Cărtărescu şi Afrim, printre laureații Galei Premiilor Radio România Cultural
https://www.ziarulmetropolis.ro/cartarescu-si-afrim-printre-laureatii-galei-premiilor-radio-romania-cultural/

Scriitorul Mircea Cărtărescu, regizorul Radu Jude, compozitorul Adrian Enescu şi regizorul Radu Afrim s-au numărat printre laureaţii celei de a XVI-a ediţii a Galei Premiilor Radio România Cultural, care a avut loc aseară pe scena Teatrului Odeon.

Un articol de Petre Ivan|22 martie 2016

În cadrul Galei Premiilor Radio România Cultural au fost acordate premii la nouă secțiuni.

Robert Șerban a primit premiul la categoria “Poezie” pentru volumul “Puțin sub linie” (Editura Cartea Românească), iar la categoria “Proză” premiul a fost acordat scriitorului Mircea Cărtărescu pentru “Solenoid” (Editura Humanitas).

“Aferim!”, în regia lui Radu Jude, a primit premiul RRC la secțiunea “Film”, în timp ce la categoria “Teatru” premiul a fost acordat echipei proiectului Antisocial, o coproducție a Teatrului Național Radu Stanca și a Universității “Lucian Blaga” din Sibiu, semnată de Bogdan Georgescu.

La categoria “Muzică” a fost recompensat compozitorul Adrian Enescu pentru complexitatea artistică a proiectului BachFiles, un spectacol de succes al Teatrului Bulandra, iar premiul la secțiunea “Arte plastice” i-a revenit lui Liviu Stoicoviciu pentru expoziția “Orașe imaginate” (curator — Călin Dan) de la Muzeul Național de Artă Contemporană.

La secțiunea “Educație și învățământ” premiul a fost acordat Asociației MetruCub pentru coordonarea proiectului “Susține cultura în educație”, în afrimtimp ce Roxana Rădvan, coordonatoarea Centrului de Excelență pentru Restaurare prin Tehnici Optoelectronice CERTO, a primit premiul RRC la secțiunea “Știință”.

Totodată, la secțiunea “Proiecte culturale și festivaluri” premiul i-a fost decernat lui Radu Afrim pentru conducerea artistică a Galei Tânărului Actor HOP, program permanent UNITER.

În finalul galei au fost acordate trei premii speciale, deja anunțate de RRC: Premiul de excelență i-a fost decernat istoricului Neagu Djuvara, Premiul ”In memoriam Iosif Sava” — pianistei Raluca Știrbăț, iar Premiul Lux Mundi i-a revenit artistului vizual Dan Perjovschi.

Foto: Mircea Cartarescu si Radu Afrim – facebook

28
/10
/20

Astăzi, 28 octombrie, de ziua de naștere a pictoriței basarabene Valentina Rusu Ciobanu (100 de ani), Asociația pentru cultură și arte ARBOR lansează în premieră producțiile multimedia #100VRC Valentina Rusu Ciobanu: viața și opera și VRC Atelier ’85, atelierul artistei din anul 1985, reconstituit în realitate virtuală.

27
/10
/20

Arta urbană este în jurul nostru, de cele mai multe ori este necesar doar să ne ridicăm privirea şi vom observa diferite forme de artă. Observăm de la stencils, la stickere, la graffiti şi instalaţii stradale, cât şi una dintre cele mai perisabile forme de artă urbană, cea realizată în cretă. Un articol de Mihaela Ion.

20
/10
/20

Editura Muzeului Național de Artă Contemporană și-a adăugat în colecție o nouă publicație „reper” pentru istoria vizualității contemporane din România, marcând astfel borna istorică a 30 de ani de la evenimentele lui decembrie 1989.

13
/10
/20

Expoziția-fenomen „Woman Unchained“ by Irina Greciuhina, care-a fost deschisă timp de o lună în spațiul expozițional Arbor.art.room, perioadă în care s-a bucurat de un imens succes, s-a închis în „real“, dar iubitorii de frumos mai au o șansă să contemple „Cina cea de taină“ cu femei și alte lucrări care i-au încântat pe bucureșteni în această perioadă.

Pagina 1 din 5812345...102030...Ultima »