Adela Zaharia, Ştefan Pop, Zoltan Nagy şi Alin Anca, gală extraordinară de operă la Ateneul Român
https://www.ziarulmetropolis.ro/adela-zaharia-stefan-pop-zoltan-nagy-si-alin-anca-gala-extraordinara-de-opera-la-ateneul-roman/

Adela Zaharia – soprană, Ştefan Pop – tenor, Zoltan Nagy – bariton şi Alin Anca – bas vor evolua vineri, pe 28 decembrie 2018, de la ora 19:00, la Ateneul Român, în Concertul extraordinar susţinut de Noua Orchestră Transilvană, dirijor David Crescenzi (Italia). Concert este organizat de Centrul Judeţean pentru Cultură Bistriţa-Năsăud şi Fundaţia Societatea de Concerte Bistriţa.

Un articol de Petre Ivan|20 decembrie 2018

Pentru a vorbi doar despre câte un aspect al carierei fiecăruia dintre cei patru celebri solişti de operă, putem spune că soprana Adela Zaharia şi tenorul Ştefan Pop sunt amândoi laureaţi ai Marelui Premiu „Operalia”, baritonul Zoltan Nagy este solist al Operei de Stat din Viena, iar basul Alin Anca este solist al Operei din Berlin.

În program serii vor putea fi ascultate arii celebre de Verdi, Rossini, Puccini, Mozart,  Donizetti şi Lehar.

Concertul simfonic extraordinar este parte a proiectului Cucerirea Capitalei prin Cultură, inițiat de Centrul Județean pentru Cultură Bistrița-Năsăud și Fundația Societatea de Concerte, finanţat de Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale prin Programul Centenar.

Alin Anca

Proiectul Cucerirea Capitalei prin Cultură a inclus trei evenimente și acțiuni culturale, programate în luna decembrie a acestui an.

  • Expoziția BN CONNECTIONS a fost vernisată pe 11 decembrie la Biblioteca Națională a României (Symposium și Euphoria, parter). Expoziția va fi deschisă până pe 20 ianuarie 2019 (luni, miercuri, vineri, 08:00-18:00, marți și joi: 08:00-20:00). Intrarea este liberă.
  • 18 decembrie 2018, începând cu 18:00, la Muzeul Naţional al Literaturii Române (Calea Grivitei nr. 64-66)

Concert de muzică tradiţională susţinut de grupuri de colindători din localităţile Şieuţ, Poiana Ilvei, Sângeorz Băi şi colindători de pe Valea Ţibleşului;

Expoziţie de creaţie ţărănească: zadii şi ceramică (în spaţiile Muzeului Naţional al Literaturii Române).

  • 28 decembrie 2018, începând cu 19:00, la Ateneul Român – Concert Extraordinar susţinut de Noua Orchestră Transilvană, dirijor David Crescenzi (Italia), solişti: Adela Zaharia – soprană; Ştefan Pop – tenor; Zoltan Nagy – bariton; Alin Anca – bas. În program: arii din opere celebre.

Manager de proiect: Gavril Țărmure

Foto: Adela Zaharia, Ştefan Pop, Zoltan Nagy şi Alin Anca – facebook

23
/10
/23

De pe scenele Scala din Milano şi Theater an der Wien, soprana Letiția Vițelaru şi bas baritonul Sorin Coliban, remarcabili reprezentanţi ai diasporei artistice româneşti, vin la Bucureşti, unde, acompaniaţi de Orchestra Metropolitană București, cu maestrul Daniel Jinga la pupitrul dirijoral vor putea fi ascultaţi luni, 30 octombrie, de la ora 18:30, la Opera Națională din București.

19
/10
/23

Vineri, 20 octombrie 2023 (de la 19.00), ORCHESTRA NAŢIONALĂ RADIO și apreciatul pianist român HORIA MIHAIL vă invită să ascultați la Sala Radio o partitură cu o poveste inedită în istoria muzicii: Concertul nr. 3 pentru pian și orchestră, semnat de BEETHOVEN.

18
/10
/23

Joi, 19 octombrie 2023, Corul Național de Cameră „Madrigal - Marin Constantin”, alături de dirijorul italian Luca Scaccabarozzi, susține un Concert Extraordinar de Muzică Sacră la Sinaia. Evenimentul va avea loc de la ora 18:00, la Biserica Romano-Catolică „Presfânta Inimă a lui Isus” din Sinaia.

16
/10
/23

Marți, 24 octombrie, de la ora 19:00, pianistul Cătălin Răducanu va ajunge la Ateneul Român cu spectaculosul său recital ce încheie seria Turneului național Un artist, un pian și un țambal - clasic, jazz, folclor, primul său turneu solo în care a concertat în mai multe orașe mari și localități din țară, cântând cu egală măiestrie la pian şi la ţambal.

09
/10
/23

An de an, Munteanu își donează ziua de naștere către diverse cauze sociale. Anul acesta, a fost aleasă campania Asociației Casa Bună prin intermediul căreia se strâng fonduri pentru construcția Grădiniței Bune, astfel încât copiii din Ferentari să aibă grădinița lor și să pornească la școală cu șanse egale cu ale copiilor care au acces la educație preșcolară.

06
/10
/23

Peste 1.000.000 de participanți, locuitori ai Capitalei și turiști au participat la a treia ediție a proiectului outdoor „Străzi deschise – București, Promenadă urbană”, organizat de Primăria Capitalei, prin Direcția Cultură, Învățământ, Turism, alături de ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București și PROEDUS – Centrul de Proiecte Educaționale și Sportive al Municipiului București.