Ateliere în cadrul Mogosoaia ClasicFest – Culturile lumii
https://www.ziarulmetropolis.ro/ateliere-in-cadrul-mogosoaia-clasicfest-culturile-lumii/

În cadrul ediţiei a 12 a Mogoşoaia ClasicFest – Culturile lumii, eveniment care va fi găzduit de Palatul Brâncovenesc de la Mogoşoaia, în perioada 27-28 mai 2023, va exista şi o zona dedicată tinerilor cu abilităţi artistice. În pridvorul acoperit al Cuhniei se vor desfăşura ateliere doesebit de interesante realizate de reprezentanţii ţărilor invitate.

Un articol de Petre Ivan|23 mai 2023

Sâmbătă 27 mai de la ora 13,30, vă puteți bucura de tradițiile indiene, prin participarea la două ateliere: cel de desene tradiționale, coordonat de Shilpa Baia și Nicha Ravenderen, precum și cel în care Ananda Maria Aggarwal va realiza decorări cu hena.

Duminică 28 mai vor fi foarte multe atracții în zona creativă. Astfel de la ora 11, 30 China va oferi patru ateliere: acuarelă tradițională cu Maria Petculescu, împletituri noduri chinezești, coordonat de Jiang Li, caligrafie chineză, realizat de Wei Shuhui și pictură pe măști de operă tradițională, la care vă veți lăsa inspirați de Liu Lei.

De la ora 12,45, Armenia va organiza un atelier de dansuri tradiționale, coordonatoare fiind Bela Martikian și un atelier de handmand tradițional armean realizat de Iulia Postolachi și de soția Ambasadorului Armeniei, Doamna Liana Minasian Zakharyan.

Japonia vă învită la ora 14, la un atelier de origami, susținut de Diana Chiriță.

La ediția din acest an a festivalului veți putea descoperi prin muzică, artă plastică, dans, imagini și tradiții, țări ca: Siria, India, Franța, Mexic, Ecuador, Portugalia, China, Armenia, Japonia și România.

Timp de două zile, în spațiile de poveste, încărcate de istorie și frumos ale Palatului Brâncovenesc de la Mogoșoaia vă veți putea bucura de: concerte, expoziții de artă plastică, fotografie, obiecte tradiționale, proiecții de filme, spectacole de dans, ateliere pentru copii.

Locurile la atelierele pentru copii și adolescenți sunt limitate. La fiecare dintre acestea vor fi acceptați maxim 10 participanți. Doritorii trebuie și exprime dorința scriind pe adresa [email protected]. La manifestarile din spațiile interioare ale palatului intrarea este libera in limita locurilor disponibile.

Programul complet al festivalului se găsește aici.

09
/12
/24

Alexandru Tomescu va interpreta vineri, 13 decembrie 2024 (19.00), la Sala Radio, celebrul Concert în re major pentru vioară și orchestră semnat de Beethoven, unicul concert pentru vioară creat de „titanul de la Bonn”.

09
/12
/24

Institutul Cultural Român de la Viena marchează în perioada 11 decembrie 2024-14 ianuarie 2025 împlinirea a 35 de ani de la Revoluția Română din 1989.

02
/12
/24

Scena intimă a Teatrului ACT va găzdui pe 7 decembrie un spectacol dedicat întregii familii, care-i reunește pe legendara actriță Alexandrina Halic și pianiștii Florian Mitrea și Daria Tudor. Artiștii vor împleti timp de aproape 100 de minute tâlcurile poveștilor narate live cu acordurile muzicii clasice adusă la viață prin intermediul pianului Steinway.

29
/11
/24

Printre evenimentele artistice speciale, dedicate întregii familii, în luna sărbătorilor de iarnă se regăsește în oferta culturală a Bucureștiului și „Poveste de decembrie”. Scena intimă a Teatrului ACT va găzdui pe 7 decembrie două reprezentații ale unui spectacol care împletește poveștile cu muzica clasică și care-i reunește pe legendara actriță Alexandrina Halic și pianiștii Florian Mitrea și Daria Tudor.

26
/11
/24

Pe 1 Decembrie, la ora 16.00, la Muzeul Teatrului Național „I.L. Caragiale” din București se va deschide o nouă expoziție dedicată lui Édouard de Max (1869-1924), actor român de renume internațional și societar al prestigioasei Comedii Franceze.