Adrian Naidin, în concert la Teatrul Odeon
https://www.ziarulmetropolis.ro/adrian-naidin-in-concert-la-teatrul-odeon/

Violoncelistul Adrian Naidin prezintă sâmbătă, 13 iunie, de la ora 19.00, la Teatrul Odeon, în premieră, proiectul muzical “Pân la Rai”, un proiect de world music ce poate deveni revelaţia acestui an.

Un articol de Petre Ivan|11 iunie 2015

Explorând teme tradiționale într-o fuziune cu adevărat inedită:  Adrian Naidin îi are alături pe  Eugen Amarandei la contrabas Gabriel Bălașa – percuție si Sorin Zlat – pian. Tradițional și de avangardă, “Pân la Rai” are sorginte clară din filonul tradițional românesc, pe care-l explorează cu geniu, îmbogățindu-i vigoarea originală cu nuanțe și subtilități contemporane.

Artiștii dialoghează și interferează, trecând prin propriile experiențe și întâlniri muzicale, pentru a se regăsi în zona modernă, experimentală, specifică jazz-ului actual european.
Sorin Zlat, cel mai nou membru ce s-a alaturat  bandului lui Adrian Naidin, s-a intors zilele acestea in tara dupa ce a reusit sa castige Marele Premiu la concursul international Jacksonville Jazz Piano Competition, Florida S.U.A.

Strălucitor în partiturile clasice, plin de forță și har în folclor, Adrian Naidin l-a inspirat pe regizorul grec Mihalis Kakogiannis iar muzicianul leton Mischa Maisky, supranumit “Paganini al violoncelului”, îl numără printre cei mai talentați dintre ucenicii săi.
O revelaţie a ultimilor ani, atât pentru public, cât şi pentru critică, Adrian Naidin a urcat pe scena Teatrului Naţional din Bucureşti, în spectacolul “Caramitru-Mălaele, câte-n lună şi în stele”, pentru a modera cu geniu duelul în versuri al celor două forţe ale teatrului românesc. Colaborator al lui Moby pentru coloana sonoră a filmului “The Necessary Death of Charlie Countryman” (un proiect de suflet al americanului Shia LaBeouf),

Adrian Naidin a absolvit Liceul de Muzică “Sigismund Toduță”, la clasa prof. Gabriela Todor, care a avut un rol uriaș și decisiv în formarea lui ca violoncelist și Academia de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, Secția Violoncel și Muzică de Cameră.

A debutat în 1998 ca artist instrumentist la Opera Maghiară din Cluj-Napoca. Între 2000 și 2003 a colaborat cu Teatrul Național București pentru muzica de teatru. Din 2001, este membru al Orchestrei Naționale Radio din București.

INFO

Durata concertului: 1h 20 min
Preţurile biletelor: 53 lei, 26,50 lei

08
/07
/21

EUROPAfest lansează invitația unui maraton de 9 zile de muzică live. În perioada 16-24 iulie București devine capitala jazz-ului. Seară de seară, scena Sălii Auditorium a Palatului Regal/Muzeul Național de Artă al României va găzdui concerte, recitaluri, seri de jam sessions, spectacole de gală cu artiști din 20 de țări. Biletele s-au pus în vânzare […]

28
/06
/21

Pe 2 iulie, de la ora 20, în Parcul Coloanei fără sfârşit din Târgu Jiu va poposi recitalul Vioara lui Enescu, eveniment ce va aduce în faţa publicului un exemplu unic de generozitate artistică. Gabriel Croitoru şi legendara vioară Guarneri del Gesù pe care a cântat George Enescu (instrument pus la dispoziție și aflat în patrimoniul Muzeului Național “George Enescu”) străbat România alături de pianistul Horia Mihail, aducând muzica aproape de comunităţi dintre cele mai diferite România.

10
/06
/21

Festivalul şi Concursul Internaţional de Canto ce poartă numele legendarei soprane Hariclea Darclée, născută la Brăila, ne aduce de un sfert de veac acele manifestări extraordinare inspirate şi coordonate de o altă mare artistă, Mariana Nicolesco, a cărei personalitate a atras până acum în oraşul de pe Dunăre şi în teatrul în care ilustra predecesoare debuta la numai 21 de ani, în 1881, peste 2900 de tineri artişti lirici din 50 de ţări şi 5 continente.

10
/06
/21

Joi, 10 iunie, și vineri, 11 iunie, de la ora 19.00, Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu”  va fi condusă de  Gabriel Bebeșelea, dirijorul său principal din stagiunea 2020/21. Programul concertului din 10 și 11 iunie este alcătuit din selecțiuni din muzica originală compusă de  Jean-Baptiste Lully pentru piesa Burghezul gentilom de  Molière și din Suita Burghezul gentilom de Richard Strauss. […]

09
/06
/21

Iubitorii muzicii clasice care vor să achiziționeze abonamente la Festivalului George Enescu 2021 sunt invitați să se înscrie la acest link, începând de astăzi, 9 iunie, pentru a participa la loteria în cadrul căreia vor fi distribuite abonamentele. Biletele individuale se pun în vânzare pe 19 iulie 2021, la ora 12:00, iar biletele și abonamentele pentru vizionare în sistem pay-per-view vor fi disponibile începând cu 2 august 2021.