Artă de 1 miliard de dolari, la licitaţie la Londra
https://www.ziarulmetropolis.ro/arta-de-1-miliard-de-dolari-la-licitatie-la-londra/

Opere de artă evaluate la o sumă totală de 1 miliard de dolari, printre care se numără tablouri semnate de Francis Bacon, Gerhard Richter şi Andy Warhol, vor fi scoase la licitaţie săptămâna viitoare, la Londra

Un articol de Petre Ivan|21 Iunie 2015

Tablouri de Francis Bacon, Yves Klein şi Gerhard Richter fac parte dintre cele 76 de loturi care vor fi scoase la vânzare pe 30 iunie, la licitaţia de artă postbelică şi contemporană a casei Christie’s.

Colecţia de opere de artă este estimată la 132 – 187 de milioane de dolari.

De asemenea, casa Sotheby’s organizează pe 1 iulie “cea mai mare licitaţie de artă contemporană de la Londra”.

Cele 59 de loturi scoase la vânzare sunt estimate la 230 – 329 de milioane de dolari şi includ opere de Francis Bacon’s – “Study for a Pope I”, evaluat la 40-56 de milioane de dolari -, precum şi o serie de lucrări cu simbolul dolarului aparţinând lui Andy Warhol.

Celor două licitaţii li se adaugă cele de artă impresionistă şi modernă organizate de Christie’s şi Sotheby’s tot săptămâna

Marc Chagall, Circus

Marc Chagall, Circus

viitoare.

Ambele case oferă spre vânzare, printre altele, opere de Marc Chagall, Pablo Picasso, Edouard Manet, Claude Monet, Paul Gauguin, Gustav Klimt, iar încasările au mari şanse să depăşească 1 miliard de dolari, potrivit experţilor.

Licitaţia de artă modernă şi impresionistă organizată de casa Christie’s va avea loc pe 23 iunie, iar cea a casei Sotheby’s, în ziua următoare.

În mai, la New York, cele două case de licitaţii au vândut opere de artă în valoare totală de peste 2 miliarde de dolari.

Vedeta licitaţiilor a fost tabloul “Les femmes d’Alger (Version ‘O’)” al lui Pablo Picasso, care a devenit cea mai scumpă operă de artă vândută vreodată la licitaţie. Specialiştii casei Christie’s au vândut tabloul pentru suma record de 179,4 milioane de dolari.

În trei zile de licitaţii, Christie’s a devenit, de asemenea, prima companie de profil care a avut încasări de peste 1 miliard de dolari din vânzările de obiecte de artă.

Foto: Andy Warhol, Marc Chagall, arta, 1 miliard de dolari – wikipedia

16
/12
/18

Teatrelli oferă publicului o experiență culturală completă printr-o serie de concerte live: Concert Luiza Zan & Sorin Zlat-ZAT You Santa Claus, duminică, 16 decembrie, și concert acustic Sarmalele Reci, programat pentru 20 ianuarie 2019, dorind astfel să aducă mai aproape muzica unor artiști reprezentativi, în mijlocul unei săli de teatru.

14
/12
/18

DANS PRINTRE CUVINTE Deschizi televizorul şi eşti bombardat cu o limbă română de multe ori aproximativă, citeşti ce-a mai rămas din presa scrisă şi se întâmplă acelaşi lucru. Iar pe reţelele de socializare e jale. Cui îi mai pasă azi, în secolul vitezei, de gramatică? Ziarul Metropolis îţi propune un joc nou de gramatică, fără să te scoată la tablă…

14
/12
/18

Trupele britanice The Cure, Def Leppard, Radiohead, Roxy Music şi The Zombies plus cântăreţele americane Janet Jackson şi Stevie Nicks vor fi incluşi în 2019 în Rock and Roll Hall of Fame. Ceremonia va avea loc pe 29 martie la Barclays Center din Brooklyn.

14
/12
/18

Singurul film românesc prezent anul acesta la prestigioasele Premii ale Academiei Europene de Film (echivalentul Oscarurilor pentru industria cinematografică europeană), TOUCH ME NOT a fost nominalizat la European Discovery – Premiul FIPRESCI pentru cel mai bun debut în lung-metraj.

14
/12
/18

Marți, 18 decembrie, de la ora 19.00, la Sala Union a Cinematecii Române, va avea loc lansarea volumului „Păcatul originar. O autobiografie” de Anthony Quinn, publicat la Editura Nemira, în colecția Yorick.

13
/12
/18

În 2019, Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF) atinge, oficial, vârsta maturității. Cea de-a 18-a ediție va avea loc între 31 mai și 9 iunie, iar organizatorii au deja vești bune pentru cinefili: primele filme confirmate în program au fost lansate în cele mai importante festivaluri ale toamnei și vor avea premiera românească la Cluj-Napoca.

13
/12
/18

Daniel Oltean, procuror DIICOT și teatrolog, a oferit UNITER-ului, pentru concursul Cea mai bună piesă românească a anului 2017, și, cu această ocazie, Teatrului Național din București, acea piesă capabilă să suscite un interes deosebit. Titlul ei este 50 de secunde, iar premiera are loc în această seară, pe 13 decembrie, și mâine seară, pe 14 decembrie, la Sala Atelier, în regia lui Eugen Gyemant.

13
/12
/18

Vă mai amintiți scena finală din "Smoke" / "Fum de țigară" (1995), filmul regizat de Wayne Wang, după scenariul lui Paul Auster, faimosul scriitor new-yorkez? Aceea în care Auggie (Harvey Keitel) îi dăruiește prietenului său Paul Benjamin (William Hurt), scriitor, o minunată poveste de Crăciun. Întreaga scena este însoțită de melodia lui Tom Waits, "Innocent when you dream".

12
/12
/18

20 scurtmetraje din toată lumea și 10 scurtmetraje românești concurează anul acesta pentru trofeele NexT. Selecția filmelor pentru Competiția Internațională și Competiția Națională a fost realizată și în acest an de către Oana Ghera și Massimiliano Nardulli. Selecționerii au ales voci noi care onorează încă o dată misiunea festivalului la această ultimă ediție, aceea de a descoperi și aduce în prim-plan atât filmele scurte cu adevărat inovatoare, cât și pe cei care le creează.

12
/12
/18

TOP Documentarele își fac cu greu loc în cinematografe. Așa că pentru a viziona cele mai noi filme de nonficțiune nu ne rămân decât festivalurile și diferitele platforme. Am ales 10 documentare care m-au impresionat cel mai mult dintre cele văzute în 2018. Sunt filme extrem de stimulante și de îndrăznețe.

12
/12
/18

Joi, 13 decembrie, ora 12:00, va avea loc lansarea platformei online www.de100.ro, a proiectului „Români de 100 de ani”, proiect ce își propune să prezinte portretele și poveștile de viață a 10 români care și-au celebrat Centenarul odată cu România.

12
/12
/18

Asociația Națională a Artiștilor Vizuali (ANAV) împreună cu Walk & Shoot – Ateliere de fotografie organizează la Gallery (str. Leonida 9-11), în perioada 14-16 decembrie, a doua ediție a X-mas Photo Garage Sale.

12
/12
/18

Supărat de gestul unui spectator, care şi-a permis să intre în sală după începerea reprezentaţiei sale, rapsodul Grigore Leşe a plecat de pe scenă în timpul unui concert, susţinut, zilele trecute, în Târgu Lăpuş, Maramureş. Deşi cei prezenţi i-au cerut scuze şi l-au rugat să continue, interpretul a refuzat vehement să continue spectacolul.

Page 1 of 76612345...102030...Last »