Alternopedia – un nou proiect TETA, inspirat de IDEO IDEIS
https://www.ziarulmetropolis.ro/alternopedia-un-nou-proiect-teta-inspirat-de-ideo-ideis/

Alternopedia va fi lansată din 14 octombrie 2013 de către Asociaţia TETA – ateliere inspirate de teatru.

Un articol de Andrada Văsii|18 septembrie 2013

Alternopedia va fi lansată din 14 octombrie 2013 de către Asociația TETA – ateliere inspirate de teatru.

Echipa care a creat unul dintre cele mai importante fenomene de educație alternativă prin teatru din România, continuă povestea, de această dată în București.

Andreea Borțun, Co-Founder Alternopedia, a declarat referitor la proiect: ,,Alternopedia e un proiect la care ne gândim de aproape doi ani. Acum a luat forma unui program de explorare personală prin teatru dedicat oricărei persoane care își dorește mai mult și care a ales să meargă altfel. Ne-am propus să continuăm povestea Ideo Ideis, săptămână de săptămână, momentan doar in București.’’

Ca structură, Alternopedia înseamnă 2, 4, 6 sau 8 luni de recreație inspirată de teatru, organizată în 4 module diferite, care trebuie urmate progresiv (autocunoaștere, lucru în echipă, improvizație și interpretare).

Alternopedia – 7 săptămâni, 8 întâlniri

Fiecare modul are 7 săptămâni și include 8 întâlniri : 7 ateliere  de dezvoltare personală prin tehnici teatrale, a câte 3 ore, cu un trainer-actor (Sabina Brândușe, Alexandru Pavel, Adrian Nicolae și Alin State); 1 atelier tematic (teatru-dans cu Florin Fieroiu, scrimă & stage combat cu Florin Kievorkian, muzică & ritm cu Andrei Robin Proca, actorie de film cu Andi Vasluianu). În plus, la finalul modulului fiecare participant va avea ocazia să intre în dialog cu unul dintre susținătorii proiectului (Marius Manole, Cătălin Ștefănescu, Vlad Zamfirescu și Medeea Marinescu), în cadrul unui masterclass, marca Alternopedia.

Un tip de prejudecată ne îndeamnă să rupem artiștii de oamenii ”normali” și să facem din artă ceva inaccesibil. Dar ustensilele ei sunt atât de utile pentru dezvoltarea fiecăruia, încât cred că ar trebui folosite nu doar într-un proiect ca Alternopedia, ci la scară largă, în orice instituție de învățământ.

Marius Manole,

susținător Alternopedia

Teatrul nu e doar pentru scenă, iar instrumentele lui nu sunt deloc exclusiviste: ele îi aduc pe participanți mai aproape de ei înșiși și de potențialul lor creativ. Atelierele Alternopedia folosesc tehnici teatrale și întâlniri fericite pentru a-i ajuta pe cei care iau parte la această experiență să devină mai dezinhibați și mai încrezători în propriile forțe.

Alternopedia

Alternopedia va fi lansată din 14 octombrie 2013 de către Asociația TETA.

Să fii Alternoped înseamnă să vrei mai mult de la tine, să crezi că poți să mergi altfel: împotriva curentului, împotriva clișeelor, împotriva plictiselii.

Info:

Înscrierile se fac până pe 10 octombrie pe www.alternopedia.ro.

În weekendul 21-22 septembrie orice persoană interesată este așteptată la atelierele deschise Alternopedia, pentru un demo gratuit al experienței.

Grupele vor fi programate între orele 12:00 și 16:00.

13
/03
/17

Nominalizat la Premiile Gopo din acest an, la categoria „Cel mai bun actor într-un rol principal”, pentru rolul Hogaș din „Câini”, actorul Gheorghe Visu spune că cel mai mult în filmul lui Bogdan Mirică i-a plăcut să tragă cu pistolul, la final.

13
/03
/17

Cu ocazia aniversării de 20 ani, Radio România Muzical organizează, în colaborare cu Muzeul Național Cotroceni, un recital susținut de pianista Luiza Borac, joi, 23 martie, de la ora 19.00. Recitalul este dedicat Centenarului Dinu Lipatti, în 19 martie împlinindu-se 100 ani de la nașterea acestui pianist-simbol pentru cultura românească, în același timp, și un compozitor inspirat.

13
/03
/17

Prima adaptare pentru operă a celebrului album rock "The Wall" al trupei britanice Pink Floyd a fost un mare succes sâmbătă la Montreal, unde a și încolțit ideea acestui concept în imaginația fondatorului formației, Roger Waters, în urmă cu 40 de ani. Basistul și creatorul Pink Floyd a fost aplaudat minute în șir în picioare.

13
/03
/17

Unul dintre cele mai emoționante filme ale anului, I, Daniel Blake (2016), cel mai recent film al regizorului Ken Loach și câștigătorul Palme d’Or, Cannes 2016, a intrat weekend-ul acesta pe ecranele din România, distribuit de Independența Film. Asociația ActiveWatch a susținut campania de promovare a filmului în România, moderând o dezbatere pe tema birocrației din serviciile de asistență socială din România și barierelor în calea accesului la aceste servicii pentru unele grupuri dezavantajate.

13
/03
/17

Dragostea transformă lumea în poveste. Cinci întâmplări, citite pe trei voci, de pe audiobook-ul Povești de dragoste la prima vedere, ne deschid apetitul pentru neașteptatele apariții ale iubirii. Editura Humanitas le dă întâlnire iubitorilor de carte cu Mariana Mihuț, Gabriel Liiceanu și Radu Paraschivescu - cei trei cititori de pe audiobook, marți, 14 martie, de la ora 19.00, în librăria Humanitas de la Cișmigiu.

12
/03
/17

Marţi, 14 martie, ora 18.00, la Librăria Humanitas Kretzulescu va avea loc lansarea volumului „Bătălia lor. Femeile din România în Primul Război Mondial”, de Alin Ciupală, apărut recent la Editura Polirom. Invitaţi alături de autor vor fi Laura Grünberg și Zoltán Rostás, iar moderatorul evenimentului va fi Valentin Protopopescu.

11
/03
/17

Editura Nemira lansează Serile Nautilus – evenimente lunare dedicate iubitorilor de science fiction & fantasy la care participă via skype scriitori publicați în colecția Nautilus. Ana Nicolau, coordonatorul colecției Nautilus, va fi moderatorul evenimentelor.

10
/03
/17

CRONICĂ DE FILM O binevenită gură de aer proaspăt în cinematografia de limbă română aduce tânăra regizoare Alexandra Balteanu, născută în România, dar stabilită în Germania. Prezentat la San Sebastian, promiţătorul său debut, „Vânătoare”, le are în distribuţie pe Corina Moise, Iulia Lumânare şi Iulia Ciochină, în roluri de prostituate.

10
/03
/17

Competiția Internațională BIEFF 2017 invită publicul la introspecție și dezbatere asupra unor dimensiuni profunde ale naturii umane, în cele două programe tematice Searching for Transcendence: Spirituality in the Digital Age și Cutting the Cord: Family Love and Its Discontents.