Loteria abonamentelor la Festivalul „George Enescu 2021” are loc pe 1 iulie, la ora 12.00
https://www.ziarulmetropolis.ro/loteria-abonamentelor-la-festivalul-george-enescu-2021-are-loc-pe-1-iulie-la-ora-12-00/

4389 de persoane s-au înscris la loteria organizată pentru a pune în vânzare abonamentele la ediţia 2021 a Festivalului Enescu.

Un articol de Liliana Matei|30 iunie 2021

Tragerea la sorți va avea loc joi, 1 iulie, la ora 12.00 și va fi transmisă în direct, pe www.festivalenescu.ro, la acest link, pe Pagina de Facebook a Festivalului și pe Pagina de Facebook a Eventim. Biletele individuale se pun în vânzare pe 19 iulie 2021, la ora 12:00 online, pe site-urile Eventim și ale Festivalului.

Înscrierea pentru loteria abonamentelor a avut loc între 9 și 28 iunie, pe site-ul eventim.ro. S-au înscris 2184 de persoane pentru 1104 abonamente la Sala Palatului, respectiv 2185 pentru 170 abonamente pentru Ateneul Român. Fiecare solicitant a avut voie să opteze pentru maxim două abonamente.

Tragerea la sorți, care va avea loc pe 1 iulie, se va face prin metode electronice, pe baza website-ului random.org, fără posibilitatea intervenției umane în algoritmul de selectare a câștigătorilor. Pentru fiecare categorie de abonamente se va extrage o listă de rezervă cu 50 de nume. În cazul în care vor exista abonamente neachitate până la data de 16 iulie, conform procedurii, se va trece la lista de rezervă (în ordinea extragerii).

După extragere, câștigătorii vor fi contactați prin e-mail/telefon și vor putea achiziționa abonamentele până pe 16 iulie 2021 (data băncii). Aceștia vor primi un link pentru a efectua plata.

Abonamentele se vor emite în format print@home sau în format printat în funcție de opțiunea exprimată la înscriere. Clienții care nu achită abonamentele până la data de 16 iulie (data băncii) vor pierde dreptul de cumpărare acesta fiind transferat următoarei persoane de pe lista de așteptare. Pe 16 iulie 2021 se va încheia perioada de plată, urmând ca abonamentele să fie distribuite până pe data de 12 august 2021.

Ulterior, dacă există abonamente care nu sunt achitate la timp de câștigători, din lista de rezervă vor fi aleși în ordinea extragerii alți clienți ce vor avea posibilitatea de a cumpăra abonamente. Aceștia vor avea la dispoziție 7 zile pentru plată. Daca mai rămân abonamente neachitate acestea vor fi puse la vânzare direct pe site-ul Eventim și pe site-ul Festivalului.

Persoanele interesate pot contacta direct echipa Eventim pentru mai multe detalii, la adresa de mail contact@eventim.ro sau la telefon 0728 999 775, de luni până vineri, de la ora 10.00 la ora 18.00.

Vânzarea în sistem de loterie a fost aleasă deoarece oferă șanse egale tuturor celor care vor să achiziționeze abonamente la Festival, la concertele de la cele două săli care sunt cele mai căutate de iubitorii muzicii: Sala Palatului și Ateneu. Procedura utilizată este folosită și la alte evenimente internaționale de muzică clasică. Abonamentele la Sala Auditorium vor fi puse în vânzare la liber, pe site-ul eventim.ro și www.festivalenescu.ro, deoarece nu au generat suficientă concurență pentru a justifica o tragere la sorți.

Festivalul Internațional George Enescu 2021 se va desfășura între 28 august și 26 septembrie, la București și în mai multe orașe din țară, cu tema „O istorie din iubire”, pentru a promova lucrurile extraordinare pe care oamenii le pot crea atunci când colaborează din dragoste pentru muzică. Va fi un eveniment jubiliar, cel mai lung din istoria sa, care va aniversa 140 de ani de la nașterea lui George Enescu și cea de-a 25-a ediție a Festivalului.

Spre deosebire de celelalte ediții, Festivalul Enescu 2021 va trece printr-o serie de transformări și adaptări, pentru a face față provocărilor pandemiei. Cele 78 de concerte sunt organizate în patru serii:

  • Mari Orchestre ale Lumii (concerte desfășurate la Sala Palatului)
  • Concerte și Recitaluri (la Ateneul Român, după amiaza)
  • Muzica Secolului XXI (la Sala Radio)
  • Enescu și Contemporanii (concerte de dimineață, la Sala Auditorium)

Informații despre program pot fi găsite aici, iar despre bilete și regulamentul loteriei, aici. Este posibil ca, din cauza pandemiei, să apară schimbări în program. Accesul în sălile de concerte se va face cu respectarea condițiilor sanitare, iar purtarea măștii va fi obligatorie.

26
/09
/22

A XVII-a ediție a Festivalului Internațional de muzică de cameră SoNoRo, intitulată Orient Express, va avea loc în Cluj-Napoca, în perioada 26 septembrie – 2 octombrie 2022. Festivalul a început în București, în data de 16 septembrie, și va continua în Cluj cu opt concerte inedite.

21
/09
/22

Cel mai renumit festival de jazz din România a ajuns la a 50-a ediție. Sibiu Jazz Festival reprezintă o întâlnire cu istoria, cu capitole scrise pe note înșirate peste jumătate de secol. În perioada 25-30 octombrie (începând de marți până duminică) jazzul va suna în inima Sibiului, în spațiile deja consacrate și cunoscute precum: Filarmonica de Stat Sibiu, Teatrul Național ‘Radu Stanca’, Biblioteca Județeană ASTRA, Biserica Evanghelică ‘Sfânta Maria’ și Centrul Istoric (parada de jazz).

20
/09
/22

Yasmin Levy, legenda muzicii iudeo-spaniole, revine în decembrie în România după 10 ani de la primul concert. Prima sa apariție artistică în România a avut loc în 2011 în cadrul Festivalului Internațional George Enescu de la București. Artista din Israel va susține un concert pe 11 decembrie la Sala Palatului din Capitală alături de chitaristul său și Orchestra Metropolitană București formată din peste 80 de artiști, sub bagheta dirijorului Daniel Jinga.

20
/09
/22

Dulce Pontes, regina muzicii fado, revine în România într-un spectacol extraordinar pe 10 decembrie la Sala Palatului din București. Celebra cântăreață portugheză a mai încântat și în 2015 spectatorii români, promițând atunci că va reveni.

19
/09
/22

Filarmonica „George Enescu” anunţă deschiderea noii stagiuni camerale 2022-2023 cu o serie de concerte de excepţie strânse sub egida S#arp Festival, ce va avea loc între 29 septembrie - 2 octombrie 2022, în Sala mare a Ateneului Român.

19
/09
/22

Din 19 septembrie, proiectul “Ascultă 5 minute de muzică clasică” revine în școlile din România. Început în 2014, “Ascultă 5 minute de muzică clasică” este program național în școlile românești, în baza unui protocol semnat între Radio România și Ministerul Educației. În ultimul an școlar, 2021-2022, la acest program au participat peste 250.000 elevi din București și alte 34 județe din țară.