Artiști din România, Italia, Israel, Maroc, Croația, Turcia și Suedia – printre primele confirmări la MMB Showcase Festival
https://www.ziarulmetropolis.ro/arti%c8%99ti-din-rom%c3%a2nia-italia-israel-maroc-croa%c8%9bia-turcia-%c8%99i-suedia-%e2%80%93-printre-primele-confirm%c4%83ri-la-mmb-showcase-festival/

Mastering The Music Business (MMB) Showcase Festival, festivalul ce prezintă artişti în ascensiune din România şi din lume, va avea loc între 17-19 martie la Club Expirat. Printre primele confirmări se numără trupe şi artişti din România, Italia, Israel, Maroc, Croaţia, Turcia şi Suedia.

Un articol de Petre Ivan|17 februarie 2020

Timp de trei zile, în perioada 17-19 martieClub Expirat din București (str. Constantin Istrati nr. 1)  va găzdui o nouă ediție a MMB Showcase Festival. Evenimentul aduce pe scena clubului formații în ascensiune din toată lumea, cuprinzând artiști din toate genurile muzicale. Aceștia vor concerta atât în fața profesioniștilor domeniului de pe plan local și european – oportunitate care le-ar putea aduce viitoare colaborări – dar și în fața publicului neparticipant la conferință, dar dornic să descopere voci și acorduri fresh.

Peste 15 formații vor lua parte la festivalul din acest an, iar printre primele confirmări se numără Baba Dochia (România), Barış Demirel – Barıştık Mı (Turcia), Cucina Sonora (Italia), Gunned Down Horses (Israel), For the Wicked (România), Lazywall (Maroc), Sara Renar (Croația) și Royal Prospect (Suedia).

Biletele pentru festival sunt în număr limitat și s-au pus deja în vânzare pe www.iabilet.ro și în rețeaua IaBilet: https://www.iabilet.ro/site/event/52779/

Prețul unui bilet pentru o seară este de 30 de lei, iar cel al unui abonament pentru toate cele trei seri de concerte este 60 lei.

***

Originari din Cluj-Napoca, Baba Dochia se caracterizează printr-o combinație de rock și muzică electronică. Stilul lor îmbină beat-uri sintetice și organice cu riff-uri puternice de chitară, pe fondul soundului profund și agresiv al tobelor live. Principalele lor influențe sunt Death in Vegas, Trentemøller, Apparat, Amon Tobin, Boards of Canada, și mai ales Team Sleep.

Baba Dochia – Pădurea Neagră (live)- https://youtu.be/asqo6Dmiq28

Barıştık Mı este un proiect al vocalistului, compozitorului și trompetistului turc Barış Demirel, influențat de sonoritățile Turciei, și mai ales de rock, jazz, hip hop și muzică ambientală. Vocea lui melodioasă și folosirea instrumentelor marchează stilul său autentic, dar unic, făcându-l să se remarce în rândul muzicienilor de jazz contemporan și fusion.

Barış Demirel (Barıştık Mı) – Kanadıkırık – https://youtu.be/ypCnMVKwODg

Cucina Sonora – o îmbinare fericită între analogic și digital, între clasic și electronic, între trecut și viitor, pentru a simți mai bine prezentul. Proiectul lui Pietro Spinelli a început în 2014, pornind de la ideea acestuia de a trece de la pian clasic spre noi orizonturi. Până în prezent a susținut peste 60 de concerte în Italia și în străinătate, pe aceeași scenă cu nume celebre precum Godblesscomputers, Fricat, Aucan și Go Dugong

Cucina Sonora – Evasione (official video) – https://youtu.be/weg6bCK0cys

Cu un show surprinzător, o abordare kamikaze și o senzualitate cinematică, Gunned Down Horses – venind în galop din Israel – sunt o forță în ascensiune în lumea rock-ului. Influențați de lumea cabaretului și de filmele western, sound-ul lor unic este o combinație de Nick Cave și Faith No More, sau de Tarantino și Fellini.

Gunned Down Horses – Confess, My Love, Confess (live) – https://youtu.be/e5BCqS0GJv0

Fondată în Cluj-Napoca în 2015, For the Wicked este considerată una din cele mai interesante și mai ambițioase trupe de pe scena românească de metal. Trupa susține că stilul lor este „fake metal” – un brand personal de nu metal, trap, hardcore și beatdown, „fake” pentru că nu e nimic „true” în el în sensul clasic de „true metal”

For the Wicked – new k i n g (live) – https://youtu.be/l92E4_fskTc

Lazywall este una din puținele trupe de Metal Oriental, alături de Myrath și Orphaned Land, combinând riff-uri puternice de chitară cu instrumente tradiționale marocane precum oudul, darbouka și guembri. S-au format în 2003 în Reading, Anglia, și și-au lansat primul EP „Primal Tapes” în 2006, înregistrat în Chicago cu Steve Albini, producătorul lui Nirvana.

