Adrian Păduraru şi Alexandra Velniciuc, la Teatrul Stela Popescu, pe 11 februarie
https://www.ziarulmetropolis.ro/adrian-paduraru-si-alexandra-velniciuc-la-teatrul-stela-popescu-pe-11-februarie/

Un week-end relaxant poate începe pe 11 februarie, ora 19, la Sala Mică a Palatului Copiilor văzându-i pe Adrian Păduraru şi Alexandra Velniciuc la Teatrul Stela Popescu în spectacolul „Ceapa” de Dan Tudor, după „La cipolla” de Aldo Nicolaj, un titlu pe cât de simplu, pe atât de surprinzător, adaugă repertoriului Teatrul Stela Popescu o comedie cu note grave. Textul prolificului prozator italian Aldo Nicolaj vorbeşte relaxat despre lucruri serioase, amuzându-se copios, dar cu seninătate, de alegerile sau traiectoriile greşite din viaţa personajelor sale.

Un articol de Petre Ivan|7 februarie 2022

Piero, un impresar aflat la apogeul carierei, hotărăște cu o luciditate rece să-și pună capăt zilelor în ciuda unei vieți aparent fericite. Viața personajului Pierro Della Pineda este desfăcută pe parcursul piesei în fața publicului întocmai ca o… ceapă, foaie cu foaie, în încercarea de a-și recompune și evalua imaginea propriei existențe. Într-un parcurs teatral presărat cu mult umor, autoironie, dar și cu reflecție amară, soția, amanta, prietenul cel mai bun, secretara, ba chiar și cei doi copii își redefinesc pe rând raporturile cu eroul nostru.

O comedie cu rafinat parfum italian regizată de Dan Tudor, „Ceapa” împletește situațiile neprevăzute de viață ale protagonistului cu momente de mișcare atent coregrafiate și o muzică semnată de compozitorul Vlaicu Golcea, dând viață scenelor într-un univers elegant și versatil plăsmuit de scenograful Corina Grămoșteanu.

Distribuţia serii îi va aduce pe scenă pe Piero della Pineda, impresar – Adrian Păduraru, Giulia, soția lui – Alexandra Velniciuc, Oreste, prietenul lui Piero – Sorin Aurel Sandu, Bianca, amanta lui Piero – Silvia Stanciu, Mimo Rasi, prietenul Biancăi – Cătălin Frăsinescu, Lucia, secretara lui Piero – Ana Maria Ivan, Liza, fiica lui Piero și a Giuliei – Andreea Șovan, Nando, fiul lui Piero și al Giuliei – Cristian Neacșu.

Duminică, 13 februarie, la ora 19, la Sala Mică a Palatului Copiilor, vă invităm la un spectacol cu Femeia, eterna poveste, un spectacol de Attila Vizauer despre Bucureștiul de odinioară cu atmosfera sa cuceritoare ce și-a păstrat farmecul peste ani, despre umorul rafinat și șarjele spirituale dintre clienții care îi transformau cochetele terase în veritabile arene pentru dueluri intelectuale sau mondene…. „Femeia, eterna poveste” propune o seară de desfătări muzicale interbelice peste care se țese treptat suspansul dezlegării unei intrigi polițiste. Finalul cu iz de farsă lasă intenționat publicului o umbră de îndoială învăluită în abur de legendă. Melodii celebre interpretate live, o coregrafie remarcabilă și pasiunea actorilor sunt amplasate într-un spațiu scenic rafinat ce descrie sugestiv aerul unui București cosmopolit demult apus, care trezește până în zilele noastre admirație, atracție și încântare. Teatrul Stela Popescu vă propune o seară cu aer vintage la finalul căreia sperăm să vă fi stârnit curiozitatea de a răsfoi prin istoriile Bucureștiului, în căutarea imaginilor sale învechite în nuanțe de sepia și a oamenilor cu poveștile lor pasionale. În distribuţie Domnișoara Dorothea – Crina Matei, Maestrul Dorel – Daniel Filipescu, Maria, ajutor de bucătar – Ana Maria Ivan, Pavel, ospătar la „Leul și cârnatul” – Cristian Neacșu, Monsieur Jacques, bucătarul restaurantului „Leul și cârnatul” – Sorin Aurel Sandu, Gicuțu, îngrijitorul localului – Viorel Păunescu, muzicienii Gabriel Stănescu – vioară; Ionuț Preda/Emilian Ciobanu – acordeon; Raul Kusak /Alexandru Burcă / Alexandru Răileanu – pian şi dansatorii Andrei Dogaru, Alexandra Dogaru, Cosmin Vasile, Silvia Maurițiu, Cristina Marin Neagu, Denisa Ispir.

