Gaudeamus 2016. Ce autori s-au aflat în topul vânzărilor?
https://www.ziarulmetropolis.ro/gaudeamus-2016-ce-autori-s-au-aflat-in-topul-vanzarilor/

“Un joc fără reguli. Despre imprevizibilitatea istoriei” de Lucian Boia, “Inocenţii” a Ioanei Pârvulescu, sau “Jamila Cuisine” de Geanina Staicu-Avram, au fost câteva dintre cele mai vândute titluri ale ediţiei din acest an ale Târgului Internaţional Gaudeamus, desfăşurat în perioada 16 — 20 noiembrie

Un articol de Petre Ivan|21 Noiembrie 2016

Astfel, la Editura Nemira pe primul loc în topul vânzărilor s-a situat cartea “Zgomotul timpului” de Julian Barnes, urmată de “Istoria megalomaniei” de Pedro Arturo Aguirre, “Cu ultima suflare” de Paul Kalanithi, “Pacea eternă” de Joe Haldeman, și “Arhanghelul Raul” de Ovidiu Eftimie.

În top cinci vânzări la Editura Nemi, cărți pentru copii, s-au situat “Un băiat numit Crăciun” de Matt Haig, “Viața pe Marte” de Jennifer Brown, “Pinguinul care voia să afle mai multe” de Jill Tomlinson, “Crăciun fericit, Matei!” de Brigitte Weninger, și “Nick și Tesla în laborator de înaltă tensiune” de Bob Pflugfelder și Steve Hockensmith.

La Editura Litera, în Top 5, conduc bestsellerurile autoarei Jojo Moyes — “Înainte să te cunosc”, și continuarea acesteia — “După ce te-am pierdut”. Pe locul doi se află “Scurtă istorie a șapte crime” de Marlon James, iar locul trei este ocupat de seria de autor a scriitoarei chiliene Carla Guelfenbein, “Cu tine în depărtare” și “Restul e tăcere”. Locul patru este ocupat de “My Dilemma is You” al Cristinei Chiperi, în timp ce pe locul cinci se regăsește o nouă serie de autor Agatha Christie — “A treia fată”, “Cei patru mari” și “Ultimele cazuri ale lui Miss Marple”.

Top trei vânzări Introspectiv, imprint Litera, are pe primul loc ghidul motivațional “15 lucruri la care trebuie să renunți pentru a fi fericit” de Luminița Saviuc, urmată de “Cum să iubești” de Thich Nhat Hanh, și “Jocul vieții și cum să-l jucăm” de Florence Scovel Shinn.

La Litera Mică topul vânzărilor a fost deschis de “Elena din Avalor — povestea filmului” — Disney, următoarele locuri fiind ocupate de “Elefănțelul care voia să adoarmă”, de Carl-Johan Forssen Ehrlin, “Zootropolis — cartea filmului”, “Soyluna — agenda mea de școală” și “Atlasul lumii pentru elevi” — colecția National Geographic.

Cea mai bine vândută carte la Editura Humanitas a fost “Un joc fără reguli. Despre imprevizibilitatea istoriei” de Lucian Boia, urmat de Ioana Pârvulescu cu “Inocenții” și “Aștept să crăpi (de astăzi în prime-time)” de Radu Paraschivescu. Pe locul patru s-a clasat Clotilde Armand cu “Am ales România. Povestea mea”, urmată de Alexandru Dragomir cu “O teză de doctorat la Dumnezeu. Exerciții de gândire”.

La Humanitas Fiction prima poziție este ocupată de “Spioana” de Paolo Coelho, urmată de autorii chinezi Yu Hua cu “În viață”, și Mo Yan cu “Femeia cu buchetul de flori și alte povestiri”. Pe următoarele poziții s-au situat Ludmila Ulițkaia cu volumul “Imago” în timp ce ultimul loc a fost ocupat de Dario Fo cu “Fiica Papei” și Mario Varga Llosa cu cartea “Cinci colțuri”.

Cele mai bune vânzări la Editura Corint au înregistrat volumele “Doamna de la miezul nopții” de Cassandra Clare, pe locul doi situându-se “Magisterium” de Holly Black și “Cheia de bronz” de Cassandra Clare, iar pe locul trei “Noul țar” de Steven Lee Myers. Locul patru a fost ocupat de “Mafia arabă în România. De la Ceaușescu la Iliescu” de Marius Oprea, urmat de “Un cântec de lebădă. Vlăstare boierești în Primul Război Mondial” de Filip-Lucian Iorga.

