Afrim, Cărbunariu şi Manole, printre artiştii decoraţi de Iohannis
https://www.ziarulmetropolis.ro/afrim-carbunariu-si-manole-printre-artistii-decorati-de-iohannis/

Actorii Marius Manole, Sorin Leoveanu, Constantin Cojocaru, regizorii Radu Afrim şi Gianina Cărbunariu şi dansatoarea Varvara Cătălina (Vava) Ştefănescu au fost decoraţi de preşedintele Klaus Iohannis cu Meritul Cultural în grad de Cavaler.

Un articol de Petre Ivan|5 mai 2016

În semn de apreciere a contribuţiei remarcabile la creşterea prestigiului artei spectacolului, pentru implicarea deosebită în promovarea teatrului și cinematografiei româneşti atât în ţară, cât şi în străinătate, Președintele României a conferit Ordinul „Meritul Cultural” în grad de Cavaler, categoria D – „Arta spectacolului” următorilor artişti:

Radu Afrim, regizor;

Constantin Cojocaru, actor;

Gianina Cărbunariu, dramaturg și regizor;

Sorin Leoveanu, actor;

Marius Manole, actor;

Varvara Cătălina (Vava) Ștefănescu, coregraf și dansator.

Totodată, cu prilejul aniversării a 140 de ani de la înființare, în semn de înaltă apreciere pentru activitatea publicistică de înaltă ținută, în jurul căreia s-a coagulat, în spiritul valorilor și al dialogului ideilor, o elită remarcabilă ce a contribuit la dezvoltarea spațiului cultural și civic din România,  Iohannis, a conferit Ordinul „Meritul Cultural” în grad de Cavaler, categoria F „Promovarea culturii”, publicației „Timpul”,

Foto: Afrim, Manole, Cărbunariu – facebook

28
/11
/21

Arta autentică începe dincolo de convenții și dincolo de granițe. Dincolo de teze, ipoteze și antiteze, ea se întrezărește uneori limpede, alteori vag, ca printr-una dintre multele ferestre de la privești, în decursul unei vieții, lumea din jur.

27
/11
/21

Pentru a doua oară în istoria Premiilor Observator cultural, Gala Premiilor Observator Cultural, ediția a XV-a, s-a desfășurat online, pe 25 noiembrie, într-o sesiune live, care a putut fi urmărită pe pagina de Facebook a revistei.

26
/11
/21

INTERVIU „Cu fiecare film am impresia că învăţ ceva nou despre meseria de actor”, afirmă într-un interviu cunoscutul actor franco-algerian Kad Merad, progatonist în comedia „Succes de public” („Un triomphe”, 2020), regizată de Emmanuel Courcol şi disponibilă în prezent în cinematografele din România.

25
/11
/21

S-a născut în toamna anului 1925, la Moscova, într-o familie de evrei, care aveau multe legături cu lumea artistică a momentului. Mama ei, Rachela, a fost actriţă în filme mute.

25
/11
/21

Expoziția-eveniment „Idolul modern. Henry Moore în Blocul Răsăritean” este deschisă vizitatorilor în perioada 14 octombrie 2021 – 6 februarie 2022, la Muzeul Național de Artă al României. Publicul este invitat astfel să redescopere un moment esențial pentru istoria recentă a artei românești și est-europene.

24
/11
/21

În perioada 26-30 noiembrie 2021, la Iași are loc prima ediție a evenimentului Sinestezia. Timp de 5 zile, publicul se va întâlni cu artiști ieșeni și din țară și va explora arta în diverse forme neconvenționale, atât fizic, cât și online prin transmisiuni live gratuite.