Arta se împletește cu moda, la Art Safari București 2018
https://www.ziarulmetropolis.ro/arta-se-%c3%aemplete%c8%99te-cu-moda-la-art-safari-bucure%c8%99ti-2018/

Dior/Bihor şi artă românească din colecţia Louis Vuitton, expuse în premieră naţională, în Piaţa George Enescu.

Un articol de Liliana Matei|4 mai 2018

Expoziția pavilonului central „Art on Stage” din cadrul Art Safari București este realizată în parteneriat cu Louis Vuitton Fondation din Paris și este curatoriată de Hervé Mikaeloff (FR), curatorul Grupului Louis Vuitton Moët Hennessy. Expoziția va putea fi vizitată în perioada 11-20 mai, în Piața George Enescu din București, în cadrul Pavilionului de Artă București – Art Safari, un eveniment unic ca amploare dedicat artei din România, aflat sub patronajul Primăriei Municipiului București.

Modă, trenduri, artă

Unul din punctele centrale ale expoziției va fi o lucrare semnată de Mircea Cantor, realizată special pentru Art Safari București, Anthroposynaptic Dior/Bihor, o lucrare în oglindă, unde moda se împletește cu arta – o vestă Dior colecția toamnă-iarnă 2017 (cadou pentru artist din partea Christian Dior), croit împreună cu un cojoc autentic binșenesc din Bihor. Pentru aceeași expoziție a fost selectată o altă lucrare semnată de Mircea Cantor – Anthroposynaptic o broderie pe cămăși tradiționale din Maramureș, expusă la Art Basel în 2015, aflată în celebra colecția Louis Vuitton Foundation. Vor mai expune, între alții: Marius Bercea (prin parteneriat cu galeria de artă Blain Southern), Alex Mirutziu, Arantxa Echevarría, Ciprian Mureșan, Radu Cioca, Răzvan Boar, Șerban Savu, Vlad Nancă, Vlad Olariu.

 

Răzvan Boar, „Old fish”, 2017, mixed media on paper. Foto: Galeria Nicodim și Răzvan Boar

Multiple practici artistice, de la pictură, grafică și broderie, până la bandă desenată, instalații și performance, vor fi dezvăluite publicului care va fi invitat să ia parte la actul creației, chiar pe scenă.

„Expoziția platformă din Art Safari București este o invitație pentru public de a păși în procesul creației artistice și de-l experimenta din interior. Obiectivul meu este să desenez o hartă a creației artistice românești contemporane, fără a pretinde că arăt tot, și de a ridica întrebări, mai degrabă decât a oferi răspunsuri. Mă bucură faptul că putem expune și artă românească de peste hotare, prin parteneriatul cu Louis Vuitton Fondation, și că timp de 10 zile publicul va avea acces la lucrări de artă create de români, din colecții internaționale, sau chiar lucrări create special pentru acest eveniment. Vă invit în safari!” (Hervé Mikaeloff, curator Louis Vuitton Fondation, Paris)

Al 5-lea an de Art Safari București

Cea de-a cincea ediție Art Safari București se va desfășura într-un pavilion expozițional modern, adus pentru prima dată în România cu ocazia acestui eveniment. Muzeul temporar Art Safari București va găzdui lucrări de artă de patrimoniu și contemporană, românească și internațională, inclusiv lucrări de performance. Constantin Brâncuși, Nicolae Tonitza, Nicolae Grigorescu, Adrian Ghenie și Mircea Cantor sunt cele mai importante nume care semnează opere expuse în pavilion.

Mai multe detalii pe site-ul www.artsafari.ro.

Biletele pot fi achiziționate pe www.artsafari.ro sau direct în cadrul evenimentului.

Program: zilnic, între 12:00-21:00, cu excepția sâmbetelor – 12:00-24:00.