La Editura All cea mai vândută carte a fost “Din Liverpool în Carpați” de Arabella McIntyre-Brown. Pe locul doi s-a situat “Stabilit în România” de Nigel Shakespeare, urmată de “Culori și tradiții în folclorul românesc. Carte de colorat pentru toate vârstele” de Devis Grebu, “Colți lungi — Uniunea triburilor” de Alex Cuc și “Necuratul” de Valentin Pikul.

Topul vânzărilor la editura RAO este condus de volumul “Infernul”(ediția de film) de Dan Brown. Urmează “Prețul demnității — o istorie altfel” de Laura Ganea, “Crăciun la New York: rețete și povești”, “În bucătăria lui Joseph” de Joseph Hadad, și “Biblia în pictura universală”.

La Editura Eikon cele mai vândute cărți au fost “Mircea Vulcănescu: o microistorie a interbelicului românesc” de Ionuț Butoi, “Ce a mai rămas de apărat” de Mircea Platon, “Creierul de homo sapiens. Ghid de utilizare”.

Pe primul loc în clasamentul vânzărilor s-a situat, la Polirom, volumul “Ulysses, 732. Romanul romanului”, de Mircea Mihăieș urmat de “Scrisori către Vera”, de Vladimir Nabokov. Pe locul al treilea s-a situat “Meseria de Romancier”, de Haruki Murakami, urmat, pe locul patru, la egalitate, de volumul “Coajă de nucă”, de Ian McEwan și “Dragoste la 17,50 $”, de Charles Bukowski. Pe locul al cincilea s-a aflat “Viața și Opera” de Cristian Tudor Popescu.

La Cartea Românească, pe primul loc s-a clasat cartea “Iubirile de tip pantof. Iubirile de tip umbrelă…”, a lui Matei Vișniec, pe locul al doilea — “Doi într-o carte (fără a-l mai socoti pe autorul ei). Fragmente cu Radu Petrescu și Mircea Nedelciu”. Pe locul al treilea — “Imagini, litere și documente de călătorie”, de Gheorghe Crăciun, urmat de “Năluca” scrisă de Octavian Soviany și de “Șoseaua virtuții” de Cristian Teodorescu.Gaudeamus 2016

Cel mai bine vândut volum al Grupului Editorial Art, în colecția “Young Art”, a fost “Biblioteca sufletelor”, de Ransom Riggs, la Art, “Vegetariana”, de Han Kang la Arthur, “Cartea cu Apolodor”, de Gellu Naum și la Palladin — “Metro 2033”, de Dmitri Gluhovski.

La Editura Trei, la categoria “Ficțiune”, pe primul loc s-a clasat “Fata din tren”, de Paula Hawkins, urmat de “Te las să pleci” — Clare Mackintosh și “Cea mai norocoasă fată” — de Jessica Knoll. La categoria “Psihologie” cea mai vândută carte a fost “Cum să-ți controlezi anxietatea. Ia tot ce e mai bun din griji, stres și temeri”, de Bret A. Moore, urmată de “Depășirea de sine. Invidia și gelozia ca șanse pentru dezvoltarea personală” — de Verena Kast și, pe locul al treilea, “Tratat de psihologie jungiană. Teorie, practică și aplicații” — volum coordonat de Renos K. Papadopoulos.

În secțiunea “Lifestyle” a aceleiași edituri, pe primul loc s-a clasat “Anatomia alergării, de Joe Puleo, Dr. Patrick Milroy, pe locul al doilea, “În formă în 15 minute. Mâncăruri și exerciții fizice pentru un corp suplu și sănătos”, de Joe Wicks și “Medicina bună”, de Patrick Holford.

La Pandora M: pe primul loc al vânzărilor s-a clasat “Mog și vulpile”, de Judith Kerr, urmat de “Elmer și Moș Roș”, de David McKee și “Cum se face un univers”, de Alex Doppelganger.

Pe primul loc al vânzărilor la editura Casa Radio s-a clasat colecția “A fost odată ca niciodată”, pe locul al doilea — volumul “Din cauzele crizei sufletești de azi”, de Alice Voinescu, iar pe locul al treilea, “Cuvinte potrivite” — de Tudor Arghezi.

