Atelier smARTkid de comunicare, pentru copiii între 6 și 9 ani
https://www.ziarulmetropolis.ro/atelier-smartkid-de-comunicare-pentru-copiii-intre-6-si-9-ani/

Atelierul de de comunicare smARTkid, pentru copiii cu vârste între 6 şi 9 ani, aduce sâmbătă, 1 aprilie, de la 11.30, la Librăria Cărtureşti Verona, în Mansarda Copiilor, un curs despre poezie.

Un articol de Liliana Matei|25 martie 2017

Atelierul este sunt susținut de Livia Lucan-Arjoca, trainer și specialist în comunicare, iar tehnicile de predare sunt cele ale educației experiențiale.

Atelierul este un curs de sine stătător, dar face parte dintr-un modul de 4 ateliere de comunicare pe durata cărora sunt explorate poezia, proza și textul utilitar, ca modalități de exprimare, înțelegere a realității, dezvoltare a creativității și imaginației, dar și ca pretexte pentru ca cei mici să devină relaxați când vorbesc în public.

Taxa percepută pentru 1,30 h este 35 de lei și include toate materialele folosite la atelier. Copiii vor lua acasă toate fișele și obiectele de tip handcraft realizate la atelier.

Pentru copii, realitatea este o poveste

Ce povești creează copilul tău? Cum sunt personajele imaginate după chipul și asemănarea lui? Care sunt monștri pe care îi doboară în luptele lui de Super Erou? Ce rime îi plac și ce îi face plăcere să citească?

Creațiile copiilor spun aproape totul despre nevoile lor de afecțiune, conectare și recunoaștere. Îi ajută să se simtă bine în pielea lor, să își comunice stările și să fie empatici.

Ce învață cei mici când își sondează imaginarul și vorbesc în public?

Copiii care vor frecventa modulul de comunicare smARTkid pentru categoria de vârstă 6 – 9 ani vor socializa, interacționa și vor lua parte la exerciții care le vor stimula abilitățile de comunicare, public speaking şi inteligenţa emoţională.

  • Vor învață cuvinte noi și vor folosi corect cuvintele pe care le aveau deja în vocabular

  • Își vor cunoaște, explora și exprima coherent emoțiile și gândurile

  • Vor crea personaje pe care le vor descrie și le vor implică într-o acțiune, utilizând desenul sau scrisul

  • Vor crea povești pornind de la imagini și scenarii prestabilite

  • Vor ști să diferențieze un personaj negativ de un personaj pozitiv

  • Vor ști să diferențieze un personaj secundar de un personaj principal

  • Își vor face autoportretul și vor realiză o descriere

  • Vor asculata povestiri scurte și poezii își vor spune părerea despre respectivele texte învățând să își exprime punctele de vedere în public

  • Vor crea o poveste comună, sub forma unei benzi desenate, pe modelul ștafetă

Primul înscris primește o carte cadou!

Înscrie-ți copilul la atelierele de comunicare smARTkid, modulul pentru categoria de vârstă 6 – 9 ani! Îl vom încuraja să fie curios, curajos, să experimenteze, să se exprime, să fie flexibil și lipsit de prejudecăți! În viața reală și în viața imaginară!

Modulul de comunicare destinat copiilor cu vârste între 6 și 9 ani durează 4 săptămâni, câte o ședința de 1,30 ore, sâmbăta, începând de la ora 11.30, în librăria Cărturești Verona, Mansarda copiilor, la 5 minute de metrou “Piaţa Romană” dupa orarul: 1 aprilie, 22 aprilie, 6 mai şi 20 mai.

Înscrierile se fac pe e-mail la adresa: [email protected]. Veți primi pe e-mail confirmarea înscrierii și detalii organizatorice (despre locul de desfășurare, modalități de plată, obiectivele SMART de învățare). De asemenea, puteți vizita pagina evenimentului și după înscrierea pe mail, să dați join event aici: https://www.facebook.com/events/1815236805360831/

Primul părinte care își înscrie copilul la atelier, primește CADOU volumul “Te iubesc, orice culoare ai avea” de Mihaela Coșescu.

Antrenorii de creativitate ai acestui modul sunt Livia Lucan-Arjoca, trainer, scriitor și specialist în comunicare, despre care puteți citi mai multe detalii aici și Mariana Minea, trainer, specialist in marketing.

Beneficii ale atelierelor

Copiii se vor distra utilizând cuvintele în joacă, își vor dezvolta abilitățile de comunicare și relaționare, se vor împrieteni cu textele literare, își vor exersa imaginația și capacitatea de a fi expresivi folosind cuvintele, atitudinea, vocea. Se vor simți confortabil în preajmă cărților.

