Animația verii, “Hotel Transylvania 3” – în curând, la cinema
https://www.ziarulmetropolis.ro/animatia-verii-hotel-transylvania-3-in-curand-la-cinema/

Vacanţa mare aduce o surpriză pentru micii cinefili şi una dintre cele mai aşteptate lansări cinematografice ale anului: animaţia “Hotel Transylvania 3: Monştrii în vacanţă”. Drac şi clanul său ne-au pregătit noi aventuri comice, pentru întreaga familie.

Un articol de Petre Ivan|9 iulie 2018

Reunind voci celebre în distribuție, Hotel Transylvania 3 – producția Sony Pictures Animation, va rula atât în varianta subtitrată, cât și în cea dublată în limba română – în avanpremieră pe 11 și 12 iulie 2018, iar din 13 iulie a.c., pe marile ecrane din toată țara.

 Ce fac niste monștri plictisiți? Pleacă în vacanță. Și nu orice vacanță, ci o croazieră de lux, în care au de gând să facă valuri. Doar că, după această vacanță, sigur vor avea nevoie de alta!

Sătul să se ocupe de vacanțele altora, celebrul conte Dracula, administratorul hotelului de succes “Transylvania”, decide să plece el însuși în vacanță. Mai ales că se simte cam singur de la o vreme și aspiră la o escapadă romantică… Așa că urmează sfatul fiicei sale, Mavis, și se îmbarcă, împreună cu toată gașca de monștri simpatici, pe un vas luxos, în prima croazieră organizată special pentru monștri. Destinația? Atlantis, orașul dispărut. Drac simte fluturi în stomac de îndată ce urcă la bord: căpitanul navei, Erika, îi ia ochii și… mințile.

Croaziera se anunță cum nu se poate mai antrenantă, răsfățându-i pe monștrii dornici de distracție cu jocuri de volei, şedinţe de bronz la lumina lunii, scuba diving, surfing pe delfini, excursii în Triunghiul Bermudelor, expediție la un vulcan pe fundul mării și jocuri de noroc într-un fel de Las Vegas subacvatic. Dar nu cumva își cam forțează norocul la propriu? În timp ce lui Drac i se aprind călcâiele după Ericka, ea pregătește o surpriză monstruoasă, care i-ar putea anihila pe toți!

Dacă iubirea îi va duce la pierzanie sau îi va ajuta să iasă din impas aflăm din 13 iulie a.c., la cinema, în “Hotel Transylvania 3: A Monster Vacation” / “Hotel Transylvania 3: Monştrii în vacanţă”.

*

Aflat pentru a treia oară la cârma producției, regizorul Genndy Tartakovsky, câștigător a trei premii Emmy, a ridicat ștacheta pentru animatori și scenografi în realizarea efectelor vizuale, creând scene de o amploare și de o complexitate superioare, precum cele cu vulcanul subacvatic, Triunghiul Bermudelor ori cu oraşul dispărut, Atlantis.

Mai mult, pentru a se asigura că-și va transpune viziunea în imagini, Tartakovski semnează, împreună cu Michael McCullers, și scenariul producției. Rezultatul promite fanilor francizei un adevărat spectacol vizual, plus o supradoză de umor și aventură în stilul inconfundabil “Hotel Transylvania”.

Producția Sony Pictures Imageworks Inc. durează 97 de minute, este recomandată pentru audiență generală și distribuită în România de InterComFilm Distribution.

Foto: Hotel Transylvania 3 – InterComFilm

27
/05
/18

CRONICĂ DE FILM Deși ușor de criticat pentru tratarea aparent părtinitoare, maniheistă (pro-Kiev și anti-rebeli), a conflictului din estul Ucrainei, „Donbass”, cel mai nou film de ficțiune regizat de Serghei Loznița, descrie naturalist un spațiu ca de sfârșit de lume, în care umanitatea e capabilă de cele mai mari grozăvii.

26
/05
/18

Actorul Morgan Freeman, premiat cu Oscar pentru rolul secundar din „Million Dollar Baby” (2004), a răspuns acuzaţiilor de hărţuire sexuală formulate de opt femei printr-o scrisoare în care afirmă că nu a creat niciodată un mediu de lucru nesigur şi că este „devastat” că viaţa lui riscă să fie distrusă într-o clipită.

26
/05
/18

Cea de-a 17-a ediție a Festivalului Internațional de Film Transilvania a început, vineri seara, cu proiecția sold outa controversatului film israelianFoxtrot. Ploaia puternică s-a oprit chiar înainte ca filmul multi-premiatului regizor Samuel Maozsă fie proiectat, în premieră națională, pe cel mai mare ecran din țară, în prezența a 3000 de spectatori, la Gala de deschidere TIFF 2018.

