Actorul Florin Blanarescu a murit la vârsta de 93 de ani
https://www.ziarulmetropolis.ro/actorul-florin-blanarescu-a-murit-la-varsta-de-93-de-ani/

Veteranul actorilor băcăuani, Florin Blănărescu, care a bucurat cu arta sa interpretativă generaţii de spectatori ai Teatrului Municipal „Bacovia” din Bacău, a decedat miercuri dimineaţă, la vârsta de 93 de ani.

Un articol de Petre Ivan|22 august 2014

Timp de 60 de ani, actorul Florin Blanarescu, supranumit „Cavalerul scenei”, şi-a desfăşurat activitatea în domeniul teatrului şi al filmului, în plan naţional şi internaţional. A jucat alături de mari actori ai scenei româneşti şi a făcut parte din distribuţia unor filme precum „Dacii” (1967) şi „Mihai Viteazul” (1971).

În anul 2011, Teatrul Municipal „Bacovia” l-a sărbătorit pe scenă la împlinirea vârstei de 90 de ani. La eveniment, actorul Florin Blănărescu a primit titlul de cetăţean de onoare al municipiului Bacău.

„Florin e un om extraordinar. Îi port o mare iubire, de la 23 de ani. Am debutat aici, la Teatrul «Bacovia», în această sală, îmi vine să şi plâng când mă gândesc. Cu mare tristeţe i-am părăsit pe toţi când am plecat. Am cultul prieteniei şi Florin Blănărescu a rămas unul dintre cei mai buni prieteni ai vieţii mele. El este un om fără pauze. N-am nevoie de nimic, decât de prietenie” – Florin Piersic

Ultimul rol pe care actorul Florin Blănărescu l-a interpretat pe scena Teatrului Municipal „Bacovia” a fost Cadîr, în spectacolul „Take, Ianke şi Cadir”, de Victor Ion Popa, în care a jucat, în 1998, alături de actorii Nicolae Roşioru, Despina Prisecaru, Constantin Coşa, Gheorghe Doroftei, Florina Găzdaru şi Adrian Găzdaru.

Foto cu Florin Blanarescu – facebook

02
/10
/23

Artă, experiențe multisenzoriale marca Madrigal, povești de noapte ale Bucureștiului și primul design show în colaborare cu V&A din Londra, în perioada 29 septembrie - 14 ianuarie, la Palatul Dacia-România de pe Lipscani, în cadrul Art Safari Stars Edition.

29
/09
/23

Acum un secol, preoţi scandalizaţi de un film - "Păcat" (1924) de Jean Mihail - cereau interzicerea acestuia. O sută de ani mai târziu, un nou apel al unor clerici ortodocşi pentru oprirea de la difuzare a unui film, documentarul "Arsenie. Viaţa de apoi" (2023) de Alexandru Solomon. Amuzantă şi revelatoare paralelă.