Ana-Cristina Leonte prezintă Reveries – al doilea concert din seria Artist in Residence 2017
https://www.ziarulmetropolis.ro/ana-cristina-leonte-prezinta-reveries-al-doilea-concert-din-seria-artist-in-residence-2017/

Primăria Municipiului Bucureşti, prin ARCUB, vă invită joi, 9 februarie, de la 19:30 la cel de-al doilea concert din seria ARTIST IN RESIDENCE 2017. ANA CRISTINA LEONTE vine la ARCUB cu un nou proiect, Reveries, ce combină jazz-ul cu muzica psihedelică şi electro. Invitaţi speciali: Marina Arsene, Nicoleta Gavriliţă & Roxana Ardelean (The Twisters).

Un articol de Liliana Matei|22 ianuarie 2017

Reveries este noul proiect al vocalistei Ana-Cristina Leonte, prezentat în premieră in cadrul stagiunii ARTIST IN RESIDENCE. Sub acest generic vor fi prezentate o serie de compoziții menite să contureze o stare de visare lucidă, aceasta reprezentând nu doar o încercare de evadare, ci mai degrabă de a invoca, atât în conștiința muzicienilor, cât și în cea a ascultătorilor, ideea de transcendență, de relaționare cu ceea ce este mai presus și dincolo de starea de spirit necesară pentru simpla supraviețuire în lumea materială.

ANA-CRISTINA LEONTE – REVERIES 

Ana-Cristina Leonte – voce, vioară & fx | Albert Tajti – claviaturi | Alex Arcus – saxofon alto & fx | Tavi Scurtu – baterie, samplere & fx | Michael Acker – bass electric

A-C Leonte este considerată la ora actuală una dintre cele mai bune voci feminine, reprezentând atât scena de jazz românească, cât și zona muzicală underground în care s-a impus prin recentul său album Angel minus Wings. A lansat în 2014 albumul său de debut intitulat Secret Lover, care este primul album de autor creat de o vocalistă de jazz din România. A traversat o varietate de experiențe muzicale carAC Leonte fotoe au contribuit la evoluția sa ca artist și ca muzician: de la cântatul la vioară în orchestră, muzică de cameră sau trupe de rock, la propriul cvintet de jazz (Ana-Cristina Leonte Quintet/ Javra – alături de pianistul Albert Tajti, toboșarul Tavi Scurtu, saxofonistul Alex Munte și basistul Michael Acker) sau colaborarea cu cei mai importanți artiști ai jazzului românesc și internațional (Mircea Tiberian, John Betsch, Chris Dahlgren, Juhász Gábor, Cristian Soleanu, George Dumitriu, Alexandru Arcus, Ciprian Pop, etc), de la cântatul într-un grup accapella (Blue Noise, Jazzappella), la primele explorări electronice alături de artiști ca Electric Brother.

Biletele pot fi achiziţionate online de pe http://arcub.ro/ și http://www.bilet.ro/ sau de la casa de bilete de la sediul ARCUB (Strada Lipscani, nr. 84-90).

Prețuri: 35 lei (Categoria I). Elevii, studenţii și pensionarii care se prezintă la Casa de Bilete ARCUB cu legitimaţiile pot achiziţiona bilete la preţul de 25 lei.

ARTIST IN RESIDENCE 

Având drept temă propusă de pianistul Lucian Ban „Jazz-ul în secolul XXI – de la tradiție la avangardă”,  programul ARTIST IN RESIDENCE continuă în 2017 seria concertelor de jazz cu proiecte originale, care vor fi  prezentate în premieră. Programul se remarcă printr-o selecție spectaculoasă de muzicieni români și internaționali.

19 ianuarieIORDACHE prezintă SUITA TITAN (muzica inspirata de cartierul Titan) 

9 februarie – ANA CRISTINA LEONTE prezintă REVERIES

23 februarie – MIRCEA TIBERIAN (RO) | JOHN BETSCH (SUA) | JORIS TEEPE

(SUA/NL) prezintă BOTH SIDES OF THE RIVER

9 martie – SEBASTIAN SPANACHE TRIO prezintă THE FURNACE (preview)

23 martie – IANCU DUMITRESCU & ANA-MARIA AVRAM și HYPERION INTERNATIONAL ENSEMBLE (11 muzicieni din SUA, UK, Israel, România) prezintă MUZICĂ HIPER-SPECTRALĂ

 

Abonamente* la prețuri speciale s-au pus în vânzare la casa de bilete ARCUB din strada Lipscani 84-90 (program 15:00 – 20:00), astfel:

Abonament 4 concerte** – 105 lei

Abonament 3 concerte*** – 70 lei

*Abonamentele pot fi achiziționate doar la casa de bilete ARCUB, din strada Lipscani, 84-90. Abonamentul poate fi emis doar pentru locurile cu preț întreg. Pentru locurile la preț redus (elevi, pensionari), oferta nu se aplică.

