Alternopedia – un nou proiect TETA, inspirat de IDEO IDEIS
https://www.ziarulmetropolis.ro/alternopedia-un-nou-proiect-teta-inspirat-de-ideo-ideis/

Alternopedia va fi lansată din 14 octombrie 2013 de către Asociaţia TETA – ateliere inspirate de teatru.

Un articol de Andrada Văsii|18 septembrie 2013

Alternopedia va fi lansată din 14 octombrie 2013 de către Asociația TETA – ateliere inspirate de teatru.

Echipa care a creat unul dintre cele mai importante fenomene de educație alternativă prin teatru din România, continuă povestea, de această dată în București.

Andreea Borțun, Co-Founder Alternopedia, a declarat referitor la proiect: ,,Alternopedia e un proiect la care ne gândim de aproape doi ani. Acum a luat forma unui program de explorare personală prin teatru dedicat oricărei persoane care își dorește mai mult și care a ales să meargă altfel. Ne-am propus să continuăm povestea Ideo Ideis, săptămână de săptămână, momentan doar in București.’’

Ca structură, Alternopedia înseamnă 2, 4, 6 sau 8 luni de recreație inspirată de teatru, organizată în 4 module diferite, care trebuie urmate progresiv (autocunoaștere, lucru în echipă, improvizație și interpretare).

Alternopedia – 7 săptămâni, 8 întâlniri

Fiecare modul are 7 săptămâni și include 8 întâlniri : 7 ateliere  de dezvoltare personală prin tehnici teatrale, a câte 3 ore, cu un trainer-actor (Sabina Brândușe, Alexandru Pavel, Adrian Nicolae și Alin State); 1 atelier tematic (teatru-dans cu Florin Fieroiu, scrimă & stage combat cu Florin Kievorkian, muzică & ritm cu Andrei Robin Proca, actorie de film cu Andi Vasluianu). În plus, la finalul modulului fiecare participant va avea ocazia să intre în dialog cu unul dintre susținătorii proiectului (Marius Manole, Cătălin Ștefănescu, Vlad Zamfirescu și Medeea Marinescu), în cadrul unui masterclass, marca Alternopedia.

Un tip de prejudecată ne îndeamnă să rupem artiștii de oamenii ”normali” și să facem din artă ceva inaccesibil. Dar ustensilele ei sunt atât de utile pentru dezvoltarea fiecăruia, încât cred că ar trebui folosite nu doar într-un proiect ca Alternopedia, ci la scară largă, în orice instituție de învățământ.

Marius Manole,

susținător Alternopedia

Teatrul nu e doar pentru scenă, iar instrumentele lui nu sunt deloc exclusiviste: ele îi aduc pe participanți mai aproape de ei înșiși și de potențialul lor creativ. Atelierele Alternopedia folosesc tehnici teatrale și întâlniri fericite pentru a-i ajuta pe cei care iau parte la această experiență să devină mai dezinhibați și mai încrezători în propriile forțe.

Alternopedia

Alternopedia va fi lansată din 14 octombrie 2013 de către Asociația TETA.

Să fii Alternoped înseamnă să vrei mai mult de la tine, să crezi că poți să mergi altfel: împotriva curentului, împotriva clișeelor, împotriva plictiselii.

Info:

Înscrierile se fac până pe 10 octombrie pe www.alternopedia.ro.

În weekendul 21-22 septembrie orice persoană interesată este așteptată la atelierele deschise Alternopedia, pentru un demo gratuit al experienței.

Grupele vor fi programate între orele 12:00 și 16:00.

19
/02
/14

“Ursul păcălit de vulpe”, în varianta Teatrului Zurli, îmbină elemente de folclor cu întâmplări și expresii din cotidian. Personajele spun o poveste actuală, plină de învățăminte pentru cei mici. Spectacolul, la finalul căruia toată lumea primeşte bomboane, se poate vedea sâmbătă, la Puzzle Cafe şi duminică, la Clubul Ţăranului Român.

19
/02
/14

ŞTIAŢI CĂ, într-o zi de 19 februarie s–a născut Massimo Troisi, rămas în memoria cinefililor după rolul poştaşului lui Neruda din “Il Postino”? Troisi şi-a început cariera ca prezentator într-un cabaret, în 1972. Ulterior s-a apucat să scrie scenarii şi să regizeze, impunându-se a impus ca unul dintre cei mai importanţi regizori italieni ai anilor 80. A murit în casa surorii sale de lângă Roma, în urma unui infarct, la doar 12 ore după terminarea filmarilor la Il Postino, film pentru care şi-a amânat operaţia pe cord şi pentru care a fost nominalizat post mortem la premiul Oscar pentru cel mai bun actor.

19
/02
/14

Astăzi, de la ora 16.00, la Librăria „Mihail Sadoveanu” din Bucureşti, actorul Mircea Diaconu va citi fragmente din "La noi, când vine iarna", primul său roman, apărut de curând în colecţia „Fiction Ltd.”a Editurii Polirom, în ediţie revăzută.

19
/02
/14

"Killing Time", cel de-al treilea lungmetraj scris şi regizat de Florin Piersic Jr, va fi distribuit de compania Drei-Freunde în cinematografele din Germania începând cu data de 20 februarie, urmând ca acesta să fie lansat şi în Austria şi Elveţia.

18
/02
/14

După un început de an sărac în filme de autor pe marile ecrane, a venit momentul pentru trei astfel de producţii de pe trei continente diferite, premiate la mari festivaluri. O bună alternativă la produsele hollywoodiene mai mult sau mai puţin inspirate.

18
/02
/14

“Balcicul este Balcic, tocmai fiindcă peste Balcicul real, şi transfigurându-l, s-a aşezat un Balcic imaginar” – spune Lucian Boia în noua sa carte. Volumul va fi lansat joi, 20 februarie, de la ora 19.00 la Librăria Humanitas de la Cişmigiu, în prezenţa autorului.

18
/02
/14

În urmă cu mai bine de 75 de ani, pe 20 februarie 1938, Maria Tanase cânta pentru prima dată, „pe viu“, la Radio România, într-un program de cântece româneşti, la emisiunea „Ora satului“. Café Cărtureşti Verona rememorează momentul printr-o audiţie specială.

18
/02
/14

Astăzi, de la ora 19.00, Librăria Humanitas Cişmigiu organizează prima întâlnire din acest an a Clubului Cărţile Denisei. Ediţia este dedicată scriitorului francez Eric Emmanuel Schmitt şi volumului de povestiri “Visatoarea din Ostende“ - bestseller Gaudeamus 2013. Participă: Radu Gabrea, Alice Năstase, Silvia Dumitrache şi actriţa Ilinca Goia.

18
/02
/14

Joi, 20 februarie, de la ora 18.30, în Foaierul Sălii Media a TNB, va avea loc deschiderea Expoziţiei de gravură şi desen a lui Marcel Chirnoag (1930-2008) şi lansarea în premieră a cărţii „Universul unui mare artist: Marcel Chirnoagă”, de Monica Cerchez-Chirnoagă, recent apărută la Editura Semne.