Ana Ularu şi Bogdan Dumitrache, în juriul Comedy Short Film Festival
https://www.ziarulmetropolis.ro/ana-ularu-si-bogdan-dumitrache-in-juriul-comedy-short-film-festival/

Actorii Ana Ularu şi Bogdan Dumitrache şi regizorii Hanno Höfer şi Anca Damian se numără printre membrii juriului Comedy Short Film Festival @ Plaza România, un eveniment cinematografic care se va desfăşura între 2 şi 8 martie, în Bucureşti.

Un articol de Petre Ivan|1 martie 2015

Trei jurii, fiecare compus din trei membri, vor acorda cele trei trofee principale ale festivalului de scurtmetraje de comedie Comedy Short Film Festival @ Plaza România.

La Comedy Short Film Festival @ Plaza România, organizat de Plaza România şi găzduit de Movieplex, juriul competiţiei oficiale va fi compus din actriţa Ana Ularu, regizorul Hanno Hoeffer şi Antoine Bagnaninchi, directorul Independenţa Film.

Având o lungă carieră în film şi teatru (a debutat la vârsta de 9 ani), Ana Ularu a putut fi văzută de curând în lungmetrajul „Serena”, regizat de cineasta laureată cu Oscar Susanne Bier. Dacă Hanno Höfer este cunoscut publicului în dublă ipostază – regizor şi muzician -, Antoine Bagnaninchi este numele asociat cu multe filme de artă proiectate în cinematografele din România, acestea fiind distribuite de Independenţa Film.

Juriul competiţiei filmelor de animaţie va fi alcătuit din regizoarea Anca Damian, regizorul Anton Groves şi actorul Adrian Văncică.

Cea dintâi a câştigat numeroase premii pentru lungmetrajul de animaţie „Crulic – drumul spre dincolo” (Annecy, Cottbus şi Gopo), în timp ce actorul din juriu este cunoscut deopotrivă pentru rolurile din filme de artă şi pentru interpretarea lui din serialul „Las Fierbinţi”.

WEDDING CAKE, Comedy Short Film Festival

WEDDING CAKE, Comedy Short Film Festival

Cât despre Anton Groves, regizorul britanic a devenit cunoscut realizând scurtmetraje – frecvent premiate în circuitul festivalier – şi videoclipuri.

În ceea ce îi priveşte pe cei care vor decide câştigătorul trofeului consacrat filmelor studenţeşti, aceştia sunt actorul Bogdan Dumitrache, cineastul şi profesorul Laurenţiu Damian şi regizorul şi muzicianul Tom Wilson.

Scurtmetrajul în care a debutat primul membru al juriului a obţinut Palme d’Or („Trafic”, de Cătălin Mitulescu, 2004) şi acesta a fost doar începutul palmaresului său.

Laurenţiu Damian a regizat zeci de filme şi i-a avut drept studenţi pe numeroşi regizori din noul val românesc, iar Tom Wilson este cunoscut cinefililor pentru scurtmetrajul „Before the Fall” şi lungmetrajul „Experimentul Bucureşti/ The Bucharest Experiment”.

Programul complet al festivalului, aici.

Foto: Ana Ularu, Comedy Short Film Festival – cinemagia

12
/05
/22

“Unde este Anne Frank?, în regia israelianului Ari Folman, este o modalitate inedită prin care publicul poate aprofunda istoria dincolo de manualele școlare sau cărțile de istorie, un promotor al memoriei și al cultivării valorilor democratice, un instrument al educației despre Holocaust, despre importanța combaterii discriminării, rasismului și a atitudinilor extremiste”, declară reprezentanții Institutului Național pentru Studierea Holocaustului în Romania “Elie Wiesel”, în contextul lansării filmului în cinematografele din țară începnd cu 20 mai.

12
/05
/22

În paralel cu cea de-a 15-a ediție a festivalului One World Romania, în luna mai se vor desfășura mai multe evenimente KineDok, inclusiv în cadrul festivalului. Programul promovează filmul documentar în spații neconvenționale din șase țări partenere: Republica Cehă, Slovacia, Ungaria, Croația, Georgia și România.

10
/05
/22

Cel mai complex proiect documentar dedicat naturii din România vine la HBO Max. „România sălbatică”, realizat de Dan Dinu și Cosmin Dumitrache, va putea fi vizionat de abonații platformei de streaming din 12 mai, pe parcursul a trei episoade. În iulie, miniseria va fi difuzată și pe HBO.

09
/05
/22

Walter Robinson, jurnalistul care a condus echipa Spotlight din cadrul publicației Boston Globe în investigația care a primit în 2003 premiul Pulitzer pentru Public Service vine la București, pentru cea de-a 11-a ediție Superscrieri.

29
/04
/22

CRONICĂ DE FILM "Spioni de ocazie" (2021), noul documentar al Oanei Giurgiu, disponibil în cinematografe, aduce în atenţie o poveste fascinantă de spionaj din timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, care a vizat şi România. Formal, însă, filmul nu se ridică la înălţimea subiectului său.