**Abonamentele pot fi achiziționate până la data de 9 februarie

***Abonamentele pot fi achiziționate până la data de 23 februarie 

Programul ARTIST IN RESIDENCE invită muzicieni de jazz să curatorieze un sezon de concerte cu o temă propusă de ei înșiși. Artiștii în rezidență devin curatori și performeri ai unor stagiuni tematice care prezintă publicului din București muzicieni români și internaționali în proiecte ce ilustrează tema aleasă. Programul își dorește să devină o pepiniera pentru noile direcții în jazz-ul românesc și european, o platformă pentru creativitatea scenei muzicale din România.

Jazz-ul la începutul acestui mileniu este mai divers și mai viu ca niciodată – o muzică cu adevărat globală, jazz-ul a devenit un limbaj universal care adoptă și este influențat de miriade de surse complementare și genuri muzicale: de la muzica clasică sau cea camerală de sorginte europeană, la muzica diverselor popoare sau cea etno, de la rock și hip hop, la muzica electronică, jazz-ul a arătat o capacitate extraordinară de a le îngloba pe toate acestea și de a crea noi direcții în secolul XXI Lucian Ban, curator ARTIST IN RESIDENCE.

25
/08
/22

În perioada 10 – 14 septembrie 2022, Asociația pentru Muzică, Artă și Cultură și Kaufland România, în parteneriat cu Primăria Municipiului București, prin CREART – Centrul de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București, Fundația Regală Margareta a României, Muzeul Național George Enescu, Biserica Neagră din Brașov, Vibrate Festival Brașov, Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, Asociația Autism Transilvania din Cluj-Napoca, Floria și Wagner Arte Frumoase și Povești, organizează turneul național „FIORI E COLORI”, turneu susținut de soprana Rodica VICĂ și harpista Maria BÎLDEA.

22
/08
/22

După 28 de ani de activitate neîntreruptă, în perioada 1-4 septembrie, Green Hours va prezenta a 14-a ediție a singurului festival internațional de jazz organizat de un club din România: Green Hours JAZZ Fest. În cunoscutul nucleu cultural din centrul orașului - grădina boemă a hub-ului nostru - vor avea loc, pe parcursul celor patru zile de festival, 9 sesiuni concertistice, reunind muzicieni valoroși din 12 țări de pe continentul european.

22
/08
/22

Orchestra Romanian Sinfonietta – parte a proiectului Orchestrele Naţionale de Tineret ale României – va concerta în cadrul tradiţionalelor festivaluri internaţionale de muzică clasică ale lunii august, mai exact la “Enescu și muzica lumii” – Sinaia pe 23 august, la Sala Casino şi Vara Magică – Bucureşti, pe 24 august, la Ateneul Român.

19
/08
/22

Două evenimente muzicale româneşti în Germania se vor petrece pe 20 şi 22 august, mai precis concertul susţinut de Orchestra Română de Tineret dirijată de Gabriel Bebeşelea pe 20 august, ora 11, la ElbPhilharmonie Hamburg, în cadrul Festivalului Schleswig-Holstein şi recitalul de pe 22 august, la ora 19, de la Ambasada României din Berlin, susţinut de violonistul Valentin Şerban şi violoncelistul Ştefan Cazacu – laureate în 2021 ai Concursului Enescu –, împreună cu pianistul Cristian Niculescu.

31
/07
/22

„Nu datorez nimic României, nu am fost susținută de acest stat sau de instituțiile lui niciodată în cariera mea, dimpotrivă eu am susținut muzicieni și colegi români, invitându-i în concertele și spectacolele mele, pe onorarii importante, în toată cariera mea“, scrie soprana Angela Gheorghiu într-o postare pe contul ei de Facebook.