Adrien Brody, premiat la Festivalul de la Locarno
https://www.ziarulmetropolis.ro/adrien-brody-premiat-la-festivalul-de-la-locarno/

Actorul american Adrien Brody ( 44 de ani) va fi recompensat cu Leopard Club Award, pe 4 august, la Festivalul de film de la Locarno, organizat în fiecare an pe malul Lacului Maggiore din Elveţia

Un articol de Petre Ivan|6 iulie 2017

Trofeul, decernat în fiecare an, recompensează o personalitate din industria filmului, care, prin activitatea sa, a marcat imaginația colectivă a publicului.

Grație rolulului — compozitorul Wladyslaw Szpilman — pe care l-a interpretat în filmul „Pianistul”, de Roman Polanski, în 2002, actorul american a marcat imaginația colectivă a publicului mondial, precizează același comunicat.

Interpretarea din acest film i-a adus lui Adrien Brody în 2003 premiul Oscar pentru cel mai bun actor în rol principal și premiul Cesar pentru cel mai bun actor.

Carlo Chatrian, directorul artistic al Festivalului de la Locarno, consideră că acel rol „l-a făcut pe Adrien Brody să intre în inimile spectatorilor (…) mai ales pentru felul în care a știut să întruchipeze un personaj care era în același timp un om ca toți ceilalți și un simbol pentru o tragedie de care trebuie să ne amintim tot timpul”.

Născut la New York în 1973, Adrien Brody a debutat pe marile ecrane în lungmetrajul „New York Stories” (1989), regizat de Francis Fort Coppola. A colaborat apoi cu regizori de marcă, precum Steven Soderbergh, Oliver Stone, Ken Loach, Spike Lee, Wes Anderson, Roman Polanski și Woody Allen.

Printre laureații trofeului Leoard Club atribuit în anii trecuți la Festivalul de la Locarno se află nume sonore din industria cinematografică mondială, precum Faye Dunaway (2013), Mia Farrow (2014), Andy Garcia (2015). În 2016, acest premiu a revenit actriței italiene Stefania Sandrelli.

Cea de-a 70-a ediție a Festivalului de Film de la Locarno va avea loc în perioada 2-12 august.

Foto: Adrien Brody – facebook

09
/05
/14

Ioana Flora a primit Premiul pentru interpretare feminină din partea Uniunii Cineaștilor din România, pentru rolul Tania din Déjà Vu (2013), producție independentă în regia lui Dan Chișu.

08
/05
/14

CRONICĂ DE FILM „#Selfie”, debutul în lungmetraj al Cristinei Iacob, este ca o postare stridentă pe Facebook care se vrea spiritual-amuzantă şi ţipă din toţi rărunchii după like-uri, deşi e superficială şi nepăsătoare că ar putea fi considerată pueril-banală.

07
/05
/14

Sâmbătă, 10 mai și duminică, 11 mai, la Noul Cinematograf Al Regizorului Român, sunteţi invitaţi la un eveniment de marcă: proiecția trilogiei "Paradise" - semnată de austriacul Ulrich Seidl -, deliciul criticii internaționale

06
/05
/14

Filmele europene și independente se bucură de un public mai numeros în 2014, datorita ediției a IV-a a proiectului cultural Cinema-Edu, dedicat liceeniilor din București și din alte 10 localități din România.

06
/05
/14

Filmul "Poziţia copilului", în regia lui Călin Peter Netzer, a câştigat marele premiu şi trofeul Uniunii Cineaştilor din România (UCIN) pe anul 2013. Gala premiilor UCIN reprezintă aprecierea juriului desemnat de UCIN pentru cele mai importante realizări cinematografice şi de televiziune ale anului precedent.

06
/05
/14

Sophia Loren, una dintre cele mai cunoscute actriţe italiene, a fost desemnată invitatul de onoare de la Cannes Classic 2014, care va celebra totodată naşterea westernului italian şi împlinirea a 30 de ani de când filmul "Paris Texas", de Wim Wenders, a primit trofeul Palme d'Or.

05
/05
/14

MARI FILME ROMÂNEŞTI UITATE „Când primăvara e fierbinte“ (1961) şi „Ţărmul n-are sfârşit“ (1963), filme aproape necunoscute, impuneau un cineast unic şi, din păcate, ignorat, atât la vremea lui, dar mai ales în prezent - Mircea Săucan.

01
/05
/14

CRONICĂ DE FILM Cel mai recent film al lui John Turturro în calitate de regizor și de actor în rol principal, „Fading Gigolo“/„Gigolo de ocazie“, este asemeni stilului de interpretare al realizatorului său: combinație în doze mici de umor, gravitate și o stranie buimăceală.