Turneul Național Flautul Fermecat, ediția a XII-a, începe pe 12 mai
https://www.ziarulmetropolis.ro/turneul-national-flautul-fermecat-editia-a-xii-a-incepe-pe-12-mai/

Turneul Naţional Flautul Fermecat, ediţia a XII-a, începe vineri, 12 mai, aducând în oraşele din România şansonetele – hit ale boemiei pariziene.

Un articol de Petre Ivan|9 mai 2023

Flautistul Ion Bogdan Ștefănescu și acordeonistul Fernando Mihalache propun publicului un recital unic, în care flautul fermecat și acordeonul seducător vor crea în sălile de concert din România atmosfera pariziană, din vremurile apuse până în zilele noastre, explicând prin muzică de ce toate drumurile duc la… Paris.

  
„În 10 ani de turnee am prezentat programe dintre cele mai inventive și inovative, cu asocieri artistice cum nu prea se obișnuiesc în stagiunile noastre, spărgând toate canoanele recitalurilor de muzică clasică. Și această ediție va aduce o noutate care va produce șoc, curiozitate și bună dispoziție, atât prin combinația instrumentală cu totul specială și nespeculată până acum – flaut și acordeon – cât și prin programul foarte atractiv”. (flautistul Ion Bogdan Ștefănescu)

Le temps des fleurs (Dalida), La Mamma (Aznavour), Les Champs-Elysées (Joe Dassin), La Foule (Edith Piaf), La valse à mille temps (Jaques Brel) alături de versuri scrise și recitate pe scenă de Ion Bogdan Ștefănescu, sunt doar câteva exemple de piese pe care cei care vor veni la concertele ediției din acest an, le vor asculta interpretate la flaut și la acordeon. Programul este completat cu șansonete, muzici rafinate, pline de sentiment, vervă și umor ale compozitorilor Jean Marais, Luly, Debussy, Satie.

Totodată, lucrări ale compozitorilor români cu cariere la Paris precum Karol Mikuli și Vladimir Cosma, vor fi interpretate de Ion Bogdan Ștefănescu și Fernando Mihalache, oferind publicului un spectacol seducător, ca pe malurile Senei.

Acest proiect cred că o să aducă mai aproape spectatorii și îi va face curioși asupra repertoriului extrem de interesant într-o asociere timbrală unică – flaut, acordeon, contrabas, percuție. (Fernando Mihalache)

Turneul Național Flautul Fermecat pornește de la Caracal, pe 12 mai, următorul recital fiind programat pe 14 mai, la Ateneul Român din București. În luna iunie turneul va ajunge la Deva, Brașov și Iași.

La primele două concerte, alături de flautistul Ion Bogdan Ștefănescu și acordeonistul Fernando Mihalache, pe scenă se vor afla contrabasistul Ionuţ Baranga şi percuţionistul Petru Ioan Riti.

Biletele la concertul de la Ateneu se găsesc la casa de bilete a Filarmonicii George Enescu și online.

ITINERAR:
12 mai – Caracal
14 mai – București – Ateneul Român
9 iunie – Deva – Sala Pro Arte
10 iunie – Brașov – Sala Patria
11 iunie – Iași – Sala Unirii

Foto: Virgil Oprina

29
/11
/24

Printre evenimentele artistice speciale, dedicate întregii familii, în luna sărbătorilor de iarnă se regăsește în oferta culturală a Bucureștiului și „Poveste de decembrie”. Scena intimă a Teatrului ACT va găzdui pe 7 decembrie două reprezentații ale unui spectacol care împletește poveștile cu muzica clasică și care-i reunește pe legendara actriță Alexandrina Halic și pianiștii Florian Mitrea și Daria Tudor.

05
/11
/24

Născută în România și stabilită în Elveția, Teodora Brody a reușit să se facă remarcată în jazzul clasic alături de celebrul pianist Johnny Răducanu la sfârșitul anilor 90, devenind pionieră în fuziunea dintre jazz și doina românească.

31
/10
/24

Festivalul SoNoRo începe mâine, 1 noiembrie 2024, cu un concert care deschide ediția nr. 19, intitulată Ex libris, la Palatul Bragadiru. Concertul „Păstorii nopții”, inspirat de cartea cu același titlu a scriitorului brazilian Jorge Amado, va fi susținut de Alexis Cárdenas & RECOVECO. Festivalul se va desfășura în București până în 11 noiembrie, apoi va continua în Cluj-Napoca în perioada 12-17 noiembrie.

03
/10
/24

Publicul bucureștean este așteptat în număr cât mai mare pentru a sărbători, de ziua lui Munteanu, facerea de bine. Și pentru a susține prin participarea la festival construirea primului teatru din istoria României exclusiv din donații - Grivița 53.

03
/10
/24

Ministerul Culturii susține prezența României în Village de la Francophonie / Satul Francofoniei, în contextul Summitului Francofoniei de la Paris, participare care se va centra în jurul marilor festivaluri internaționale de muzică, artele spectacolului și cinematografie.