Adrien Brody, premiat la Festivalul de la Locarno
https://www.ziarulmetropolis.ro/adrien-brody-premiat-la-festivalul-de-la-locarno/

Actorul american Adrien Brody ( 44 de ani) va fi recompensat cu Leopard Club Award, pe 4 august, la Festivalul de film de la Locarno, organizat în fiecare an pe malul Lacului Maggiore din Elveţia

Un articol de Petre Ivan|6 iulie 2017

Trofeul, decernat în fiecare an, recompensează o personalitate din industria filmului, care, prin activitatea sa, a marcat imaginația colectivă a publicului.

Grație rolulului — compozitorul Wladyslaw Szpilman — pe care l-a interpretat în filmul „Pianistul”, de Roman Polanski, în 2002, actorul american a marcat imaginația colectivă a publicului mondial, precizează același comunicat.

Interpretarea din acest film i-a adus lui Adrien Brody în 2003 premiul Oscar pentru cel mai bun actor în rol principal și premiul Cesar pentru cel mai bun actor.

Carlo Chatrian, directorul artistic al Festivalului de la Locarno, consideră că acel rol „l-a făcut pe Adrien Brody să intre în inimile spectatorilor (…) mai ales pentru felul în care a știut să întruchipeze un personaj care era în același timp un om ca toți ceilalți și un simbol pentru o tragedie de care trebuie să ne amintim tot timpul”.

Născut la New York în 1973, Adrien Brody a debutat pe marile ecrane în lungmetrajul „New York Stories” (1989), regizat de Francis Fort Coppola. A colaborat apoi cu regizori de marcă, precum Steven Soderbergh, Oliver Stone, Ken Loach, Spike Lee, Wes Anderson, Roman Polanski și Woody Allen.

Printre laureații trofeului Leoard Club atribuit în anii trecuți la Festivalul de la Locarno se află nume sonore din industria cinematografică mondială, precum Faye Dunaway (2013), Mia Farrow (2014), Andy Garcia (2015). În 2016, acest premiu a revenit actriței italiene Stefania Sandrelli.

Cea de-a 70-a ediție a Festivalului de Film de la Locarno va avea loc în perioada 2-12 august.

Foto: Adrien Brody – facebook

15
/05
/22

TIFF propune la ediţia din acest an un Focus Polonia, care cuprinde o selecție a Festivalului Internațional de Film New Horizons din Wrocław, producții contemporane, filme cult  și o retrospectivă Krzysztof Kieślowski.

12
/05
/22

“Unde este Anne Frank?, în regia israelianului Ari Folman, este o modalitate inedită prin care publicul poate aprofunda istoria dincolo de manualele școlare sau cărțile de istorie, un promotor al memoriei și al cultivării valorilor democratice, un instrument al educației despre Holocaust, despre importanța combaterii discriminării, rasismului și a atitudinilor extremiste”, declară reprezentanții Institutului Național pentru Studierea Holocaustului în Romania “Elie Wiesel”, în contextul lansării filmului în cinematografele din țară începnd cu 20 mai.

12
/05
/22

În paralel cu cea de-a 15-a ediție a festivalului One World Romania, în luna mai se vor desfășura mai multe evenimente KineDok, inclusiv în cadrul festivalului. Programul promovează filmul documentar în spații neconvenționale din șase țări partenere: Republica Cehă, Slovacia, Ungaria, Croația, Georgia și România.

10
/05
/22

Cel mai complex proiect documentar dedicat naturii din România vine la HBO Max. „România sălbatică”, realizat de Dan Dinu și Cosmin Dumitrache, va putea fi vizionat de abonații platformei de streaming din 12 mai, pe parcursul a trei episoade. În iulie, miniseria va fi difuzată și pe HBO.

09
/05
/22

Walter Robinson, jurnalistul care a condus echipa Spotlight din cadrul publicației Boston Globe în investigația care a primit în 2003 premiul Pulitzer pentru Public Service vine la București, pentru cea de-a 11-a ediție Superscrieri.

29
/04
/22

CRONICĂ DE FILM "Spioni de ocazie" (2021), noul documentar al Oanei Giurgiu, disponibil în cinematografe, aduce în atenţie o poveste fascinantă de spionaj din timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, care a vizat şi România. Formal, însă, filmul nu se ridică la înălţimea subiectului său.