26
/05
/18

CRONICĂ DE FILM Câștigător al Marelui Premiu al Juriului la Veneția și prezentat în premieră în România în deschiderea TIFF, „Foxtrot”, al doilea film al regizorului israelian Samuel Maoz, satirizează armata și denunță, sub forma unei comedii negre, absurditatea războiului, spre nemulțumirea autorităților politice și militare.

25
/05
/18

În a treia și ultima relatare post-Cannes, tânărul critic de film Victor Morozov scrie despre alte două titluri din Asia, de această dată din China: „Ash Is Purest White”, de Jia Zhang-ke, prezentat în Competiție, și „Long Day’s Journey Into Night”, de Bi Gan, inclus în secțiunea Un Certain Regard.

25
/05
/18

Angela Gheorghiu, celebră cântăreață de operă a timpului nostru, vine la Festivalul Internațional de Film  Transilvania, ca invitată de onoare a celei de-a 17-a ediții. Vineri, pe 1 iunie, de la ora 19:00, Opera Națională Română Cluj-Napoca va fi gazda unui eveniment unic, în cadrul căruia Angela Gheorghiu va interpreta cîteva arii în fața publicului clujean, acompaniată de pianistul Alexandru Petrovici. Momentul va fi urmatde proiecția filmului Tosca (r. Benoît Jacquot) în care soprana joacă rolul titular.

24
/05
/18

”Dovlatov”, cel mai nou film al lui Alexey German Jr. , filmul premiat cu două trofee la Berlin anul acesta: Ursul de argint pentru contribuție artistică și Premiul Berliner Morgenpost Reader’s Jury se lansează în cinematografele din România pe 15 iunie. Filmul va avea parte de două proiecții în avanpremieră la TIFF 2018, luni, 28 mai și duminică, 3 iunie.

24
/05
/18

Western american făcut de un francez şi filmat în România. Acum şi trailerul la "The Sisters Brothers" (Jake Gyllenhaal, Joaquin Phoenix, Rutger Hauer, John C. Reilly)

24
/05
/18

Pe durata Festivalului Internaţional de Film Transilvania (25 mai - 3 iunie), Ziarul Metropolis vă va ține la curent cu cele mai importante evenimente de la Cluj.

23
/05
/18

Tânărul critic de film Victor Morozov continuă relatările post-Cannes 2018 şi scrie despre cele mai noi filme, ambele în competiţie, realizate de doi autori importanţi: „Three Faces”, al iranianului Jafar Panahi, şi „The Wild Pear Tree”, al turcului Nuri Bilge Ceylan.

23
/05
/18

Lucasfilm revine cu o nouă poveste plină de aventură, care îi urmăreşte traiectoria lui Han Solo, unul dintre personajele emblematice din Universul Star Wars. Descoperim astfel cum se împrieteneşte cu Chewie şi în ce împrejurări îl întâlneşte pe Lando Calrissian, un împătimit al jocurilor de noroc. „Solo: O Poveste Star Wars” va fi disponibil în avanpremieră la cinema din seara datei de 24 mai, în format 3D, IMAX 3D, 4DX 3D şi Dolby Atmos, în varianta subtitratăşi dublată.

23
/05
/18

Trofeul competiției Festivalului Ceau, Cinema! de la Timișoara va fi dedicat începând din acest an memoriei regretatului regizor Răzvan Georgescu. Odată cu ediția a cincea a festivalului, premiul pentru cel mai bun film va fi redenumit Trofeul Ceau, Cinema! „Răzvan Georgescu”, în amintirea cunoscutului regizor de filme documentare.

22
/05
/18

CRONICĂ DE FILM „Touch Me Not”, controversatul și ambițiosul film care i-a adus regizoarei Adina Pintilie Ursul de Aur la Berlin, poate marca un moment de cotitură în cinema-ul românesc, prin ineditul temei (explorarea intimității și sexualității) și prin radicalitatea sa formală (amestecul de experiment, ficțiune și realitate).

22
/05
/18

Nu mai e cu noi Lucian Pintilie! Mă feresc să folosesc alt cuvânt, altă formulă. Zic doar „nu mai e cu noi Lucian Pintilie!”, pentru că nimic din exprimările comune n-ar fi compatibil cu cel care a fost reperul esențial, sine qua non, de la primul la cel mai recent „val” al cinematografiei românești.

22
/05
/18

Dacii Liberi (The Free Dacians), documentarul de lungmetraj semnat de Andrei Gorgan și Monica Lăzurean-Gorgan, va avea premiera oficială în România, la Cluj-Napoca, la cea de-a 17-a ediție a Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF) (25 mai - 3 iunie).

21
/05
/18

Tânărul critic de film Victor Morozov a fost la Festivalul de la Cannes și a scris, într-o primă relatare pentru Ziarul Metropolis, despre cele două filme japoneze din Competiție, „Asako (I & II)”, de Ryusuke Hamaguchi, și „Shoplifters”, de Hirokazu Kore-eda, premiat cu Palme d’Or.