Andi Vasluianu, în „Breaking News”, noul film al Iuliei Rugină
https://www.ziarulmetropolis.ro/andi-vasluianu-in-breaking-news-noul-film-al-iuliei-rugina/

Actorul Andi Vasluianu interpretează rolul principal în cel mai recent proiect cinematografic al Iuliei Rugină, „Breaking News”, alături de o adolescentă în vârstă de 15 ani, Voica Oltean, iar filmările pentru acest lungmetraj se vor încheia la sfârşitul lunii februarie.

Un articol de Petre Ivan|22 decembrie 2015

Filmările pentru această producţie au început la jumătatea lunii decembrie, în Bucureşti, şi vor continua în ianuarie, atât în Capitală, cât şi pe litoral, finalizându-se în luna februarie, a mai precizat aceasta.

„Andi joacă rolul principal. Este un reporter de ştiri care, în timpul unui live, îşi pierde colegul operator şi trebuie apoi să facă un material in memoriam. Alături de Andi Vasluianu, un rol important este jucat de Voica Oltean, o adolescentă în vârstă de 15 ani, celelalte partituri fiind episodice „, a declarat regizoarea Iulia Rugină, care semnează, alături de Ana Agopian şi Oana Răsuceanu, scenariul peliculei.

Andi Vasluianu, în vârstă de 41 de ani, a jucat peste o sută de roluri, în teatru şi film.

Printre cele mai cunoscute pelicule din a căror distribuţie face parte se numără „Acasă la tata” (2015), de Andrei Cohn, seria „Umbre”, de Igor Cobileanski şi Bogdan Mirică, „Despre oameni şi melci” (2012), de Tudor Giurgiu, „Periferic” (2010), de Bogdan George Apetri, şi „Hârtia va fi albastră” (2006), de Radu Muntean.

Foto: Andi Vasluianu – Petrică Tănase

Citiţi şi:
13
/05
/21

„Acasă” (r. Radu Ciorniciuc), „colectiv” (r. Alexander Nanau), „Ivana cea groaznică” (r. Ivana Mladenovic) și „Tipografic majuscul” (r. Radu Jude) sunt filmele care intră oficial în cursa pentru trofeul Gopo la categoria Cel mai bun film de lungmetraj.

06
/05
/21

Dintre zecile de filme româneşti disponibile Netflix, vă recomandăm trei documentare – poate mai puţin cunoscute, dar extrem de ofertante. Există mai multe filme de non-ficţiune româneşti pe platformă, însă cele trei propuneri sunt de neocolit.

22
/04
/21

CARTEA DE CINEMA A apărut recent, la Editura Universităţii din Bucureşti, o substanţială şi pasionantă carte: „Umorul între divertisment şi ideologie. O istorie culturală a filmelor de comedie din România comunistă (1948-1965)”. Volumul - lectură obligatorie - este teza de doctorat a tânărului istoric Eugen Ignat.

22
/04
/21

Pe lângă retrospectiva amplă Ulrike Ottinger, ediția a 14-a a festivalului One World România va cuprinde două focusuri pe colective cinematografice care s-au luptat cu armele specifice mediului pentru a sprijini cauza feministă, ambele învârtindu-se în jurul personalității lui Delphine Seyrig: Focus Delphine Seyrig și Focus Centrul Simone de Beauvoir.

21
/04
/21

CRONICĂ DE FILM Ar fi nedrept să nu i se recunoască regizoarei Chloé Zhao meritul pentru generozitatea faţă de marginali din spatele celui de-al treilea film al ei, „Nomadland” (2020), câştigător al Leului de Aur la Festivalul de la Veneţia şi favorit la Premiile Oscar.

20
/04
/21

Filme selecționate sau premiate în marile festivaluri ale anului trecut - Cannes, Veneția și San Sebastián - dar și noutăți absolute semnate de regizori precum Pedro Almodóvar sau François Ozon vor completa seria de surprize rezervate publicului TIFF, la cea de-a 20-a ediție.