În cazul copiilor cu dificultăți de utilizare a limbajului, atelierele pot reprezenta punctul din care încep experiențele pozitive și stimulante cu vorbele.

Despre toate atelierele smARTkid disponibile în acest moment găsiți informații pe website-ul www.7arte.org.

 

29
/11
/16

Sâmbătă, 3 decembrie, la ora 17.00, în librăria Humanitas de la Cișmigiu, regizorul Radu Jude și criticul de film Andrei Gorzo vor intra în culisele filmului "Inimi cicatrizate". Pelicula lui Jude a câştigat Premiul Special al Juriului şi trofeul "Don Quijote" la Festivalul Internațional de Film de la Locarno.

27
/11
/16

Ziarul Metropolis continuă rubrica „În biblioteca mea”, care vă invită acasă la cei mai importanţi oameni de cultură ai momentului. În intimitatea bibliotecii personale din strada Rivoli 18, de la Paris, aflaţi care e locul preferat de citit al unuia dintre cei mai cunoscuți eseiști și critici de teatru ai lumii, scriitorul George Banu.

25
/11
/16

Lolita, Un veac de singurătate și În căutarea timpului pierdut se regăsesc pe lista celor mai bune cărți ale secolului XX, în timp ce dintre operele secolului XIX au fost alese, printre altele: Război şi pace, Madame Bovary sau Marile Speranţe. Cei care au votat acest inedit top sunt 125 de autori celebri ai zilelor noastre, iar preferințele lor figurează în cartea "The Top Ten: Writers Pick Their Favorite Books", scrisă pentru uzul cititorilor.

23
/11
/16

Editura Humanitas Fiction vă invită sâmbătă, 26 noiembrie, la ora 17.00, în librăria Humanitas de la Cișmigiu la o întâlnire dedicată lui Bob Dylan, după ce Academia Suedeză i-a acordat premiul Nobel pentru literatură „pentru crearea unei noi expresii poetice în marea tradiție a muzicii americane”.

22
/11
/16

Fanii din România ai scriitorului Gabriel García Márquez vor putea vedea în curând (cu siguranţă nu pe marile ecrane autohtone), documentarul despre autorul “veacului de singurătate”, lansat în cinematografele din cele două Americi şi în Spania în primăvara acestui an.

22
/11
/16

Zilele trecute, în cadrul Târgului de carte Gaudeamu, a fost acordat Premiul PEN România 2016, ex aequo, scriitorilor Cristian Teodorescu, pentru romanul Șoseaua virtuții. Cartea cîinelui (Editura Cartea Românească, 2015) și Bogdan Ghiu, pentru Totul trebuie tradus. Noua paradigmă (un manifest) (Editura Cartea Românească, 2015).

21
/11
/16

"Un joc fără reguli. Despre imprevizibilitatea istoriei" de Lucian Boia, "Inocenții" a Ioanei Pârvulescu, sau "Jamila Cuisine" de Geanina Staicu-Avram, au fost câteva dintre cele mai vândute titluri ale ediției din acest an ale Târgului Internațional Gaudeamus, desfășurat în perioada 16 — 20 noiembrie

21
/11
/16

Petre Ispirescu, cunoscutul povestitor și folclorist român, nu a frecventat școala, a fost încarcerat şi, până la vârsta de 50 de ani (s-a stins din viață la 57), nu a părăsit niciodată localitatea natală.

18
/11
/16

Cartea „Cronica vieții mele: volumul întâi” (traducere din limba engleză de Dan-Silviu Boerescu) a fost publicată la Editura Humanitas în anul 2015.

15
/11
/16

În cadrul Târgului de Carte Gaudeamus, la editura Curtea Veche Publishing va avea loc o triplă lansare de carte dedicată Casei Regale a României, în prezența Alteței Sale Regale Principele Radu al României.

09
/11
/16

Decupaje dintr-o carte de acum, în care scriitori din generații diferite își descriu, cu precizie și umor, întâlnirile cu poliția sau miliția de altădată. „Scriitori la poliție”, volum coordonat de Robert Șerban și apărut de curând la editura Polirom, este o colecție de amintiri ușor de citit și greu de uitat.

08
/11
/16

În cadrul Conferințelor Teatrului Național, în mod excepțional, va avea loc duminică, 20 noiembrie, ora 11.00, la Sala Pictură, o întâlnire cu scriitoarea Ana Blandiana.