Angela Gheorghiu, nou album de colinde, alături de fiica sa şi de Loredana Groza
https://www.ziarulmetropolis.ro/angela-gheorghiu-nou-album-de-colinde-alaturi-de-fiica-sa-si-de-loredana-groza/

Angela Gheorghiu lansează un nou album de colinde, intitulat „Guardian Angel”, care conţine 11 dintre cele mai cunoscute cântece internaţionale dedicate Crăciunului, soprana interpretând unele dintre piesele de pe materialul discografic alături de fiica sa, Ioana Dan, şi de Loredana.

Un articol de Petre Ivan|4 noiembrie 2014

Angela Gheorghiu revine cu un nou material discografic, dedicat Sărbătorilor de iarnă, după succesul pe care l-a avut, anul trecut, cu albumul de colinde româneşti „O, ce veste minunată!”, premiat cu Discul de Aur pentru vânzări record în mai puţin de două săptămâni de la lansare, notează Mediafax.

„Ani de zile am visat să înregistrez colinde româneşti şi internaţionale. Anul trecut visul s-a împlinit, CD-ul cu colinde româneşti a fost lansat. Anul acesta sunt fericită pentru noul meu disc, de data aceasta cu colinde internaţionale, pe care le iubesc la fel de mult ca şi pe cele româneşti. Am ţinut mult ca absolut toate piesele de pe acest album să fie reorchestrate special pentru vocea mea. Am apelat la muzicieni talentaţi din România şi din lume: Steven Mercurio, Julien Painot şi Andrei Tudor, iar rezultatul este unul excepţional” – Angela Gheorghiu.

Noul album al Angelei Gheorghiu conţine 11 dintre cele mai cunoscute colinde internaţionale, printre care „Silent Night”, „White Christmas”, „O, Tannenbaum”, „I’ll Be Home For Christmas”, piesă interpretată împreună cu Loredana, şi „It’s Beginning to Look a Lot Like Christmas”, duet cu Ioana Dan, fiica sopranei.Angela Gheorghiu

Colindele sunt înregistrate la Sala Radio, alături de Orchestra Naţională Radio, sub bagheta dirijorului Tiberiu Soare, Corul de copii Radio, sub bagheta dirijorului Voicu Popescu, Corul Accoustic, sub îndrumarea dirijorului Daniel Jinga, şi la Ines Sound & Video Studio, iar producătorul executiv al acestui material discografic este Oltea Şerban-Pârâu.

Albumul „Guardian Angel” poate fi deja cumpărat din hypermaketuri şi magazinele de specialitate din toată ţara.

Pentru cariera ei strălucită, Angela Gheorghiu a primit mai multe distincţii, printre care La Medaille Vermeille de la Ville de Paris şi titlurile de Ofiţer al Ordinului Artelor şi Literelor, dar şi de Cavaler al Ordinului Artelor şi Literelor acordate de Guvernul francez. În decembrie 2010, Angela Gheorghiu a devenit Doctor Honoris Causa al Universităţii de Arte din Iaşi.

În acelaşi an, Angela Gheorghiu a fost decorată cu Ordinul „Steaua României” în grad de Comandor – cea mai înaltă decoraţie acordată de către preşedintele României. În octombrie 2012, Angela Gheorghiu a primit Medalia „Nihil Sine Deo” din partea Regelui Mihai I al României, pentru promovarea valorilor culturii româneşti în străinătate.

Foto: Angela Gheorghiu – angelagheorghiu.com

21
/11
/22

În perioada 21-27 noiembrie 2022, Ateneul Național din Iași va susține un turneu inedit pe cele mai importante scene de teatru ale Bucureștiului. Maratonul teatral va cuprinde 10 spectacole în 7 zile și va aduce în fața publicului din capitală nume mari ale teatrului românesc: Maia Morgenstern, Gheorghe Visu, Marius Bodochi, Claudiu Bleonț sau Vlad Rădescu, alături de îndrăgiții actori ai Ateneului ieșean.

17
/11
/22

Deschiderea oficială a celei de-a 8-a ediții a Festivalului Internațional de Teatru Interferențe, organizat de Teatrul Maghiar de Stat Cluj, va avea loc joi, 17 noiembrie, de la ora 18.00, în foaierul de la etaj al Teatrului. Evenimentul va debuta cu vernisajul expoziției Eternal Yorick - Life Book Antal, care prezintă creația scenografului Csaba Antal.

17
/11
/22

Miercuri, 23 noiembrie 2022 (de la 19.00), unul dintre cele mai prestigioase ansambluri muzicale din România, CORUL ACADEMIC RADIO, ce aniversează în acest an 82 de ani de existență, va susține la Sala Radio primul său concert integral din această stagiune. Sub bagheta dirijorului ansamblului – CIPRIAN ȚUȚU – publicul va asculta o partitură rareori interpretată în România: Petite messe solennelle (Mica misă solemnă), semnată de ROSSINI, celebrul compozitor italian cunoscut mai ales pentru operele sale ca „Il barbiere di Siviglia” (Bărbierul din Sevilla) și „La Cenerentola” (Cenușăreasa).

17
/11
/22

Cea de-a XVIII-a Conferință a șefilor de stat și de guvern ai țărilor care au în comun limba franceză - Sommet-ul Francofoniei - va fi organizată, anul acesta, în Insula Djerba (Tunisia), în perioada 19 - 20 noiembrie 2022. Cu această ocazie, artista Irina Sârbu și bandul alături de care cântă - format din Puiu Pascu, Ciprian Parghel și Tudor Parghel - vor susține vineri, 18 noiembrie 2022, ora 19.45, un concert în cadrul Satului Francofoniei, cu sprijinul Institutului Cultural Român.

17
/11
/22

Opera Națională București prezintă sâmbătă, 19 noiembrie, ora 18:30, premiera spectacolului de balet „Lacul lebedelor” de Piotr Ilici Ceaikovski, regia și coregrafia Oleg Danovski, adaptarea și punerea în scenă Oleg Danovski Jr., scenograf costume Viorica Petrovici, scenograf decoruri Adrian Damian. Conducerea muzicală Iurie Florea.

15
/11
/22

Două viori aflate în patrimoniul Muzeului George Enescu, instrumente atinse de magia unuia dintre cei mai însemnaţi interpreți ai secolului XX, compozitorul George Enescu, vor fi văzute și auzite pe 19 noiembrie, la Ateneul Român.

11
/11
/22

A fost numit „cel mai cunoscut bluesman român” și „gringo de România”, însă de fapt eludează multe categorisiri. Un artist self-made, care s-a reinventat de mai multe ori – și pare să nu se oprească încă.

10
/11
/22

Miercuri, 16 noiembrie 2022 (de la 19.00), Sala Radio va fi gazda unui eveniment special: concertul prezentat de Orchestra de Cameră Radio, în parteneriat cu Ambasada Portugaliei la București, este dedicat centenarului scriitorului José Saramago (1922-2010), laureat al Premiului Nobel pentru Literatură (1998).