Antoniu și Cleopatra, cu Gina Patrichi, la TVR 2
https://www.ziarulmetropolis.ro/antoniu-si-cleopatra-cu-gina-patrichi-la-tvr-2/

Gina Patrichi s-a născut pe 8 martie 1936, la Bucureşti şi s-a stins din viaţă tot într-o zi de 8 martie, in urmă cu 22 de ani. În 1994, actriţa a primit din partea UNITER premiul de excelenţă. Surpriza nu a fost premiul în sine, ci prezenţa la Gală a regizorului Richard Eyre, Sir Richard Charles Hastings Eyre, directorul Teatrului Naţional din Londra.

Un articol de Petre Ivan|4 Martie 2016

Copleșită de emoții și slăbită de boala care avea să o înfrângă peste puține zile, Gina Patrichi spunea: “Mă pregătisem să ne amintim împreună de un poem de Shakespeare, dar nu mai pot, și am să vă spun doar ceva din monologul lui Prospero – Noi suntem din plămada din care sunt făcute visele, iar scurta noastră viața o întregește un somn” (Prospero, Furtuna, Shakespeare)

Pentru că anul acesta comemorăm 400 de ani de la moartea unuia dintre cei mai cunoscuți creatori ai tuturor timpurilor,  William Shakespeare, Casa de Producție TVR  invită pe iubitorii teatrului sa ia parte, pe tot parcursul anului 2016, la proiectul Shakespeare 400 – montări ale unora dintre cele mai cunoscute scrieri, spectacole de dans, personaje puternice care au scris istoria, dar și istoria teatrului, actori cu har și forță.

Gina Patrichi

Gina Patrichi, in spectacolul Antoniu si Cleopatra

Luni, 7 martie, ne vom amintim de Gina Patrichi și de întreaga distribuție a unui spectacol montat la Cluj, în 1990, în regia lui Mihai Maniuțiu

Dacă sunteți parte a generației care a avut șansa de a o vedea pe Gina Patrichi pe scenă, cuvintele sunt de prisos. Dacă nu, priviți cu atenție ochii halucinanți, ascultați glasul inconfundabil, lăsați-vă seduși de forța incredibilă prin care stăpânea spațiul.

Antoniu și Cleopatra, regia Mihai Maniuțiu

În distribuție:

Gina Patrichi, Anton Tauf, Radu Amzulescu, Octavian Lalut, Ion Tudorica, Gelu Ivan Ivascu, Marius Olteanu, Marius Bodochi, Catalin Nemes, Eugen Nagy, Victor Nicolae, Petre Bacioiu, Viorica Mischilea, Melania Ursu, Maria Munteanu, Miriam Cuibus, Ileana Negru, Ion Marian Vasile Moldovan, Adelina Marincas, Ovidiu Jurgea.

Foto: Antoniu și Cleopatra,  Gina Patrichi – tvr.ro

14
/12
/18

DANS PRINTRE CUVINTE Deschizi televizorul şi eşti bombardat cu o limbă română de multe ori aproximativă, citeşti ce-a mai rămas din presa scrisă şi se întâmplă acelaşi lucru. Iar pe reţelele de socializare e jale. Cui îi mai pasă azi, în secolul vitezei, de gramatică? Ziarul Metropolis îţi propune un joc nou de gramatică, fără să te scoată la tablă…

14
/12
/18

Trupele britanice The Cure, Def Leppard, Radiohead, Roxy Music şi The Zombies plus cântăreţele americane Janet Jackson şi Stevie Nicks vor fi incluşi în 2019 în Rock and Roll Hall of Fame. Ceremonia va avea loc pe 29 martie la Barclays Center din Brooklyn.

14
/12
/18

Singurul film românesc prezent anul acesta la prestigioasele Premii ale Academiei Europene de Film (echivalentul Oscarurilor pentru industria cinematografică europeană), TOUCH ME NOT a fost nominalizat la European Discovery – Premiul FIPRESCI pentru cel mai bun debut în lung-metraj.

