Artmark a scos marţi la licitaţie un abonament la lojă valabil un an la Ateneul Român
https://www.ziarulmetropolis.ro/artmark-a-scos-marti-la-licitatie-un-abonament-la-loja-timp-de-un-an-la-ateneul-roman/

Un abonament la lojă timp de un an la Ateneul Român va fi scos la vânzare marţi, în premieră, la licitaţia de Impresionism şi Postimpresionism organizată de Artmark. Sesiunea, care se va desfăşura la Ateneu, cuprinde 158 de picturi, trei dintre acestea având o provenienţă şi o istorie deosebite, aparţinând unor celebri scriitori români.   […]

Un articol de |25 septembrie 2012

Un abonament la lojă timp de un an la Ateneul Român va fi scos la vânzare marţi, în premieră, la licitaţia de Impresionism şi Postimpresionism organizată de Artmark.

Sesiunea, care se va desfăşura la Ateneu, cuprinde 158 de picturi, trei dintre acestea având o provenienţă şi o istorie deosebite, aparţinând unor celebri scriitori români.

 

 

Piesa de rezistenţă este pictura „Fetiţă în alb” semnată de Nicolae Tonitza, care a făcut parte din colecţia poetului Lucian Blaga. Preţul ei este estimat între 60.000 – 120.000 de euro.

Din colecţia poetului Octavian Goga provine tabloul realizat de Eustaţiu Stoenescu „Lampa de la Drăghiceni”. Din anii ’50, opera a făcut parte dintr-o importantă colecţie privată din Germania. Valoarea sa estimativă este cuprinsă între 15.000 şi 25.000 euro.

Cea de-a treia operă cu notorietate este „La amiază”, semnată de artistul Alexandru Ciucurencu. Realizat în 1903, peisajul i-a aparţinut scriitorului Eugen Barbu şi va fi propus spre licitare pentru 3.000 – 5.000 de euro.

Evenimentul de deschidere a noului sezon al pieţei de artă începe cu o surpriză. Pentru prima dată, Filarmonica „George Enescu”, alături de Artmark, oferă în cadrul unei licitaţii de artă o lojă cu patru locuri în sala de concerte a Ateneului Român. Persoana care va adjudeca acest lot special va putea participa la concertele extraordinare pe care Filarmonica le va organiza până în iunie 2013, când se închide stagiunea.

Licitaţia oferă şi opere semnate de mari maeştri impresionişti şi postimpresionişti precum: Nicolae Grigorescu, Francisc Şirato, Ion Ţuculescu, Nicolae Dărăscu, Samuel Mutzner, Max Arnold, Rudolf Schweitzer-Cumpăna şi mulţi alţii.

Loturile puse în vânzare mai pot fi văzute încă trei zile la sediul Artmark din Palatul Cesianu-Racoviţă. În ziua licitaţiei, expoziţia va avea loc la Ateneul Român.

 

Sursa: Agerpres

21
/08
/17

Cartea „Confesiunile unei măști” (traducere din limba japoneză de Emil Eugen Pop) a fost publicată la editura Humanitas Fiction.

21
/08
/17

Pe 24 august, între orele 21:00 și 22:30, va avea loc a doua intervenție performativă Spații Vii, intitulată#habitat, care va activa una dintre cele mai vechi case din București. Grădina Divanva fi transformată într-un spațiu performativ, participativ, în care publicul va parcurge un traseu care va dezvălui povești în timp real. Intrarea este liberă!

21
/08
/17

Festivalul Internațional de Teatru de la Turda va avea loc în perioada 8-17 septembrie și găzduiește invitați atât de pe plan național cât și internațional. Două nume de prestigiu ce vor veni la festival sunt Oana Pellea și Sandu Gruia. 

21
/08
/17

„Eu nu am devenit actor, eu m-am născut actor“ - Toma Caragiu; „Eu nu pot să mă despart de scenă“ - Jean Constantin. Într-o zi de 21 august, la diferenţă de doi ani, se năşteau doi dintre cei mai mari actori români.

21
/08
/17

Concertul de închidere al festivalului Vara Magică va avea loc miercuri, 23 august, de la ora 19.30, la Sala Mare a Ateneului Român și va avea în centru Orchestra de Tineret a Olandei (National Youth Orchestra (NJO), Netherland) care va cânta sub bagheta lui Mark Wigglesworth, solist Alexander Sitkovetsky (vioară) un program ce cuprinde Wagner - Uvertura şi Venusberg music din opera Tannhauser (Paris version), Korngold - Concertul pentru vioară şi orchestra, Stravinsky - Petrushka (versiunea 1911).

20
/08
/17

MEMORIA CULTURALĂ Ultimul interviu, ultimul rol în teatru și în film, ultimul Revelion, ultima amintire cu Toma Caragiu, actorul care s-a născut în 21 august 1925 și a murit în plină glorie la cutremurul din 4 martie 1977.

20
/08
/17

Mai sunt câteva zile până la deschiderea ediției aniversare a Festivalului Internațional de Teatru Independent UNDERCLOUD, eveniment în cadrul căruia vor fi prezentate publicului bucureștean peste 40 de spectacole românești, invitate sau în competiție, producții străine, spectacole–lectură și conferințe.