Anim’est organizează workshop-uri de animație
https://www.ziarulmetropolis.ro/animest-organizeaza-workshop-uri-de-animatie/

Anim’est păstrează un loc important pentru workshop-urile de animaţie. Toţi iubitorii de animaţie (adulţi sau copii), interesaţi să afle mai multe detalii despre paşii şi tehnicile ce stau la baza realizării unui film de animaţie au la dispoziţie 2 ateliere.

Un articol de Andrada Văsii|16 septembrie 2013

Anim’est păstrează un loc important pentru workshop-urile de animație. Toți iubitorii de animație (adulți sau copii), interesați să afle mai multe detalii despre pașii și tehnicile ce stau la baza realizării unui film de animație au la dispoziție 2 ateliere.

Dacă în 2012, în prim plan a fost animația prin decupare (cut-out animation), anul acesta, Pixilation va fi tehnica folosită în realizarea unui scurtmetraj animat.

Animation Worksheep, platforma educațională a festivalului, a pregătit copiilor un atelier de film ce are la bază tehnica de stop motion cu plastilină.

În curând, Animation Worksheep va anunța și un program cu totul special pentru tineri animatori.

Anim’est Workshop- Pixilation

Workshop-ul Pixilation din cadrul Anim’est îi va avea ca traineri pe Frédéric Guillaume, Samuel Guillaume (foto sus) și se va desfășura duminică 6 octombrie – luni 7 octombrie, între orele 10:00-15:00.

10 cursanți împărțiți în 2 grupe vor avea ocazia să realizeze filme de animație folosind tehnica de pixilation. Creativitatea participanților va fi pusă la încercare de cei mai în vogă animatori elvețieni, Frédéric Guillaume și Samuel Guillaume.

Cariera lor include titluri importante precum Max&Co, prezentat la Annecy sau La nuit de l’ours, documentar animat despre animalele fără stăpân, selectat la Clermont-Ferrand 2013 și prezent în competiția Anim’est de scurtmetraj.

Doritorii se pot înscrie până pe data de 30 septembrie.

Modalitate de înscriere: Cei interesați să participe la workshop sunt rugați să trimită la adresa de e-mail [email protected] o scurtă prezentare personală și motivele pentru care vor să participle la acest workshop. Vă rugăm sa precizați în subiectul mailului: Înscriere Workshop Pixilation.

Anim’est Workshop Copii – Mini Worksheep

Workshop-ul va avea loc de luni 7 octombrie, până vineri 11 octombrie, între orele 17:00-19:30. Trainerul va fi Vasile Alboiu. Evenimentul este dedicat Descriere: 9 copii cu vârste între 8 și 12 ani vor avea ocazia să creeze un scurtmetraj de animație, folosind plastilina.

Anim'est

Vasile Alboiu este un artist complex, care a dezvoltat, de-a lungul timpului, o serie de proiecte din domeniul digital.

Personaje, lumi fantastice, cei mici sunt invitați să-și dea frâu liber imaginației și să se lase purtați pe tărâmul minunat al animației.

Cel care îi va iniţia pe cei mici în tainele animaţiei este Vasile Alboiu, un artist complex, care a dezvoltat, de-a lungul timpului, o serie de proiecte din domeniul digital. Membru în juriul secţiunii Videoclip & Advertising la Anim’est 2008, deţinând şi un important portofoliu în publicitate, Vasile Alboiu este artist grafic, vizual, producător, scenograf şi regizor.

În cadrul Anim’est 2011, Vasi a susținut un workshop de animație pentru copii, stop-motion cu piese Lego.

Perioada de înscrieri: 12 septembrie- 30 septembrie

Cei mici trebuie să trimită fotografia unui personaj din plastilină modelat de ei pe adresa de e-mail [email protected] sau prin poștă pe adresa Asociația Estenest, Bd. Drumul Taberei, nr. 92, Bl. C7, Ap. 235, Sector 6, Bucureşti. Vă rugăm sa precizați în subiectul mailului: Înscriere Mini Worksheep.

Info:

Atelierul de film se va desfășura la Centrul Cultural al Republicii Ungare (Str. Gina Patrichi (fostă Orlando nr. 8). Pentru mai multe detalii despre cele două ateliere de film vă rugăm contactați: Adi Marineci, tel: 0729 91 91 29.

