Andrei Vieru, „Ecleziastul vesel”, la Garantat 100%
https://www.ziarulmetropolis.ro/andrei-vieru-ecleziastul-vesel-la-garantat-100/

Cătălin Ştefănescu stă de vorbă cu pianistul, scriitorul, pictorul şi matematicianul Andrei Vieru duminică, 5 aprilie, de la 24.00, la TVR 1, TVR HD şi TVR+

Un articol de Petre Ivan|3 aprilie 2015

Andrei Vieru, la Garantat 100% / Pentru ediţia din 5 aprilie, Cătălin Ştefănescu anunţă publicului său „o emisiune-eveniment, pe care am avut o mare şansă să o putem realiza. Apariţiile sale televizate sunt rarisime, iar filmarea momentului muzical din emisiune, făcută la teatrul ACT, este o premieră absolută în România.

Prezenţa sa în emisiunea noastră este un privilegiu, dar şi ocazia de a prezenta publicului de la noi o mare personalitate culturală, foarte puţin cunoscută, din nefericire, în ţara de unde a plecat”, dezvăluie Cătălin Ştefănescu.

Invitatul Garantat 100% de duminică s-a născut în 1958, la Bucureşti. Este fiul compozitorului Anatol Vieru şi al Ninei Vieru, muzicolog. Este pianist, scriitor, pictor şi matematician. Din 1988 trăieşte în Franţa.

Este o personalitate care se bucură de apreciere, fiind comparat deseori cu românii iluştri care şi-au găsit locul în cultura franceză. Andrei Vieru este invitatul lui Cătălin Ştefănescu la Garantat 100%. Ediţia poate fi urmărită la TVR 1, TVR HD şi TVR+, de la ora 24.00.

Discuţiile, garantat 100% interesante, sunt despre volumul lui Andrei Vieru, Ecleziastul vesel, tradus din limba franceză şi publicat anul trecut în România.

Cartea este o colecţie de eseuri nonconformiste, de meditaţii asupra artei şi a artiştilor, analizând viaţa şi opera unor mari muzicieni şi scriitori, la care se adaugă analize politice despre dramele din estul Europei. Ecleziastul vesel este extrem de bine primită şi apreciată în Franţa.

În exclusivitate pentru Garantat 100% şi TVR, Andrei Vieru a acceptat să înregistreze câteva piese muzicale clasice, la pian, pe care telespectatorii le vor putea asculta duminică, 5 aprilie, de la ora 24.00, la TVR 1, TVR HD şi TVR+.

Foto: Andrei Vieru, Garantat 100% – tvr.ro

28
/07
/19

Cea de-a șasea ediție a Festivalului Strada Armenească are loc anul acesta între 2 și 4 august și aduce în inima Cartierului Armenesc din București o serie de evenimente pentru întreaga familie. Expoziții și workshopuri, meșteșugari, tururi ghidate, delicii culinare, dansuri tradiționale și concerte de neuitat, toate vă așteaptă în cele trei zile de festival pe strada Armenească. Intrarea este liberă.

21
/07
/19

Asociația CRIES-Centrul de Resurse pentru Inițiative Etice și Solidare invită artiști români să lucreze cu mămăligă, în cadrul rezidenței artistice Gastronom: artă contemporană cu patrimoniu culinar, la Timișoara.

13
/07
/19

Scena Control-ului capătă acum o nouă dimensiune lansând primul „canvas” de artă urbană open space, ce aduce împreună artiști vizuali și branduri care simt că orașul vibrează mai puternic dinspre strada Constantin Mille nr.4.

20
/06
/19

Un computer care se autodistruge în interiorul muzeului, drone care captează frânturi dintr-o corespondență paranormală, o mașină computațională care creează nori și se străduiește să devină parte a naturii, o frescă digitalizată a unei hărți celestiale din secolul XVI - o parte din propunerea Liminal, festivalul de artă, știință și tehnologie din București, care are loc zilele acestea.

19
/06
/19

Într-o epocă a dominației digitalului, cineastul francez Michel Gondry propune o întoarcere la un cinema artizanal, ca mijloc de distracție și de stimulare a imaginației și a creativității, la îndemâna oricui, prin „Uzina filmelor de amatori” inaugurată la Cluj-Napoca în timpul TIFF și deschisă până la sfârșitul lunii iulie.

15
/06
/19

Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu se bucură în fiecare an de prezența unor reputați reprezentanți ai tuturor artelor spectacolului. Vă prezentăm seria de expoziții-instalație, de fotografie, grafice sau pictură care se regăsesc în programul festivalului, însoțite de vernisaje pentru celebrarea lucrărilor prezente timp de 10 zile printre cele 540 de evenimente ale ediției cu numărul 26 de FITS – le regăsiți o scurtă descriere și/sau detalii mai jos.