Peste 850 de evenimente editoriale și profesionale, record în istoria manifestării, s-au derulat în cadrul celei de-a XXIII-a ediții a Târgului Internațional Gaudeamus — Carte de învățătură. La ediția din acest an, cititorii au fost așteptați de peste 300 de expozanți cu sute de mii de titluri de carte, evenimente, dar și cu invitați speciali și ateliere de creație.

Foto: Gaudeamus 2016 – www.facebook.com/radioromania.gaudeamus/

16
/10
/19

Vineri, 18 octombrie, de la ora 19:00, Curtea Veche Publishing, Institutul Gurdjieff din România și Librăriile Cărturești vă așteaptă la o discuție despre volumul „Întâlniri cu oameni remarcabili” de G.I Gurdjieff. La discuție vor participa regizorul Andrei Șerban, Laszlo Hollan (reprezentant al Institutului Gurdjieff din Paris), Cantemir Mambet (traducătorul cărții, preşedinte al Institutului Gurdjieff din România).

14
/10
/19

Editura Humanitas Fiction vă așteaptă luni, 28 octombrie, ora 18.30, în Aula Bibliotecii Central Universitare „Carol I“ (str. Boteanu nr.1), la conferinţa „Evgheni Vodolazkin în dialog cu Marius Constantinescu“. Seara se va încheia cu o sesiune de autografe.

12
/10
/19

Editura Litera anunță evenimentele literare și aparițiile editoriale ale toamnei 2019. Printre acestea, una dintre cele mai dezbătute cărți de acum: „Trei femei” de Lisa Taddeo.

10
/10
/19

Pe 9 octombrie 1967, Ernesto Guevara, supranumit „El Che”, a fost asasinat în Bolivia. Argentinianul a fost unul dintre liderii revoluției comuniste cubaneze. O jumătate de secol mai târziu, mitul Guevara încă rezistă. Cum și de ce?

09
/10
/19

Cea de-a şaptea ediţie a Festivalului Internaţional de Literatură şi Traducere Iaşi – FILIT s-a încheiat.

08
/10
/19

La începutul fiecărui octombrie la Iași se întâmplă un mic act de magie. Magia: România, așa cum o cunoaștem, este suspendată și în locul ei se pogoară un mare festival de literatură și traduceri, cum nu sunt multe pe bătrânul nostru continent (și pesemne niciunul dincoace de fosta noastră cortină de fier). FILIT (Festivalul Internațional de Literatură și Traducere Iași) tocmai și-a încheiat cea de a șaptea ediție.

03
/10
/19

La început de octombrie, emisiunea „Garantat 100%” de la TVR 1 împlineşte 20 de ani. Realizatorul ei, Cătălin Ştefănescu, vine să-şi întâlnească telespectatorii cu ediţii în premieră, într-un decor complet nou, modern şi primitor în acelaşi timp. Noul Garantat 100% începe duminică, 6 octombrie, cu un dialog plin de substanţă cu psihoterapeuta Esther Perel.

02
/10
/19

Îndrăgitul scriitor Mihail Șișkin, considerat cel mai important autor rus contemporan și singurul care a primit toate cele trei mari premii literare ruseşti, va conferenția  marți, 8 octombrie 2019, de la ora 18.00, în Sala Mare a Ateneului Român, la invitația  Curtea Veche Publishing, în parteneriat cu Filarmonica „George Enescu”, în cadrul Conferințelor de la Ateneul Român.  

30
/09
/19

Mai vechi și mai noi, volumele pe care vi le propune Ziarul Metropolis în acest top subiectiv au în comun spiritul unui anotimp și, vorba unui romancier apreciat, „sentimentul unui sfârșit”.

28
/09
/19

În perioada 1–5 octombrie, scriitorul francez Lionel Duroy, autorul romanului Eugenia, o ambițioasă frescă a României anilor 1930–1940 inspirată de Jurnalul lui Mihail Sebastian, va fi prezent la București și la Iași, invitat de Festivalul Internațional de Literatură și Traducere (FILIT Iași) 2019, de Institutul Francez din România și de Editura Humanitas Fiction.

Page 1 of 9612345...102030...Last »