„Anna”, din 19 iulie la cinema
https://www.ziarulmetropolis.ro/anna-din-19-iulie-la-cinema/

Distribuită de Vertical Entertainment, filmul de acţiune „ANNA, regizat de Luc Besson, va avea premiera pe marile ecrane din România pe 19 iulie.

Un articol de Petre Ivan|9 iulie 2019

Dincolo de frumusețea izbitoare a Annei Politova se găsește un secret periculos care o transformă în cea mai letală armă a guvernului, un asasin antrenat să nu-și rateze ținta și să facă față oricărei confruntări.

O cursă electrizantă, cu ritm incredibil și acțiune explozivă, „ANNA” o aduce în rolul principal pe top-modelul Sasha Luss, alături de o distribuție impresionantă din care fac parte Helen Mirren, Cillian Murphy și Luke Evans.

Titlul original: ANNA
Gen: Acţiune, Thriller
Regia: Luc Besson
Scenariul: Luc Besson
Distribuţia: Sasha Luss, Luke Evans, Cillian Murphy, Helen Mirren
Durata: 118 minute
Limba: Engleză
Lansare în România: 19.07.2019

Foto: Anna – facebook

11
/11
/13

Regizorul Andrei Gruzsniczki și actorii Ofelia Popii, Sorin Leoveanu și Florin Piersic Jr. vor lua parte la proiecția în premieră mondială a filmului „Quod Erat Demonstrandum” azi, la Festivalul Internațional de Film de la Roma (8 – 17 noiembrie).

11
/11
/13

Timp de trei zile, între 14 și 16 noiembrie, la Sala Union („Paul Călinescu”) a Cinematecii Române, vor putea fi vizionate cele mai interesante și expresive scurtmetraje și mediu metraje ale studenților și absolvenților școlilor de film din București (promoțiile 2012, 2013).

11
/11
/13

CRONICĂ DE FILM Inspirat din nuvela cu acelaşi titlu a lui Mircea Eliade şi promovat ca primul horror românesc, „Domnişoara Christina”, în regia lui Alexandru Maftei, este un film de o platitudine regretabilă, care nu doar că nu produce fiorii scontaţi, dar frizează uneori şi ridicolul.

09
/11
/13

Lucian Pintilie, unul dintre cei mai mari regizori de film din România (unii critici spun că este chiar cel mai important cineast român), împlineşte, astăzi, 80 de ani! Opozant al sistemului comunist, creator de şcoală de film, părinte al „noului cinema românesc“ (pentru că cei mai mulţi regizori au învăţat să facă film de la el, iar „Reconstituirea“ a fost făcut „înaintea timpului său“), Lucian Pintilie şi-a construit o carieră redutabilă, prin pelicule care au primit de multe ori o ştampilă fermă: „capodopere“.