Au mai rămas câteva zile până la întâlnirea cu Gregory Porter, la Sala Palatului
https://www.ziarulmetropolis.ro/au-mai-ramas-cateva-zile-pana-la-intalnirea-cu-gregory-porter-la-sala-palatului/

Gregory Porter, una dintre cele mai îndrăgite voci de jazz din lume, aflat în turneu mondial, ajunge la Bucureşti pe 24 aprilie pentru a prezenta în premieră, la Sala Palatului, discul „Take me to the Alley”, apărut în 2016.

Un articol de Liliana Matei|18 aprilie 2017

Albumul, câștigător al premiului Grammy pentru Best Vocal Jazz Album a urcat pe locul 1 în Apple Music în țări precum Japonia, Canada, Australia, Africa de Sud, Brazilia, Marea Britanie sau Franța și a fost primit cu entuziasm de fani și criticii muzicali.

Porter, un mama`s boy autentic – după cum se declară, a fost până la 40 ani un secret bine păstrat. Apoi, oamenii i-au auzit vocea care vine ca un colac de salvare în caz de scufundare și te conduce lin prin apele tulburi. A fost nevoie de peste zece ani de momente bune și momente grele strânse laolaltă în viața lui Porter, ca secretul să poată ieși la iveală pentru o lume-ntreagă. După o perioadă de concerte în cluburile de jazz din Harlem, muzicianul – care a deraiat brusc de la o carieră promițătoare ca fotbalist din cauza unei accidentări ireparabile la umăr -, înregistrează albumele Water în 2010 și Be Good în 2012. Recunoașterea internațională vine odată cu apariția pe piață a discului Liquid Spirit, scos de Blue Note Records în 2103, disc care a intrat în Top Ten UK Charts cu vânzări de peste 100.000 de unități, și care i-a adus lui Gregory Porter primul Grammy.

Take me to the alley, melodia care dă numele ultimului albumul este un preview pentru copilăria lui Porter. O vedem hașurată în cuvinte pe muza lui, mama cea puternică în rol de bun samaritean pentru cei din jur, indiferent de împrejurări. Don`t lose your steam este o piesă – imperativ pentru tinerii care nu au suficientă încredere de sine și un apel să nu-și piardă capul, dar nici visele.

Concert_GREGORY_PORTERAvând ca ingrediente de bază eșecurile, îndoielile, dezamăgirile și victoriile personale, ultimul album al acestui Nat King Cole actual empatizează, vine aproape de noi și vorbește sincer atât despre inegalitățile dintre rase cât și despre suferința după persoana iubită. Pentru Porter, mai presus de bravada improvizației muzicale este mesajul clar care trebuie să încălzească sufletele cât mai multor oameni.

Porter e departe de a fi tributar unei zonei clasice sau de standards. Vocea lui nu e doar extraordinară, ci și originală, în toate sensurile, artistul făcând dintr-o muzică destinată inițial protestului, o chemare din suflet căreia nu-i poți opune rezistență.

Biletele la acest eveniment costă 120, 150, 180, 220, 260 de lei în funcție de categorie și se găsesc în rețeaua Eventim (magazinele Germanos, Orange Shop, Vodafone, Domo, librăriile Cărturesti şi Humanitas, CinemaPro), online pe www.eventim.ro, dar și la casieria Sălii Palatului. Concertul Gregory Porter este prezentat de Twin Arts. Detalii pewww.twinarts.ro și paginile de Facebook Jazz Night Out și Twin Arts.

07
/10
/22

Soprana Diana Alexe este un artist cu un foarte frumos și promițător început de carieră. Invitată pentru prima oară în Stagiunea de marți seara, secondată de pianista Raluca Ouatu, artista va evolua pe scena Sălii mici a Ateneului Român, marți, 11 octombrie 2022, la ora 19.00, într-un program de lieduri și arii din operă.

26
/09
/22

A XVII-a ediție a Festivalului Internațional de muzică de cameră SoNoRo, intitulată Orient Express, va avea loc în Cluj-Napoca, în perioada 26 septembrie – 2 octombrie 2022. Festivalul a început în București, în data de 16 septembrie, și va continua în Cluj cu opt concerte inedite.

21
/09
/22

Cel mai renumit festival de jazz din România a ajuns la a 50-a ediție. Sibiu Jazz Festival reprezintă o întâlnire cu istoria, cu capitole scrise pe note înșirate peste jumătate de secol. În perioada 25-30 octombrie (începând de marți până duminică) jazzul va suna în inima Sibiului, în spațiile deja consacrate și cunoscute precum: Filarmonica de Stat Sibiu, Teatrul Național ‘Radu Stanca’, Biblioteca Județeană ASTRA, Biserica Evanghelică ‘Sfânta Maria’ și Centrul Istoric (parada de jazz).

20
/09
/22

Yasmin Levy, legenda muzicii iudeo-spaniole, revine în decembrie în România după 10 ani de la primul concert. Prima sa apariție artistică în România a avut loc în 2011 în cadrul Festivalului Internațional George Enescu de la București. Artista din Israel va susține un concert pe 11 decembrie la Sala Palatului din Capitală alături de chitaristul său și Orchestra Metropolitană București formată din peste 80 de artiști, sub bagheta dirijorului Daniel Jinga.

20
/09
/22

Dulce Pontes, regina muzicii fado, revine în România într-un spectacol extraordinar pe 10 decembrie la Sala Palatului din București. Celebra cântăreață portugheză a mai încântat și în 2015 spectatorii români, promițând atunci că va reveni.