Artistul britanic Tom Burtonwood a realizat o carte 3D
https://www.ziarulmetropolis.ro/artistul-britanic-tom-burtonwood-a-realizat-o-carte-3d/

Artistul britanic Tom Burtonwood a realizat o carte în format 3D, acest prototip primind denumirea „Orihon (Accordion Book)/ Orihon (Cartea acordeon)“.

Un articol de Andrada Văsii|16 iulie 2013

Artistul britanic Tom Burtonwood a realizat o carte în format 3D, acest prototip primind denumirea „Orihon (Accordion Book)/ Orihon (Cartea acordeon)“. Tehnica 3D este folosită pentru a crea tot felul de obiecte, iar acum artistul Tom Burtonwood a creat şi a făcut publice planurile sale pentru o carte în acest format.

„Mă gândeam de o vreme că ar fi drăguţ să realizez o carte cu texturi şi elemente în relief“, spune Tom Burtonwood. Impulsul pentru realizarea acestei cărţi i-a fost dat de un concurs de depunere de proiecte lansat de Center for Book and Paper din Chicago la Columbia College.

Cărţile înscrise în competiţie trebuie să respecte două condiţii: „imprimare la cerere” şi „elemente fotografice”. Artistul a precizat că, pentru moment, stilul de prezentare a cărţii în stilul acordeon este „cel mai realist”. „Însă mi-ar plăcea să realizez o carte legată în formatul tradiţional, dar care să fie imprimată 3D“.

Cartea, intitulată „Orihon (Accordion Book)”, constă într-o serie de tăbliţe pe care sunt imprimate litere şi imagini în format 3D, notează Mediafax.

Pe una dintre „pagini”, artistul explică cu litere 3D cum a creat această carte.

Foto credit: http://tomburtonwood.com/

29
/09
/21

Miercuri, 29 septembrie, ora 19.30 vă invităm să vizionați lansarea romanului Din cer au căzut trei mere de Narine Abgarian, roman distins cu Premiul Iasnaia Poliana, recent apărut în traducerea Luanei Schidu în colecția „Raftul Denisei“, colecție coordonată de Denisa Comănescu – povestea unei iubiri târzii care salvează lumea într-un sat de piatră aflat pe vârful unui munte armean, unde magia și misterul și-au păstrat neatinse puterile. Participă: Sabina Fati, scriitoare și jurnalistă, Cristian Pătrășconiu și Nona Rapotan, editor coordonator Bookhub.ro. Moderatorul întâlnirii va fi Denisa Comănescu, director al Editurii Humanitas Fiction.

27
/09
/21

„Faptul că sunt cu el, cu Ovidiu, mă determină să fac o călătorie în tinerețea mea și să-mi dau seama ce e cu adevărat fericirea. Dar, din păcate, fericirea nu o trăiești, ți-o amintești numai”, scrie Rodica Mandache în deschiderea cărții despre actorul Ovidiu Iuliu Moldovan.

23
/09
/21

Când s-a stins cel mai mare scriitor rus, cenzura lucra de zor, „dar sentimentele poporului rus nu puteau fi înăbușite”, notează americanul Jay Parini în ultimele pagini din cunoscutul roman „Ultima gară”.

09
/09
/21

În Etiopia anului 1935, Hirut lucrează ca servitoare în căminul unui ofițer din armata împăratului. Iar când armatele lui Mussolini se apropie și bărbații trebuie să se mobilizeze, Hirut și celelalte femei își doresc să facă mai mult pentru cauza războiului decât să aibă grijă de răniți și să îngroape morții.

30
/08
/21

PREVIEW Trei filme realizate în anii `60 în Republica Moldova, la ale căror scenarii au contribuit scriitori basarabeni, au fost aduse la Bucureşti în cadrul unui proiect inediat intitulat „Romanul românesc din stânga Prutului”. Filmele pot fi văzute marţi, 31 august, la ARCUB.