Au mai rămas câteva zile până la întâlnirea cu Gregory Porter, la Sala Palatului
https://www.ziarulmetropolis.ro/au-mai-ramas-cateva-zile-pana-la-intalnirea-cu-gregory-porter-la-sala-palatului/

Gregory Porter, una dintre cele mai îndrăgite voci de jazz din lume, aflat în turneu mondial, ajunge la Bucureşti pe 24 aprilie pentru a prezenta în premieră, la Sala Palatului, discul „Take me to the Alley”, apărut în 2016.

Un articol de Liliana Matei|18 aprilie 2017

Albumul, câștigător al premiului Grammy pentru Best Vocal Jazz Album a urcat pe locul 1 în Apple Music în țări precum Japonia, Canada, Australia, Africa de Sud, Brazilia, Marea Britanie sau Franța și a fost primit cu entuziasm de fani și criticii muzicali.

Porter, un mama`s boy autentic – după cum se declară, a fost până la 40 ani un secret bine păstrat. Apoi, oamenii i-au auzit vocea care vine ca un colac de salvare în caz de scufundare și te conduce lin prin apele tulburi. A fost nevoie de peste zece ani de momente bune și momente grele strânse laolaltă în viața lui Porter, ca secretul să poată ieși la iveală pentru o lume-ntreagă. După o perioadă de concerte în cluburile de jazz din Harlem, muzicianul – care a deraiat brusc de la o carieră promițătoare ca fotbalist din cauza unei accidentări ireparabile la umăr -, înregistrează albumele Water în 2010 și Be Good în 2012. Recunoașterea internațională vine odată cu apariția pe piață a discului Liquid Spirit, scos de Blue Note Records în 2103, disc care a intrat în Top Ten UK Charts cu vânzări de peste 100.000 de unități, și care i-a adus lui Gregory Porter primul Grammy.

Take me to the alley, melodia care dă numele ultimului albumul este un preview pentru copilăria lui Porter. O vedem hașurată în cuvinte pe muza lui, mama cea puternică în rol de bun samaritean pentru cei din jur, indiferent de împrejurări. Don`t lose your steam este o piesă – imperativ pentru tinerii care nu au suficientă încredere de sine și un apel să nu-și piardă capul, dar nici visele.

Concert_GREGORY_PORTERAvând ca ingrediente de bază eșecurile, îndoielile, dezamăgirile și victoriile personale, ultimul album al acestui Nat King Cole actual empatizează, vine aproape de noi și vorbește sincer atât despre inegalitățile dintre rase cât și despre suferința după persoana iubită. Pentru Porter, mai presus de bravada improvizației muzicale este mesajul clar care trebuie să încălzească sufletele cât mai multor oameni.

Porter e departe de a fi tributar unei zonei clasice sau de standards. Vocea lui nu e doar extraordinară, ci și originală, în toate sensurile, artistul făcând dintr-o muzică destinată inițial protestului, o chemare din suflet căreia nu-i poți opune rezistență.

Biletele la acest eveniment costă 120, 150, 180, 220, 260 de lei în funcție de categorie și se găsesc în rețeaua Eventim (magazinele Germanos, Orange Shop, Vodafone, Domo, librăriile Cărturesti şi Humanitas, CinemaPro), online pe www.eventim.ro, dar și la casieria Sălii Palatului. Concertul Gregory Porter este prezentat de Twin Arts. Detalii pewww.twinarts.ro și paginile de Facebook Jazz Night Out și Twin Arts.

05
/12
/23

Dacă printre dorințele pe care vi le stabiliți pentru Noul An se numără mai multe momente de relaxare și seri petrecute cu cei dragi ascultând muzică bună, atunci o idee perfectă ar fi noile abonamente sau bilete la Sala Radio, pentru concertele din perioada ianuarie-martie 2024!

04
/12
/23

Începutul lunii decembrie aduce primele concerte din turneul de lansare al noilor albume Alternativ Quartet — Deocamdată suntem / Departe de solstiţiu. Acestea vor avea loc pe 5 decembrie la Muzeul Naţional de Artă al României din Bucureşti, pe 8 decembrie la Palatul Culturii din Iaşi, şi pe 14 decembrie la Casa Tranzit din Cluj-Napoca.

04
/12
/23

Turneul Național ”Duelul Viorilor” a început cu un concert sold out la Ateneul Român din București. În fața unei săli arhipline, violoniștii Liviu Prunaru, din echipa Stradivari și Gabriel Croitoru, din echipa Guarneri, arbitrați de pianistul Horia Mihail, au susținut sâmbătă, 3 decembrie, prima rundă din Duelul Viorilor.

04
/12
/23

Începutul ultimei luni a anului aduce pe scena operei din București un spectacol al Studioului Experimental în Artele Spectacolului Muzical ,,Ludovic Spiess” (DescOperă La Traviata), conferințele operei (Scena Gândirii îl va avea ca invitat pe președintele Academiei Române, istoricul Ioan-Aurel Pop), două titluri de operă (La Traviata de Giuseppe Verdi și Lohengrin de Richard Wagner) și un balet (Spărgătorul de nuci de Piotr Ilici Ceaikovski).

20
/11
/23

Vineri, 24 noiembrie 2023 (de la 19.00) veți asculta la Sala Radio una dintre creațiile muzicale religioase care s-au bucurat de un mare succes în sec. XIX: Stabat mater, lucrare semnată de ROSSINI, marele compozitor italian cunoscut mai ales pentru operele sale, printre care celebrele Il barbiere di Siviglia (Bărbierul din Sevilla) sau La Cenerentola (Cenușăreasa).

20
/11
/23

Vineri, 1 decembrie, de la ora 18:30, vă propunem Concertul Extraordinar de Ziua României, o punte între generații, eveniment în cadrul căruia soliști ai Operei Naționale București vor interpreta arii, lied-uri și duete din creația românească alături de tinerii membri ai Studioului Experimental în Artele Spectacolului Muzical ,,Ludovic Spiess”, acompaniați la pian de către Luminița Berariu și Bogdana Grecova.

17
/11
/23

“Lacul Lebedelor”, cel mai faimos spectacol de balet al tuturor timpurilor, se joacă în premieră pe scena Sălii Palatului din București, cu participarea extraordinară a Baletului Operei Naționale București, avându-i ca invitați pe prim balerinii de talie mondială Iana Salenko și Marian Walter.