14
/12
/18

Marți, 18 decembrie, de la ora 19.00, la Sala Union a Cinematecii Române, va avea loc lansarea volumului „Păcatul originar. O autobiografie” de Anthony Quinn, publicat la Editura Nemira, în colecția Yorick.

13
/12
/18

În 2019, Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF) atinge, oficial, vârsta maturității. Cea de-a 18-a ediție va avea loc între 31 mai și 9 iunie, iar organizatorii au deja vești bune pentru cinefili: primele filme confirmate în program au fost lansate în cele mai importante festivaluri ale toamnei și vor avea premiera românească la Cluj-Napoca.

13
/12
/18

Daniel Oltean, procuror DIICOT și teatrolog, a oferit UNITER-ului, pentru concursul Cea mai bună piesă românească a anului 2017, și, cu această ocazie, Teatrului Național din București, acea piesă capabilă să suscite un interes deosebit. Titlul ei este 50 de secunde, iar premiera are loc în această seară, pe 13 decembrie, și mâine seară, pe 14 decembrie, la Sala Atelier, în regia lui Eugen Gyemant.

13
/12
/18

Vă mai amintiți scena finală din "Smoke" / "Fum de țigară" (1995), filmul regizat de Wayne Wang, după scenariul lui Paul Auster, faimosul scriitor new-yorkez? Aceea în care Auggie (Harvey Keitel) îi dăruiește prietenului său Paul Benjamin (William Hurt), scriitor, o minunată poveste de Crăciun. Întreaga scena este însoțită de melodia lui Tom Waits, "Innocent when you dream".

12
/12
/18

20 scurtmetraje din toată lumea și 10 scurtmetraje românești concurează anul acesta pentru trofeele NexT. Selecția filmelor pentru Competiția Internațională și Competiția Națională a fost realizată și în acest an de către Oana Ghera și Massimiliano Nardulli. Selecționerii au ales voci noi care onorează încă o dată misiunea festivalului la această ultimă ediție, aceea de a descoperi și aduce în prim-plan atât filmele scurte cu adevărat inovatoare, cât și pe cei care le creează.

12
/12
/18

TOP Documentarele își fac cu greu loc în cinematografe. Așa că pentru a viziona cele mai noi filme de nonficțiune nu ne rămân decât festivalurile și diferitele platforme. Am ales 10 documentare care m-au impresionat cel mai mult dintre cele văzute în 2018. Sunt filme extrem de stimulante și de îndrăznețe.

12
/12
/18

Joi, 13 decembrie, ora 12:00, va avea loc lansarea platformei online www.de100.ro, a proiectului „Români de 100 de ani”, proiect ce își propune să prezinte portretele și poveștile de viață a 10 români care și-au celebrat Centenarul odată cu România.

12
/12
/18

Asociația Națională a Artiștilor Vizuali (ANAV) împreună cu Walk & Shoot – Ateliere de fotografie organizează la Gallery (str. Leonida 9-11), în perioada 14-16 decembrie, a doua ediție a X-mas Photo Garage Sale.

12
/12
/18

Supărat de gestul unui spectator, care şi-a permis să intre în sală după începerea reprezentaţiei sale, rapsodul Grigore Leşe a plecat de pe scenă în timpul unui concert, susţinut, zilele trecute, în Târgu Lăpuş, Maramureş. Deşi cei prezenţi i-au cerut scuze şi l-au rugat să continue, interpretul a refuzat vehement să continue spectacolul.

12
/12
/18

Luna decembrie aduce la Teatrul Național București patru spectacole noi, „fapt unic în cei 166 de ani de Teatru”. Cele patru premiere sunt ”Pădurea spânzuraţilor”, după romanul lui Liviu Rebreanu, în regia lui Radu Afrim, ”Papagalul mut”, scenariuL şi regia Nae Caranfil, ”50 de secunde” de Daniel Oltean (piesa anului 2017, premiată la Gala UNITER), în regia lui Eugen Gyemant, şi spectacolul de pantomimă ”A fost odată în România”, în regia lui Dragoş Huluba.

Page 1 of 76612345...102030...Last »