Gaudeamus 2016. Ce autori s-au aflat în topul vânzărilor?
https://www.ziarulmetropolis.ro/gaudeamus-2016-ce-autori-s-au-aflat-in-topul-vanzarilor/

„Un joc fără reguli. Despre imprevizibilitatea istoriei” de Lucian Boia, „Inocenţii” a Ioanei Pârvulescu, sau „Jamila Cuisine” de Geanina Staicu-Avram, au fost câteva dintre cele mai vândute titluri ale ediţiei din acest an ale Târgului Internaţional Gaudeamus, desfăşurat în perioada 16 — 20 noiembrie

Un articol de Petre Ivan|21 noiembrie 2016

Astfel, la Editura Nemira pe primul loc în topul vânzărilor s-a situat cartea „Zgomotul timpului” de Julian Barnes, urmată de „Istoria megalomaniei” de Pedro Arturo Aguirre, „Cu ultima suflare” de Paul Kalanithi, „Pacea eternă” de Joe Haldeman, și „Arhanghelul Raul” de Ovidiu Eftimie.

În top cinci vânzări la Editura Nemi, cărți pentru copii, s-au situat „Un băiat numit Crăciun” de Matt Haig, „Viața pe Marte” de Jennifer Brown, „Pinguinul care voia să afle mai multe” de Jill Tomlinson, „Crăciun fericit, Matei!” de Brigitte Weninger, și „Nick și Tesla în laborator de înaltă tensiune” de Bob Pflugfelder și Steve Hockensmith.

La Editura Litera, în Top 5, conduc bestsellerurile autoarei Jojo Moyes — „Înainte să te cunosc”, și continuarea acesteia — „După ce te-am pierdut”. Pe locul doi se află „Scurtă istorie a șapte crime” de Marlon James, iar locul trei este ocupat de seria de autor a scriitoarei chiliene Carla Guelfenbein, „Cu tine în depărtare” și „Restul e tăcere”. Locul patru este ocupat de „My Dilemma is You” al Cristinei Chiperi, în timp ce pe locul cinci se regăsește o nouă serie de autor Agatha Christie — „A treia fată”, „Cei patru mari” și „Ultimele cazuri ale lui Miss Marple”.

Top trei vânzări Introspectiv, imprint Litera, are pe primul loc ghidul motivațional „15 lucruri la care trebuie să renunți pentru a fi fericit” de Luminița Saviuc, urmată de „Cum să iubești” de Thich Nhat Hanh, și „Jocul vieții și cum să-l jucăm” de Florence Scovel Shinn.

La Litera Mică topul vânzărilor a fost deschis de „Elena din Avalor — povestea filmului” — Disney, următoarele locuri fiind ocupate de „Elefănțelul care voia să adoarmă”, de Carl-Johan Forssen Ehrlin, „Zootropolis — cartea filmului”, „Soyluna — agenda mea de școală” și „Atlasul lumii pentru elevi” — colecția National Geographic.

Cea mai bine vândută carte la Editura Humanitas a fost „Un joc fără reguli. Despre imprevizibilitatea istoriei” de Lucian Boia, urmat de Ioana Pârvulescu cu „Inocenții” și „Aștept să crăpi (de astăzi în prime-time)” de Radu Paraschivescu. Pe locul patru s-a clasat Clotilde Armand cu „Am ales România. Povestea mea”, urmată de Alexandru Dragomir cu „O teză de doctorat la Dumnezeu. Exerciții de gândire”.

La Humanitas Fiction prima poziție este ocupată de „Spioana” de Paolo Coelho, urmată de autorii chinezi Yu Hua cu „În viață”, și Mo Yan cu „Femeia cu buchetul de flori și alte povestiri”. Pe următoarele poziții s-au situat Ludmila Ulițkaia cu volumul „Imago” în timp ce ultimul loc a fost ocupat de Dario Fo cu „Fiica Papei” și Mario Varga Llosa cu cartea „Cinci colțuri”.

Cele mai bune vânzări la Editura Corint au înregistrat volumele „Doamna de la miezul nopții” de Cassandra Clare, pe locul doi situându-se „Magisterium” de Holly Black și „Cheia de bronz” de Cassandra Clare, iar pe locul trei „Noul țar” de Steven Lee Myers. Locul patru a fost ocupat de „Mafia arabă în România. De la Ceaușescu la Iliescu” de Marius Oprea, urmat de „Un cântec de lebădă. Vlăstare boierești în Primul Război Mondial” de Filip-Lucian Iorga.

La Editura All cea mai vândută carte a fost „Din Liverpool în Carpați” de Arabella McIntyre-Brown. Pe locul doi s-a situat „Stabilit în România” de Nigel Shakespeare, urmată de „Culori și tradiții în folclorul românesc. Carte de colorat pentru toate vârstele” de Devis Grebu, „Colți lungi — Uniunea triburilor” de Alex Cuc și „Necuratul” de Valentin Pikul.

Topul vânzărilor la editura RAO este condus de volumul „Infernul”(ediția de film) de Dan Brown. Urmează „Prețul demnității — o istorie altfel” de Laura Ganea, „Crăciun la New York: rețete și povești”, „În bucătăria lui Joseph” de Joseph Hadad, și „Biblia în pictura universală”.

La Editura Eikon cele mai vândute cărți au fost „Mircea Vulcănescu: o microistorie a interbelicului românesc” de Ionuț Butoi, „Ce a mai rămas de apărat” de Mircea Platon, „Creierul de homo sapiens. Ghid de utilizare”.

