Angela Gheorghiu, elogiată în revista The Gramophone
https://www.ziarulmetropolis.ro/angela-gheorghiu-elogiata-in-revista-the-gramophone/

The Gramophone a publicat luni, 9 decembrie, un articol extrem de laudativ la adresa albumului de colinde româneşti recent lansat de soprana Angela Gheorghiu.

Un articol de Andrada Văsii|10 decembrie 2013

Revista „The Gramophone“ a publicat luni, 9 decembrie, un articol extrem de laudativ la adresa albumului de colinde româneşti recent lansat de soprana Angela Gheorghiu.

„O, ce veste minunată!”, disc înregistrat alături de Orchestra Naţională Radio, condusă de dirijorul ei principal, Tiberiu Soare, conţine 16 dintre cele mai îndrăgite colinde tradiţionale româneşti, printre care „Bună dimineaţa la Moş Ajun”, „Florile dalbe”, „Astăzi s-a născut Hristos” sau „Colindiţa”.

O „experienţă frapantă”, aşa caracterizează jurnalistul Jon Tolansky audiţia albumului, subliniind calitatea artistică deosebită, dar şi emoţia transmise prin colindele special orchestrate pentru vocea celebrei soprane. Alături de elogiul care este adus interpretării Angelei Gheorghiu şi aranjamentelor orchestrale, este menţionată Orchestra Naţională Radio dirijată de Tiberiu Soare, a cărei interpretare este considerată ca fiind una splendidă.

Citiţi şi: Angela Gheorghiu la Viena: prestaţia în „Tosca”, apreciată de presa austriacă

Jurnalistul Jon Tolansky a lucrat cu cele mai mari case de discuri din lume şi posturi de radio ca EMI Classics, Decca Classics, Deutsche Grammophon, BBC, the CBC şi a realizat interviuri şi documentare cu artişti-legendă ca  Grace Bumbry, Mirella Freni, Antonio Pappano, Luciano Pavarotti, Dame Joan Sutherland ş.a.

Angela Gheorghiu

Coperta CD-ului înregistrat de Angela Gheorghiu

„O, ce veste minunată!” este un album înregistrat de Angela Gheorghiu în luna septembrie 2013 la Sala Radio, alături de Orchestra Naţională Radio, dirijor Tiberiu Soare, Corul Naţional de Cameră Madrigal, dirijor Voicu Popescu şi Corul Accoustic, dirijor Daniel Jinga şi în Studioul ISV – Ines Studio & Video.

Albumul, lansat împreună cu Mediapro Music, este o coproducţie Fundaţia Angela Gheorghiu – Radio România – Centrul Cultural Casa Artelor Sector 3, Bucureşti – Primăria Sectorului 3, Bucureşti. Producătorul general al acestui material discografic este Oltea Şerban Pârâu, iar producătorul executiv, Alice Barb.

Noul material discografic poate fi găsit în toate librăriile de specialitate din ţară şi în hypermarketuri, la raionul de muzică.

Foto credit: Angela Gheorghiu

05
/12
/23

Dacă printre dorințele pe care vi le stabiliți pentru Noul An se numără mai multe momente de relaxare și seri petrecute cu cei dragi ascultând muzică bună, atunci o idee perfectă ar fi noile abonamente sau bilete la Sala Radio, pentru concertele din perioada ianuarie-martie 2024!

04
/12
/23

Începutul lunii decembrie aduce primele concerte din turneul de lansare al noilor albume Alternativ Quartet — Deocamdată suntem / Departe de solstiţiu. Acestea vor avea loc pe 5 decembrie la Muzeul Naţional de Artă al României din Bucureşti, pe 8 decembrie la Palatul Culturii din Iaşi, şi pe 14 decembrie la Casa Tranzit din Cluj-Napoca.

04
/12
/23

Turneul Național ”Duelul Viorilor” a început cu un concert sold out la Ateneul Român din București. În fața unei săli arhipline, violoniștii Liviu Prunaru, din echipa Stradivari și Gabriel Croitoru, din echipa Guarneri, arbitrați de pianistul Horia Mihail, au susținut sâmbătă, 3 decembrie, prima rundă din Duelul Viorilor.

04
/12
/23

Începutul ultimei luni a anului aduce pe scena operei din București un spectacol al Studioului Experimental în Artele Spectacolului Muzical ,,Ludovic Spiess” (DescOperă La Traviata), conferințele operei (Scena Gândirii îl va avea ca invitat pe președintele Academiei Române, istoricul Ioan-Aurel Pop), două titluri de operă (La Traviata de Giuseppe Verdi și Lohengrin de Richard Wagner) și un balet (Spărgătorul de nuci de Piotr Ilici Ceaikovski).

20
/11
/23

Vineri, 24 noiembrie 2023 (de la 19.00) veți asculta la Sala Radio una dintre creațiile muzicale religioase care s-au bucurat de un mare succes în sec. XIX: Stabat mater, lucrare semnată de ROSSINI, marele compozitor italian cunoscut mai ales pentru operele sale, printre care celebrele Il barbiere di Siviglia (Bărbierul din Sevilla) sau La Cenerentola (Cenușăreasa).

20
/11
/23

Vineri, 1 decembrie, de la ora 18:30, vă propunem Concertul Extraordinar de Ziua României, o punte între generații, eveniment în cadrul căruia soliști ai Operei Naționale București vor interpreta arii, lied-uri și duete din creația românească alături de tinerii membri ai Studioului Experimental în Artele Spectacolului Muzical ,,Ludovic Spiess”, acompaniați la pian de către Luminița Berariu și Bogdana Grecova.

17
/11
/23

“Lacul Lebedelor”, cel mai faimos spectacol de balet al tuturor timpurilor, se joacă în premieră pe scena Sălii Palatului din București, cu participarea extraordinară a Baletului Operei Naționale București, avându-i ca invitați pe prim balerinii de talie mondială Iana Salenko și Marian Walter.