Biletele se pot achiziționa pe:

www.mystage.ro
www.teatrulstelapopescu.ro
www.facebook.com/TeatrulStelaPopescu
www.instagram.com/teatrulstelapopescu
Organizator : Teatrul Stela Popescu

Având în vedere reglementările legale în vigoare cu toate modificările la zi, desfășurarea activității cu publicul în cadrul Teatrului Stela Popescu se face în condiții speciale:
Sala de spectacol va fi utilizată la capacitatea maximă admisă de dispozițiile legale în vigoare la data desfășurării evenimentului, purtarea măștii de protecție este obligatorie, iar participarea în public este permisă doar persoanelor care prezintă certicatul verde dovedind că:  sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare;︎ se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2;︎ prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARSCoV-2, nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecția cu virusul SARS-CoV2, nu mai vechi de 48 de ore.

 

08
/12
/13

În decembrie 1987, Constantin Fugaşin reuşea să-l convingă pe Ştefan Iordache să acorde un interviu pentru revista „Teatrul“. O adevărată performanţă, pentru că actorul era foarte zgârcit la vorbă cu gazetarii. Ceea ce a urmat este antologic.

08
/12
/13

Actorii Laura Ilinca și Istvan Teglas vor susține un spectacol-lectură în scopul strângerii a 100 de cozonaci pentru bătrânii aflați în spitale în cadrul evenimentului caritabil numit „Cozonacul cu teatru”, care va avea loc duminică, 15 decembrie, de la ora 15.00, în cafeneaua din Centrul Vechi, La Mine-n Copac (Pasajul Șelari).

08
/12
/13

I-am invitat pe spectatori să ne trimită povestiri care să conţină experienţele lor culturale de la Teatrul Metropolis. Am primit pe adresa redacţiei 28 de povestiri. Patru dintre ele vor fi publicate în Ziarul Metropolis şi vor primi invitaţii la „Lecţia de violoncel“, cu Radu Beligan.

08
/12
/13

„Povestea lui Jun Do“, semnată de scriitorul american Adam Johnson şi premiată cu Pulitzer 2013, a apărut săptămâna aceasta în colecţia „Biblioteca Polirom”, şi în ediţie digitală, cu o traducere din limba engleză şi note de Mihaela Negrilă.

08
/12
/13

La aniversarea primului an al Teatrului de Artă Bucureşti, publicul va avea parte de o surpriză de proporţii: Alexandru Maftei, cunoscutul regizor al filmelor „Domnişoara Christina” şi „Bună, ce faci?”, debutează în teatru cu regia primului său spectacol: „6 din 49”, de Spiró Győrgy.

08
/12
/13

La doi ani de la dispariţia regizorului Andrei Blaier, TVR 2 îi dedică azi ciclul „Duminica filmului românesc”. Cinefilii români vor putea urmări în această zi două dintre filmele sale reprezentative: „Fapt divers“ (de la ora 14.10) şi „Ilustrate cu flori de câmp“ (de la ora 20.10).

07
/12
/13

În 1986 murea Alexandru Giugaru, unul dintre cei mai populari actori români. Rămas celebru pentru rolurile sale comice, el credea că realismul înseamnă totul în artă și că trebuie să fie din toate punctele de vedere acela pe care-l joacă „și nimic altceva”.

06
/12
/13

Duminică, 8 decembrie, de la ora 20.00, Jazzappella va cânta în cafeneaua Schengen (str. Calea Victoriei nr. 21-23), în cadrul celui mai nou proiect de televiziune al Naşul TV: Muzică liberă - Live din Schengen.