Lazywall – Blod on Blood (live) – https://youtu.be/qKguvma4_24

Sara Renar este o fostă arhitectă cu diplomă de master, care și-a părăsit munca de birou pentru a porni într-o carieră muzicală full time. Stilul său muzical poate fi descris ca experimental/indie/pop, în care liniile melodice subtile se împletesc cu elemente electronice și teatrale.

Sara Renar – Tišina (official video)- https://youtu.be/Xw4Bu72PMbQ

Royal Prospect este o trupă tânără de rock din Lomma, Suedia, înființată la începutul anului 2014 de patru prieteni: Oscar, Hannes, Gustav și Hannes. După mai multe concerte de festival în Suedia, trupa a fost invitată pe scena principală la cel mai mare festival de muzică din Croația, „Inmusic”, în vara următorului an. În 2018 au ținut propriul turneu asiatic și au cântat în SUA la Summerfest în 2019.

Royal Prospect – Fire (official video) – https://youtu.be/-0yrwJdmiqg

***

Despre MMB Showcase Festival 

MMB Showcase Festival este festivalul asociat conferinței Mastering the Music Business care, vreme de trei zile, în perioada 17-19 martie, va aduce la București profesioniști de top ai industriei muzicale românești și internaționale.

MMB Showcase Festival este un festival asociat rețelei INES, Innovation Network of European Showcases.

Mastering the Music Business este un eveniment organizat de Asociația Romanian Artists Worldwide, susținut de HEMI (Hub for the Exchange of Music Innovation) și co-finanțat prin programul Europa Creativă al Uniunii Europene.

21
/11
/14

Am văzut-o nu doar în reclame la bijuterii exclusiviste, ci şi la vopsea de păr, deci, da, cred că Anna Netrebko este suficient de cunoscută nu numai ca vedetă a teatrului liric, ci şi ca personalitate promovată la nivel mondial.

19
/11
/14

Soliștii Operei Comice pentru Copii și tinerii olimpici de la Colegiul Național de Muzică "George Enescu" din București vor susține un spectacol extraordinar cu ocazia Zilei Naționale a României. Evenimentul are loc pe 1 decembrie, începând cu ora 17, la Sala Mare a Operei Comice pentru Copii, Calea Giulești nr. 16.

18
/11
/14

Sub semnul aniversar al celor 86 de ani de la difuzarea primei emisiuni a serviciului public de radio, instituţie ce poartă astăzi numele de Societatea Română de Radiodifuziune - SRR, Radio România organizează duminică, 23 noiembrie, un concert folcloric sub titlul „86 de ani de folclor la Radio - LAUREAŢII RADIOULUI”.

18
/11
/14

După ce în primăvara acestui an Alexandra Usurelu a înregistrat un real succes cu piesa "Ceva se întâmplă cu noi" (interpretată împreună cu Mircea Vintilă), pentru sfârșitul de an, artista a pregătit un nou proiect: o călătorie până… "La capătul lumii", un loc de evadare din cenusiul din jur –titlul noului single, dar și al albumului său de debut.

18
/11
/14

Ei sunt mereu într-o cursă electorală – în fiecare zi, publicul trebuie să-i voteze, să-i asculte, să le cumpere discurile. Iar ei trebuie să fie perfecţi… Sunt marii interpreţi ai zilelor noastre, care trăiesc o cursă infernală. Îl ascultam ieri la Radio România Muzical pe dirijorul Vasili Sinaiski şi răspunsul lui la întrebarea „ce contează astăzi pentru a fi un dirijor important?”.

17
/11
/14

Doi celebri compozitori americani – Gershwin şi Bernstein, o partitură inconfundabilă - Un american la Paris şi două ansambluri reunite simultan pe scena Salii Radio – ORCHESTRA NATIONALĂ RADIO şi BIG BAND-ul RADIO definesc concertul-eveniment dedicat memoriei unuia dintre cei mai cunoscuti muzicieni de jazz din România: Richard Oschanitzky. Compozitor, aranjor, pianist şi dirijor român, acesta ar fi împlinit 75 de ani.

15
/11
/14

Mozaic Jazz Festival a debutat ieri, 14 noiembrie, pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor. Cel mai tânăr festival de jazz din Sibiu își îndreaptă atenția atât spre artiști internaționali consacrați, cât și pe proiecte inedite, voci extraordinare, instrumentiști virtuoși și artiști români.