Foto sus: Arantxa Etcheverria, Războinicii, fotografie digitală, 2017

02
/09
/19

"Știți ceva? Dat fiind că, așa am citit, Facebook-ul e un drog, iar eu am nevoie de o doză nouă, vin încă de săptămâna asta cu un nou artist pe-aici. Nu de alta, dar curând începe FILIT, iar zidul meu virtual va trebui să facă față cu brio evenimentului. Așa încât poftim ce-mi vine să zic acum: IRLO. Adică acel IRLO pe care mai toată lumea îl cunoaște ca muralist, cum îi place (și) lui să-și spună." - Lucian Dan Teodorovici

26
/08
/19

Artistul spaniol Lidó Rico vine în premieră la București, pe 4 septembrie 2019 pentru a deschide expoziția Brain inside(out) la Galeriile Carol, începând cu ora 18.00. Sculpturile lui Lidó Rico au la bază studii neurologice amănunțite, expuse în întreaga lume, lucrările sale au stat alături de cele ale lui Damien Hirst.

26
/08
/19

"Du-te! Îmbrăţişează Columna infinirii cu palmele mâinilor deschise. Apoi, înălţându-ţi ochii, priveşte-o şi vei cunoaşte, astfel, într-adevăr, sinele cerului." - Constantin Brâncuși. Turnată în fontă în septembrie 1937 la Atelierele Centrale din Petroșani, Coloana (cu o înălțime de 29, 35 metri) a fost inaugurată la 27 octombrie 1938.

21
/08
/19

„Cultura de masă în Epoca de Aur - Cîntarea României & Cenaclul Flacăra” este un proiect de cercetare ce prezintă și analizează politicile culturale din perioada lui Nicolae Ceaușescu, declinat în expoziție și publicație. Lansarea cărții omonime are loc pe 23 august 2019 la ora 11.00, în expoziția găzduită de Muzeul Nicolae Minovici București.

14
/08
/19

Pavilionul de Artă București — Art Safari va oferi, în premieră, iubitorilor de artă șansa de a admira expozițiile, în cadrul unor tururi nocturne. Experiența vizitării pe timp de noapte a Pavilionului va include, pe lângă tururi ghidate, sesiuni de pictură live (o lucrare de artă creată sub ochii vizitatorilor) și muzică live. Art Safari – ediția 2019 va avea loc între 27 septembrie și 6 octombrie, la Palatul Oscar Maugsch BCR, din Piața Universității.

13
/08
/19

În luna august Happy Cinema București prezintă trei documentare din seria “Expoziții pe marele ecran”: din 16 august Van Gogh & Japan, din 23 august Young Picasso și din 30 august Goya: Visions of Flesh and Blood.

02
/08
/19

Ultima lună de vară vine cu evenimente culturale de impact, precum Festivalul Anonimul, în Delta Dunării, Festivalul de Teatru Independent Undercloud, la Muzeul Țăranului din București, sau Festivalul Internațional George Enescu, ce-și deschide porțile în ultima zi din august.

31
/07
/19

Pavilionul de Artă București — Art Safari, cel mai amplu eveniment dedicat artei din România, va găzdui, în premieră, un pavilion dedicat exclusiv artei secolului XXI: Pavilionul Supercontemporan. „Young Blood. Arta timpului tău”, curatoriat de Mihai Zgondoiu. Art Safari – ediția 2019 va avea loc între 27 septembrie și 6 octombrie, la Palatul Oscar Maugsch BCR, din Piața Universității.

28
/07
/19

Cea de-a șasea ediție a Festivalului Strada Armenească are loc anul acesta între 2 și 4 august și aduce în inima Cartierului Armenesc din București o serie de evenimente pentru întreaga familie. Expoziții și workshopuri, meșteșugari, tururi ghidate, delicii culinare, dansuri tradiționale și concerte de neuitat, toate vă așteaptă în cele trei zile de festival pe strada Armenească. Intrarea este liberă.

21
/07
/19

Asociația CRIES-Centrul de Resurse pentru Inițiative Etice și Solidare invită artiști români să lucreze cu mămăligă, în cadrul rezidenței artistice Gastronom: artă contemporană cu patrimoniu culinar, la Timișoara.