Cea de-a opta ediție Anim’est va avea loc în perioada 4-13 octombrie, la cinematografele Patria, Studio și Elvira Popescu și în Club Control.

Foto credit: Anim’est

Dacă v-a plăcut articolul, urmăriți-ne și pe Facebook!

20
/09
/16

Cea de-a doua ediție a Trienalei de Arhitectură East Centric a început în weekend în capitală cu deschiderea expoziției principale găzduită de Teatrul Național din București și conferințe susținute de invitați din Japonia, Austria și România. Trienala continuă cu prezentările publice și jurizarea pentru Premii Arhitext East Centric. Toate cele 4 expoziții majore din cadrul Trienalei pot fi vizitate zilnic, între orele 10 și 18, la TNB și ARCUB Gabroveni, până pe 9 octombrie.

16
/09
/16

Timișoara este orașul românesc ales pentru a deveni Capitală Europeană a Culturii în 2021, a anunțat, astăzi (vineri), Steve Green, șeful juriului, într-o conferință de presă desfășurată la sediul Bibliotecii Naționale a României. Oraşele contracandidate la titlul de Capitală Europeană a Culturii 2021 au fost Bucureşti, Cluj-Napoca şi Baia Mare.

16
/09
/16

Bucureștenii sunt invitați să participe, la sfârșitul acestei săptămâni, la evenimentele dedicate împlinirii a 557 de ani de atestare istorică a Capitalei organizate în Piața Constituției și parcurile Cișmigiu și Herăstrău, unde urmează să aibă loc concerte, expoziții, ateliere, spectacole de teatru și parade sau plimbări cu trăsura. Intrarea la toate evenimentele este gratuită.

15
/09
/16

Sâmbătă, 17 Septembrie 2016, Grădina Sticlarilor (strada Vasile Lascăr nr.36) își redeschide porțile pentru cei care vor să își descopere sau să își dezvolte latura artistică. Intrarea la Grădină este gratuită însă, pentru participare, se percepe o taxă de 20 RON, pentru achiziționarea materialelor necesare.

11
/09
/16

Viața în Giulești va fi tema unei instalații-eveniment de artă comunitară contemporană la Muzeul Culturii Romilor din Drumul Săbăreni 101-125. Evenimentul va avea loc pe 16 septembrie, de la ora 19.00.

10
/09
/16

Festivalul Internațional de fotografie Bucharest Photofest se va desfășura între 10 şi 20 septembrie, organizat de Grupul Filos, se desfăşoară în câteva locuri din Bucureşti, între care şi Teatrul Naţional din Bucureşti, în foaierul nou deschis, dinspre Bulevardul Carol.

09
/09
/16

Noaptea Albă a Galeriilor, proiect inițiat și organizat de Asociația Ephemair, prezintă pe 30 septembrie, în cadrul celei de-a zecea ediții, expoziții și evenimente dedicate artei contemporane, în galerii de artă, spații alternative, huburi creative și ateliere de artist din zece orașe – alături de București, la NAG#10 vor participa în acest an Arad, Baia Mare, Brașov, Cluj-Napoca, Iași, Craiova, Sibiu, Târgu Mureș și Timișoara.

25
/08
/16

În vreme ce guvernul român se gândeşte cum să scoată 50 de lei din buzunar pentru a-şi trimite la grădiniţă minorii ai căror părinţi au venituri mici, italienii sunt gata să le acorde o susţinere generoasă adolescenţilor. Într-o mișcare concepută pentru a reaminti tinerilor că doar cultura este cea care ne îmbogăţeşte viaţa şi aduce oamenii împreună, cetățenii italieni care împlinesc 18 ani sunt pe cale să obțină 500 de euro " bonus de cultură " de la guvern.

12
/08
/16

6 artiști și 6 artizane își expun creațiile în Bastionul Țesătorilor din Brașov până pe 30 august. Proiectul „Războaie în Bastionul Ţesătorilor” facilitează și promovează creația unor lucrări de artă contemporană care să integreze tehnica ţesutului la război din zona Branului, element de patrimoniu imaterial.