Atelierul Central Park, un exercițiu de înțelegere la Teatrul Național din Timișoara
https://www.ziarulmetropolis.ro/atelierul-central-park-un-exerci%c8%9biu-de-%c3%aen%c8%9belegere-la-teatrul-na%c8%9bional-din-timi%c8%99oara/

Cu o floare chiar se poate face primăvară! Sâmbătă, 26 octombrie, în performance-ul care a încheiat o săptămână de lucru inedită, Atelierul Central Park a dezvăluit magia adevăratei comunicări, a posibilităţilor infinite pe care le oferă reala comunicare dintre oameni. Publicul s-a lăsat purtat într-un univers al umanităţii de către o mână de oameni cum nu se poate mai diferiţi, uniţi în cel mai profund mod printr-un limbaj comun, pe care l-au descifrat împreună: dansul.

Un articol de Petre Ivan|28 octombrie 2019

Persoane cu deficiențe de auz care, până acum o săptămână,  nu mai fuseseră niciodată pe vreo scenă și actori ai Teatrului Național au deschis, alături de extraordinarul coregraf și dansator Pál Frenak, secondat de dansatorul Halász Gábor, o nouă perspectivă asupra noțiunii de ascultare, de atenție împărtășită.

Teatrul Național din Timișoara a conceput Atelierul Central Park ca pe un exercițiu de înțelegere, un exercițiu de responsabilitate, ca pe o modalitate de a sprijini viitorul unei Europe care, sufocate de opinii și sfaturi din toate părțile, are, în realitate,  nevoie de acțiune – de suportul și de implicarea fiecăruia dintre noi.

Teatrul Național mulțumește pentru curaj, pentru deschidere, pentru munca extraordinară și pentru momentele de grație pe care le-au oferit sâmbătă seara, coregrafului  Pál Frenak, actorilor Alina Ilea, Daniela Bostan, Laura Avarvari, Luminița Tulgara și Cătălin Ursu, precum și fabuloșilor participanți la Atelier, Luminița Barbuzan, Doina Greavu, Corina Grizea, Tamara Ambruș, Ramona Inciulescu, Radu Băcican, Ioan Furdui, Mario Grizea, Ion Puican și Violeta Bălan și, nu în ultimul rând, echipei tehnice.

Proiect cultural conceput și realizat de Teatrul Național din Timișoara. Proiect în parteneriat cu Asociaţia Timișoara 2021 – Capitală Europeană a Culturii, finanţat de Ministerul Culturii și Identităţii Naţionale, co-finanţat de Primăria Municipiului Timișoara și Consiliul Local, parte a Programului Cultural TM2021 din anul 2019.

Fotografii: Adrian Pîclișan / TNTm

21
/11
/14

Alain Delon va scoate la vânzare, pe 1 decembrie, o parte din colecţia lui de arme, inclusiv celebra carabină Winchester din serialul "Wanted: Dead or Alive", pe care actorul american Steve McQueen i-a oferit-o în urmă cu mulţi ani, a anunţat casa Cornette de Saint-Cyr.

21
/11
/14

Vineri, 28 noiembrie, va avea loc premiera națională a omnibusului Scurt / 4: Istorii de inimă neagră, proiect ce reunește patru scurtmetraje românești independente, produse în 2014: O lume nouă (regia Luiza Pârvu), Trece și prin perete (regia Radu Jude), Kowalski (regia Andrei Crețulescu) și Să mori de dragoste rănită (regia Iulia Rugină).

21
/11
/14

De la Opera House din Toronto, Opera de Stat din Hamburg, Staatsoper din Viena, Metropolitan Opera din New York sau Covent Garden din Londra, marea artistă vine duminică, 23 noiembrie, de la ora 24.00, la Garantat 100% de la TVR 1, TVR HD şi TVR+

21
/11
/14

Cineastul britanic Paul Greengrass, regizorul filmelor din franciza "Ultimatumul lui Bourne", va regiza o adaptare cinematografică a romanului "1984", de George Orwell, informează bbc.com.

21
/11
/14

Am văzut-o nu doar în reclame la bijuterii exclusiviste, ci şi la vopsea de păr, deci, da, cred că Anna Netrebko este suficient de cunoscută nu numai ca vedetă a teatrului liric, ci şi ca personalitate promovată la nivel mondial.

21
/11
/14

Orchestra Simfonică din Detroit a cerut locuitorilor din acest oraş, fosta "capitală" a industriei de automobile americane, să înregistreze sunetele din mediul înconjurător pentru a alcătui apoi o simfonie a zgomotelor din viaţa de zi cu zi a urbei.

20
/11
/14

„Dăruirea totală este pentru mine un act de patriotism...“, a spus Marin Moraru, într-o conferinţă memorabilă, susţinută la UNATC, în faţa studenţilor Facultăţii de Teatru.