Adela Zaharia, Ştefan Pop, Zoltan Nagy şi Alin Anca, gală extraordinară de operă la Ateneul Român
https://www.ziarulmetropolis.ro/adela-zaharia-stefan-pop-zoltan-nagy-si-alin-anca-gala-extraordinara-de-opera-la-ateneul-roman/

Adela Zaharia – soprană, Ştefan Pop – tenor, Zoltan Nagy – bariton şi Alin Anca – bas vor evolua vineri, pe 28 decembrie 2018, de la ora 19:00, la Ateneul Român, în Concertul extraordinar susţinut de Noua Orchestră Transilvană, dirijor David Crescenzi (Italia). Concert este organizat de Centrul Judeţean pentru Cultură Bistriţa-Năsăud şi Fundaţia Societatea de Concerte Bistriţa.

Un articol de Petre Ivan|20 decembrie 2018

Pentru a vorbi doar despre câte un aspect al carierei fiecăruia dintre cei patru celebri solişti de operă, putem spune că soprana Adela Zaharia şi tenorul Ştefan Pop sunt amândoi laureaţi ai Marelui Premiu „Operalia”, baritonul Zoltan Nagy este solist al Operei de Stat din Viena, iar basul Alin Anca este solist al Operei din Berlin.

În program serii vor putea fi ascultate arii celebre de Verdi, Rossini, Puccini, Mozart,  Donizetti şi Lehar.

Concertul simfonic extraordinar este parte a proiectului Cucerirea Capitalei prin Cultură, inițiat de Centrul Județean pentru Cultură Bistrița-Năsăud și Fundația Societatea de Concerte, finanţat de Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale prin Programul Centenar.

Alin Anca

Proiectul Cucerirea Capitalei prin Cultură a inclus trei evenimente și acțiuni culturale, programate în luna decembrie a acestui an.

  • Expoziția BN CONNECTIONS a fost vernisată pe 11 decembrie la Biblioteca Națională a României (Symposium și Euphoria, parter). Expoziția va fi deschisă până pe 20 ianuarie 2019 (luni, miercuri, vineri, 08:00-18:00, marți și joi: 08:00-20:00). Intrarea este liberă.
  • 18 decembrie 2018, începând cu 18:00, la Muzeul Naţional al Literaturii Române (Calea Grivitei nr. 64-66)

Concert de muzică tradiţională susţinut de grupuri de colindători din localităţile Şieuţ, Poiana Ilvei, Sângeorz Băi şi colindători de pe Valea Ţibleşului;

Expoziţie de creaţie ţărănească: zadii şi ceramică (în spaţiile Muzeului Naţional al Literaturii Române).

  • 28 decembrie 2018, începând cu 19:00, la Ateneul Român – Concert Extraordinar susţinut de Noua Orchestră Transilvană, dirijor David Crescenzi (Italia), solişti: Adela Zaharia – soprană; Ştefan Pop – tenor; Zoltan Nagy – bariton; Alin Anca – bas. În program: arii din opere celebre.

Manager de proiect: Gavril Țărmure

Foto: Adela Zaharia, Ştefan Pop, Zoltan Nagy şi Alin Anca – facebook

11
/05
/23

Asociația Castel Salbek continuă până pe 31 mai înscrierile pentru International Salbek Opera Masterclass (23-27 august), o serie de cursuri premium susţinute de soliști lirici de anvergură internațională - mezzosoprana Ruxandra Donose, tenorul Ramon Vargas și soprana Leontina Văduva -, primul masterclass de acest gen din România care se va desfăşura într-un cadru de poveste, pe Domeniul Castelului Salbek, la Petriș, județul Arad.

11
/05
/23

Pianistul româno-american de jazz Lucian Ban îi invită pe contrabasista franceză Sarah Murcia și pe violistul american Mat Maneri să susțină împreună cu el o serie de concerte, masterclass-uri și discuții post-concert la București, Timișoara și Brașov, creând un program original inspirat din muzica populară românească, jazz și muzica de cameră europeană.

10
/05
/23

Mai este doar o lună până la Summer in the City, cel mai așteptat festival al verii din Bucureşti, când artiști renumiți, printre care cel mai mare entertainer al momentului, Robbie Williams, artiști români și DJ, vor urca oficial pe scena din Piața Constituției.

08
/05
/23

Așa cum și-a obișnuit publicul de mulți ani, în luna mai ORCHESTRA NAȚIONALĂ RADIO propune un eveniment de înaltă ținută artistică: CONCERTUL REGAL, prezentat anual în jurul datei de 10 mai - sărbătoare a regalităţii în România. Evenimentul se bucură de fiecare dată de prezența unor membri ai Casei Regale.

08
/05
/23

15 artiști internaționali performează la ”Jazz in Church” (11-14 mai) în ritmuri de jazz, muzică medievală, compoziții de muzică contemporană și foarte multă improvizație ce va beneficia de acustica minunată a Bisericii Lutherane din București.

27
/04
/23

Music Gallery, proiectul care a oferit publicului un nou mod de interacțiune cu muzica, s-a bucurat de un succes peste așteptări la Cluj. Galeria a fost deschisă timp de patru săptămâni, în perioada 25 martie-23 aprilie, la Muzeul de Artă din Cluj-Napoca și a fost vizitată de peste 5.000 de persoane de toate vârstele.