Pe primul loc în clasamentul vânzărilor s-a situat, la Polirom, volumul „Ulysses, 732. Romanul romanului”, de Mircea Mihăieș urmat de „Scrisori către Vera”, de Vladimir Nabokov. Pe locul al treilea s-a situat „Meseria de Romancier”, de Haruki Murakami, urmat, pe locul patru, la egalitate, de volumul „Coajă de nucă”, de Ian McEwan și „Dragoste la 17,50 $”, de Charles Bukowski. Pe locul al cincilea s-a aflat „Viața și Opera” de Cristian Tudor Popescu.

La Cartea Românească, pe primul loc s-a clasat cartea „Iubirile de tip pantof. Iubirile de tip umbrelă…”, a lui Matei Vișniec, pe locul al doilea — „Doi într-o carte (fără a-l mai socoti pe autorul ei). Fragmente cu Radu Petrescu și Mircea Nedelciu”. Pe locul al treilea — „Imagini, litere și documente de călătorie”, de Gheorghe Crăciun, urmat de „Năluca” scrisă de Octavian Soviany și de „Șoseaua virtuții” de Cristian Teodorescu.Gaudeamus 2016

Cel mai bine vândut volum al Grupului Editorial Art, în colecția „Young Art”, a fost „Biblioteca sufletelor”, de Ransom Riggs, la Art, „Vegetariana”, de Han Kang la Arthur, „Cartea cu Apolodor”, de Gellu Naum și la Palladin — „Metro 2033”, de Dmitri Gluhovski.

La Editura Trei, la categoria „Ficțiune”, pe primul loc s-a clasat „Fata din tren”, de Paula Hawkins, urmat de „Te las să pleci” — Clare Mackintosh și „Cea mai norocoasă fată” — de Jessica Knoll. La categoria „Psihologie” cea mai vândută carte a fost „Cum să-ți controlezi anxietatea. Ia tot ce e mai bun din griji, stres și temeri”, de Bret A. Moore, urmată de „Depășirea de sine. Invidia și gelozia ca șanse pentru dezvoltarea personală” — de Verena Kast și, pe locul al treilea, „Tratat de psihologie jungiană. Teorie, practică și aplicații” — volum coordonat de Renos K. Papadopoulos.

În secțiunea „Lifestyle” a aceleiași edituri, pe primul loc s-a clasat „Anatomia alergării, de Joe Puleo, Dr. Patrick Milroy, pe locul al doilea, „În formă în 15 minute. Mâncăruri și exerciții fizice pentru un corp suplu și sănătos”, de Joe Wicks și „Medicina bună”, de Patrick Holford.

La Pandora M: pe primul loc al vânzărilor s-a clasat „Mog și vulpile”, de Judith Kerr, urmat de „Elmer și Moș Roș”, de David McKee și „Cum se face un univers”, de Alex Doppelganger.

Pe primul loc al vânzărilor la editura Casa Radio s-a clasat colecția „A fost odată ca niciodată”, pe locul al doilea — volumul „Din cauzele crizei sufletești de azi”, de Alice Voinescu, iar pe locul al treilea, „Cuvinte potrivite” — de Tudor Arghezi.

Peste 850 de evenimente editoriale și profesionale, record în istoria manifestării, s-au derulat în cadrul celei de-a XXIII-a ediții a Târgului Internațional Gaudeamus — Carte de învățătură. La ediția din acest an, cititorii au fost așteptați de peste 300 de expozanți cu sute de mii de titluri de carte, evenimente, dar și cu invitați speciali și ateliere de creație.

Foto: Gaudeamus 2016 – www.facebook.com/radioromania.gaudeamus/

05
/08
/20

Pe 5 august 2019, murea prozatoarea americană Toni Morrison, prima scriitoare de culoare care obținea, în 1993, Premiul Nobel pentru Literatură. Cartea pe care v-o propunem astăzi este „Cântecul lui Solomon” (Editura Art, colecția „Cărți cult”, 2019), roman publicat în original în 1977.

02
/08
/20

Pentru recomandările de lectură ale lunii august, ne-am oprit la publicistica lui Gabriel García Márquez, memoriile Ditei Kraus și un roman-tribut de David Grossman.

22
/07
/20

O prezentare a biografiei unuia dintre cei mai mari exploratori și oameni de știință români, dublată de un spectaculos jurnal de călătorie, volumul Din Antarctica la Scărișoara. Pe urmele lui Emil Racoviță de Cristian Lascu și Helmut Ignat, publicat recent la Editura Humanitas, va fi lansat marți, 28 iulie, la ora 19.00, în grădina Muzeului Antipa.

01
/07
/20

O incursiune în lumea lui Ingmar Bergman, creionată de scriitoarea norvegiană Linn Ullmann, fiica regizorului, în romanul „Neliniște”, publicat în 2015 și apărut recent și în limba română, la Editura Polirom.

16
/06
/20

CRONICĂ DE CARTE Nu știu să existe vreo carte în limba română despre Alain Delon, nici măcar în traducere. Dar pentru că accesul la volume în limbi străine e mai ușor decât oricând, recomand două splendide albume în franceză – „L'encyclopédie Alain Delon” (2016) și „Alain Delon. Film par film” (2019).

Pagina 1 din 10612345...102030...Ultima »