Andi Vasluianu și Elvira Deatcu prezintă Gala Premiilor Radio România Cultural
https://www.ziarulmetropolis.ro/andi-vasluianu-si-elvira-deatcu-prezinta-gala-premiilor-radio-romania-cultural/

Radio România Cultural readuce singura gală care premiază toate domeniile culturii din România pe scena Teatrului Odeon din Bucureşti.

Un articol de Liliana Matei|18 martie 2024

La evenimentul care va avea loc pe data de 22 aprilie, de la ora 19,00, vor fi acordate premii la opt secțiuni, două premii speciale și un premiu de excelență, care vor recunoaște reușite și evenimente extraordinare. Gala va fi prezentată de actorii Andi Vasluianu și Elvira Deatcu.

„Când ai privilegiul de a prezenta Gala Premiilor Radio România Cultural, accepți, nu refuzi! Iar dacă o faci împreună cu Elvira Deatcu, bucuria e și mai mare!”, spune Andi Vasluianu.

„Sunt onorată să prezint, împreună cu Andi Vasluianu, Gala Premiilor Radio România Cultural din acest an, pentru că astfel îmi arăt admirația și prețuirea pentru cei care promovează arta, cultura și identitatea noastră națională”, a declarat Elvira Deatcu.

Diplomele Galei vor fi realizate, ca și anul trecut, de un important artist plastic român, al cărui nume va fi dezvăluit curând.

Dacă tradițional juriile de nominalizare erau alcătuite din realizatorii Radio România Cultural, cei care, zi de zi, observă, analizează, prezintă evenimentele culturale din întreaga țară, de această dată aceștia au invitat alături de ei și oameni de cultură, personalități, pentru a discuta cu mai multă transparență, obiectivitate și profesionalism despre viitoarele nominalizări, care vor fi anunțate public pe 1 aprilie. Anterior, pe 25 martie, vor fi anunțați câștigătorii premiilor speciale.

Astfel, la secțiunea ARTE VIZUALE din juriul de nominalizări, alături de realizatorii RRC, mai face parte Adrian Silvan Ionescu, istoric și critic de artă. La secțiunea TEATRU se alătură Daria Ancuța, critic de teatru. La secțiunea ȘTIINȚĂ, Toma Pătrașcu, fondatorul și directorul Bucharest Science Festival. La secțiunile POEZIE și PROZĂ, Bogdan Crețu, critic literar. La secțiunea FILM, Dora Leu, critic de film. La secțiunea EDUCAȚIE, Marian Staș, expert în educație și la secțiunea MUZICĂ,  ROCCA, liderul trupei FiRMA.

„Notorietatea și credibilitatea premiilor anuale decernate de Radio România Cultural au crescut de la an la an, în special datorită obiectivității și profesionalismului echipei care propune nominalizările pentru toate categoriile care se bucură de recunoașterea noastră. Suntem onorați că acesteia i se alătură, în acest an, personalități care vor consolida, prin propunerile lor, importanța și prestigiul trofeelor noastre. Gala Radio România Cultural a devenit un reper al evenimentelor de acest gen, fapt pentru care le suntem recunoscători tuturor celor implicați”, a declarat Radu Croitoru, managerul postului Radio România Cultural.

Juriul final al Galei va fi alcătuit din: Bogdan Ghiu – publicist, Luminiţa Corneanu – critic literar, Radu Croitoru – manager Radio România Cultural, Adina Dragomir – redactor şef Radio România Cultural, Cristian Marica – redactor şef Radio România Cultural.

Cea de-a XXIII-a ediție a Galei Premiilor Radio România Cultural va avea loc pe scena Teatrului Odeon, luni, 22 aprilie 2024, de la ora 19.00, și va fi transmisă în direct de Radio România Cultural. Accesul la eveniment se va face pe bază de invitații care pot fi solicitate la numărul de telefon 021 303 1515, de luni până vineri, între orele 9.00 și 14.00, sau la adresa de email: [email protected].

Foto: Alexandru Dolea

26
/04
/24

Centrul Național al Dansului București (CNDB) anunță programul de spectacole pentru luna mai. Unul dintre evenimentele importante ale lunii este premiera spectacolului de dans contemporan Memetics, în coregrafia lui Sergiu Diță, urmată de trei producții CNDB – BLOT, Bodies on The Line, Patosfera și de Miercurea Lejeră, un proiect care prezintă pe scenă idei unice și irepetabile într-o formă performativă.

25
/04
/24

Asociația Culturală Control N dă startul înscrierilor la a treia ediție a New Draft. Rezidența de dezvoltare de scenarii dedicată proiectelor din România și Republica Moldova se adresează regizorilor și scenariștilor, proaspeților absolvenți de facultăți de profil și autorilor din medii conexe, cu proiecte în faza de început.

25
/04
/24

Cea de-a treia ediție din România a competiției de pictură live Art Battle va avea loc pe 27 aprilie, la Palatul Bragadiru din București (Calea Rahovei nr. 147-153) aducând în fața publicului atât concursul contra cronometru care aduce publicul în fața procesului de creație, alături de re-LEAF, o ediție de "interior" a târgului de artă contemporană LEAF (Limited Edition Art Fair) eveniment organizat de Galeria Celula de Artă în parteneriat cu Săfițicuminți. Biletele pentru public sunt disponibile pe LiveTickets.

24
/04
/24

O nouă traducere din opera lui Paul Auster, unul dintre cei mai spectaculoși și inventivi scriitori ai Americii, a cărui operă a fost publicată în mai mult de patruzeci de limbi, a ajuns de curând în librăriile fizice și online din întreaga țară.

22
/04
/24

6 manageri și 30 de ghizi și muzeografi din toată țara au participat la Râșnov la două sesiuni de training pentru dezvoltarea abilităților de gestionare și management strategic al obiectivelor de patrimoniu istoric, documentarea istorică, interpretarea informațiilor, comunicarea și interacțiunea directă cu publicul vizitator.

22
/04
/24

460 de ani se împlinesc pe 23 aprilie de la nașterea celui considerat cel mai mare dramaturg al tuturor timpurilor. Multe povești și multe legende au circulat despre el în tot acest timp.