/13

CRONICĂ DE FILM „Ofertă irezistibilă“ este un thriller solid despre un amfitrion de licitaţii bogat, manierist şi aproape de pensionare. Plasându-şi filmul în lumea picturii, Giuseppe Tornatore lansează tema opoziţiei dintre fals şi autentic, raport pe care îl propune ca posibilă interpretare a relaţiilor între oameni.